Skrócili czekanie na następną turę? To kiedy ja będę czytał gazety? :)
A tak serio ten pełny pacz jak wyjdzie to też będzie działał tylko na nowe kampanie?
Wersja do druku
Skrócili czekanie na następną turę? To kiedy ja będę czytał gazety? :)
A tak serio ten pełny pacz jak wyjdzie to też będzie działał tylko na nowe kampanie?
No ja czytałem mitologie Parandowskiego ( lektura) między turami a teraz stało się to niemożliwe :(Cytat:
Zamieszczone przez Kamiloss
Nie no ciesze się, że w końcu coś z tym zrobili. :D
z 2 minut i 30 sekund skróciło do 1 minuty 10 sekund ;)
Naprawili już może to wyłączenie z pod ataku osady przez blokadę portu?
Mi się jakoś nie polepszyło z przewijaniem tury komputerów.
Byłem świadkiem ciekawej rzeczy.
Gdy oblegałem osadę, wroga armia w formie floty wyszła na ląd, i zaatakowała mnie od tyłu. :o
Postęp?
Nie ma tam nic do poprawienia, jeśli ktoś oblega miasto po prostu nie możesz zaatakować tego miasta bez wypowiadania wojny oblegającym...Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Cześć,
pierwszy raz ma do czynienia ze Steamem...
Sorki za może infantylne pytanie, ale czy wyszedł już jakiś pełny patch oficjalnie, nie jakaś BETA? Jak mogę go pobrać przez Steam? Mam tam w ustawieniach "zawsze aktualizuj", ale jeszcze nigdy nie zapytało mnie o żadną aktualizację itp...
Z góry dzięki!
Steam nie pyta o aktualizacje po prostu aktualizuje gre autoamtycznie
A gdzie sprawdzić wersję gry?
Mi chodzi o to że jak port jest zablokowany to nic nie można zrobić.
Nawet jeśli to jest flota sojusznicza.
Jeśli to flota sojusznicza to powinna być opcja pomocy w ataku, lecz miasto przechodzi na stronę sojusznika.
Kurcze a zostało mi 10 osad do wygrania gry Rzymem na VHCytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
I zaczynają się cyrki... Patch co kilka dni. Nowa kampania co kilka dni. Coraz bardziej mam dość i chyba spasuję ten tytuł.Cytat:
Zamieszczone przez Oskar
Nikt nie zabrania Wam kończyć kampanii. Ja swoją zaczął po wyjściu pierwszej bety i sobie powoli gram. Mankament mojego uporu jest taki, że z każdą kolejną poprawką mam coraz gorszą wydajność na mapie kampanii.
Tak, pierwszy. Drugi jest jeszcze w wersji beta. Możesz go ściągnąć poprzez steam, lub tak jak ja - zaczekać aż będzie pełny i się sam ściągnie.Cytat:
Zamieszczone przez CzarnyElo
Po tym patchu (2.0 beta) grając swebami wywala mnie do windy z niewiadomej przyczyny podczas 3 tury... A np grając spartą, macedonią i wszystkim innym jest tak jak byc powinno.
Dlatego czekam,aż gra stanie się grywalna.Wtedy zacznę kampanię:DCytat:
Zamieszczone przez proud
W sumie spróbowałem ani jednego crashu i kampanie skończyłem wiec wszystko okCytat:
Zamieszczone przez proud
Właśnie zaobserwowałem taką dziwną rzecz...odpaliłem prolog - na mapie kampanii 70 FPS..dobra...Odpalam kampanię Rzymem - 30 FPS-ów...Trochę dziwne,przed beta patchem tak nie było...
