Żeby jeszcze mieć te działa i jazdę...
Wersja do druku
Żeby jeszcze mieć te działa i jazdę...
W ogóle mod super, tylko że się ciągle wiesza :)
Najciwewsze jest to - podczas bitwy "obrywa się niebo", raz na czarno, raz na biało, po czym gra mi się wiesza.
Wie ktoś, co zrobic z takim bugiem?
Bez przesady, Kozaków da się zjechać nie tracąc jednego miasta, przynajmniej mi się to udało, całe wojsko zebrałem w 1 mieście a genialni Kozacy zamiast oblegać je wszystkimi siłami podeszli tylko 1 armią, dużo zależy od tego co zrobią.
Komp rzadko kiedy potrafi atakować 2 armiami.Cytat:
Zamieszczone przez ziolo9712
[attachment=0:2zn5coqp]0024.jpg[/attachment:2zn5coqp]No ja przepraszam ale to jest armia po połączeniu Potockiego z Wiśniowieckim. Przyjrzyj się jazda jest? Jest! Działa są? Są!Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
OK, ok z tymi armiami to przesadziłem, ale reszta rozwiązań chyba się zgadza nie?
Odnośnie uwag na temat moda jak słusznie zauważył Araven jest to wersja beta, która nadal jest dopracowywana i udoskonalana a uwagi forumowiczów są uwzględniane, a biorąc pod uwagę że ekipa twórców nie jest duża i też nie w pełni profesjonalna:) to trochę trwa. Z kolei wolimy wrzucić nową wersję z większą ilością zmian niż dziesiątki łatek które spowodują tylko zamęt. A tak dla pocieszenia mogę wyjawić, że trwają prace nad jednostkami dostępnymi po reformach a co za tym idzie pojawią się nowe budynki z nimi związane więc mod znów się wzbogaci.
Pytanie za sto punktów: czy po reformach będzie dostępna jeszcze husaria czy już kawaleria narodowa?
Co do husarii, to ew. mogałby za nią robić jednostka z Broken Crescent o nazwie Lansjerzy Monaspa. Jest także w Bellum Crucis ta jednostka o ile Ktoś gra na submodzie Exara do medasubmoda V.
Tu macie linka: jest na jednym ze screenów u dołu: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=117739
W bitwie prezentuje się świetnie, długie włócznie w szarży, ciężkie szable wręcz.
Ci lansjerzy Monaspa wyglądają znakomicie, ale według mnie raczej na husarzy nie pasują, za mało "husarscy" ;)
Fakt, za bardzo jadzie od nich mrokiem średniowiecza. :)
Mod ma własny model husarii na screenie w 1 poście
http://www.gry-online.pl/S055_forum.asp ... D=12325051 a tu muszkieterowie brytyjscy
Kiedy będzie patch?
Araven, wiedziałem że ty uwielbiasz grać Gruzją, ale bez przesadyCytat:
Zamieszczone przez Araven
W sumie racja jednostki z XI wieku w modzie o XVII wieku to lekka schiza :?
Nie ekscytujcie się, nie wiedziałem, że w modzie jest super Husaria. W poście nr 1.
Jakbym ją widział wczesniej to bym nic nie proponował, sądziłem, że nie ma tekstury żadnej.
Sadam86 mnie uświadomił, że husaria jest. A skoro jest to nie wiem po co dyskusja o niej.
Szczerze? Jeśli wziąć na warsztat Chanat Krymski to byłbym skłonny stwierdzić, że ten typowy ordyniec nie różnił się uzbrojeniem i wyglądem znacząco od tych co przemierzali stepy Mongolii (nawet jeśli dzieliło ich 600 lat ;)).Cytat:
Ale mowa jest tu o RP , bo w sumie to jedyna frakcja jaką grałem w Potopa Total War.Aha i nigdzie tych armat i jeźdzców znaleźć nie mogę.BA nawet nie jestem w stanie zebrać taich sił.No chyba ,że wyciągnołeś cały garnizon z wszystkich miast.Wtedy może i obronimy się przed kozakami,ale za chwile 90% naszych miast się zbuntuje.
Napisałem kilka postów wyżej, czemu zaproponowałem tą jednostkę, myśląc, że nie ma żadnej innej w modzie.
Moja propozycja nie wynikała ze złej woli, czy nieznajomości historii i realiów w XVII wiecznej armii polskiej.
Propozycja była wynikiem nieporozumienia.
Ty z większością modów masz problemy.
To beta. Na patch czekaj.
Autorzy napisali, zmiany i poprawki zbiorą do kupy.
Na razie ich nie ma.
Araven, spokojnie. Nikt do tematu nie wraca. Eleminator swój post powyżej do mojego wyższego, który był odpowiedzią na jego powyższy. Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe.
EliminatorT nie piszę tego ze złośliwości, ale z tymi armiami to już przesadzasz jak już napisał RockMiguel armia na screenie to połączone armie Wiśniowieckiego i Potockiego bez ruszenia choćby jednej jednostki z garnizonu jeśli ich nie masz w grze to albo coś Ci źle pobrało lub wypakowało i stąd zapewne Twe problemy.
Patcha raczej nie będzie tylko nowa wersja gdyż dojdzie nowa muzyka, nowe jednostki i kilka innych elementów.
A kiedy?
No właśnie nigdzie nie widzę armii. Oprócz garnizonów których jest jakieś 1 jednostka na miasto.
EliminatorT RON ma 5 armii Radziwiłł koło Wilna, Lanckoroński koło Kalisza, Czarnecki koło Lublina, Wiśniowiecki i Potocki koło Żytomierza jak ich nie masz to coś poszło nie tak.
Adriankowaty trudno powiedzieć z nowości muza, nowe portrety gienków, modele miast z 1648, rody