Po reinstalacji steam dociągało mi z neta 1,10 gb i nie wiem co to jest. Niby gra chodzi lepiej, mapa kampanii szybciej, ale też ai działa lepiej. Neka mnie małymi oddziałami robi desanty na tyły mojej armii podczas oblężenia broni murów i wypowiedziała mi już 1 raz wojnę gdy posiadałem całe obecne UK. Dziwne rzeczy z tym Rome się dzieją
Witam. Jak znaleźć ten pach w steam?
steam - rome 2 total war - właściwości - patche, wybierasz bete 2.0 i Ci się pobiera
Fajnie i ładnie, tylko problem jest tego typu że nie ma takiej zakładki we właściwościach ;)Cytat:
Zamieszczone przez edmundo
P.S. Wchodzi się we właściwości i zakłatka BETA - w "wybierz bete w której chcesz brać udział" zaznaczasz "patch2beta" i tyle.
Oficjalny patch 2 wychodzi dzisiaj czy jutro ?
Brak jakichkolwiek informacji, równie dobrze może wyjść w piątek...
http://www.pcgamer.com/2013/09/16/total ... 0&ns_fee=0
Nie wiadomo kiedy,ale wiadomo co bedzie,wyglada dobrze...
Tylko że nie ma nic o poprawie optymalizacji podczas bitwy.
jest:
-Increased the frame rate and reduced frame stuttering in battles on certain GPUs.
Ten patch beta 2.0 jest świetny. Nareszcie nie usypiam podczas zmiany tur! Resztę naprawia najnowszy Radius :)
To jest ta ironia co nam o niej w szkole opowiadają ? Bo ja raczej taki średnio inteligentny jestem .Cytat:
Zamieszczone przez Nalcor
@up
Dla tych którym chwycił - nie jest.
Zainstalowałem dzisiaj tego patcha i odpaliłem nową kampanię po czym rozegrałem ponad 50 tur. Oto co zauważyłem:
- 1-1.5 FPS'a więcej podczas bitew,
- 3-4 FPS'y więcej na mapie kampanii, masy wody przestały lagować jak lagowały, ale za to pojawiły się małe problemy z masami lądu - centrując mapę na Alpach mam 2 FPS mniej. Momentami też gra nie nadąża z doczytaniem tekstur, przez co widać rozmazane tekstury. Dziwne góry mam także :x
- FPS nie spadają mi dramatycznie po przewinięciu pierwszej tury na mapie kampanii. Ciągle mam dropy spowodowane przybliżaniem delikatnym kamery na ruszające się armie/floty AI, ponowne szybkie oddalenie pomaga :)
- Mniejsze dropy przy kliknięciu po raz pierwszy w turze na agenta/armię/flotę, ciągle jednak dropy (jak wcześniej spadały mi klatki z 18 do 4, tak teraz spadają mi z 18-19 do 10),
- duże przyśpieszenie tur kompa - początkowe 10-15 tur trwa mniej niż 30s u mnie (a nie mam komputera z NASA) za to potem (do tej 50 tury) z widocznością tylko na sąsiadów potrafi trwać dłużej ale to głównie przez duże frakcje,
- Ogólnie mój piec zaczął grzać lampką od ciężkiej pracy ale cały czas tyko 50-60% zużycia procesora, wydaje mi się, że teraz więcej RAMU jest w użyciu,
- CAI jest bardziej aktywne, widziałem jak kilka frakcji zostało zniszczonych bez mojej ingerencji (Rzym, Macedonia, Icenowie +3-4 których nie znam),
- CAI potrafi zaatakować drogą lądową moje wojska (co za pierwszym razem oznaczało bardzo miłą zasadzkę dla mnie :) ), nie wiem jak z desantowaniem się i atakiem samą flotą bo nie pamiętam jaki charakter miały frakcje wyspiarskie, które biłem Atenami,
- CAI dalej robi duże ilości Procarzy i Oszczepników ale z tego co zauważyłem to nie więcej niż połowę głównego stacka. Jeżeli doliczyć małe wspierające stacki to strzelcy stanowili maks 70% armii wroga,
- CAI przystaje na propozycje handlu jeżeli zapłacimy mu złotem - nie więcej jednak niż 2000 talentów/denari/złota/czegokolwiek będącego walutą w tej grze,
- CAI najmuje oddziały najemnicze - niestety nie rozwiązuje ich od razu po bitwie,
- CAI nie podejmuje bitwy gdy jest oblegane przed końcem jedzenia w osadzie, nawet jeżeli oblega go 1 oddział (Libia oblegała w ten sposób Rzym przez 4-5 tur, ja sam stolicę Macedonii),
- BAI radzi sobie w bitwach lądowych czy też obronie osad (nie posiadających murów) trochę lepiej. Zdarzyły się przypadki udawanego szarżowania i wracania się ale w 80-90% przypadków szarże kompa wpadały na moje falangi (wcześniej odmawiało rozpoczęcia walki w której by przegrało, po zgonieniu harcowników),
- Zredukowano prędkość ciężkiej piechoty - zarówno biegu jak i marszu,
- Zredukowano chyba też trochę staminę jednostek - dzisiaj dość regularnie widziałem znaczek zmęczenia,
- Jednostki trzymają formację, nie wiem ile to zasługa patcha a ile nauki jak poruszać się falangami (klikanie rozkazu ruchu za przeciwnikami) + hard groupowania,
- Falanga Hoplitów działa jakoś lepiej, mocno spadają straty moich ludzi :)
- Zredukowano kary do Morale za straty jak i szybkość zabijania w zwarciu, w połączeniu z spowolnieniem prędkości ciężkiej piechoty bitwy trwają minimum 2x dłużej (przed patchem moje bitwy średnio trwały 3-5min, obecnie 7-12min. Najdłuższa przed patchem - 10min, po patchu 23min,
- Grając na wysokim poziomie trudności zacząłem przegrywać początkowo bitwy gdy przeciwnik miał dużą przewagę liczebną (>1,5x), staram się mikrować jednostki i AI bardzo często mnie skutecznie kontruje, poza tym ładnie flankuje gdy już uda mu się przedrzeć moimi skrzydłami i uderza na moich pikinierów,
Co do bugów to:
- czasami bugują się okienka interfejsu (znikają i trzeba przełączyć na inne okienko by móc z powrotem włączyć docelowe. Zdarzyło się 3-4x przez 6h,
- niektóre przyciski na interfejsie (Dyplomacja) potrafiły się zbugować - zmieniły kolor na szary i nie można było ich wywołać inaczej jak przez skrót klawiszowy, Zdarzyło się 1-2x przez 6h,
- Czasami bugują się przejścia między mapami kampanii (normalna, TAB, dyplomacja) - zdarzyło się 1-2x przez 6h, trzeba naprawić tak samo jak z okienkami interfejsu,
- Nie wiem czy to wina patcha czy też nie ale jako Ateny nie dostaję bonusu do flot - sprawdzałem i werbowane statki nie dostają doświadczenia ani nie dostałem poziomu tradycji :D Ktoś kto nie ma beta patcha może sprawdzić czy u niego działa bonus do flot :oops: ?
Pozdrawiam
Czy wyszedł już patch 2 czy jest to dalej beta ?
Dalej beta,a dwa tygodnie juz minely od premiery.... :-(
eh to nie oplaca sie odpalac gry zeby potem robic kampanie od nowa :[
Ja nie gram z powodu lagow,ale jesli u Ciebie nie zacina sie ,to na bardzo trudnym z modami radiousa mozna cos tam popykac ;-)
Może dobrze, że się nie spieszą z wydaniem tego patcha. Niech zrobią go powoli ale dokładnie, a więcej pożytku z tego będzie. Szybko wydadzą a później znowu masa rzeczy do poprawy będzie.
Patch 2 już jest.
Teraz pytanie czy trzeba grać od nowa żeby zaobserwować zmiany? Wgrałem betę i grając starą kampanię zauważyłem zmiany w grze. Więc jak to jest?
Patch 2.0 już jest LIVE.
Gość z CA napisał, że żadnych zmian między betą patcha 2 a wersją live nie ma i nawet nic sie nie dociagnie jak tkos bete miał ;)
Żadnych zmian nie ma czyli nic nie zrobili omg :/
A ten patch sam się instaluje, czy trzeba to robić ręcznie?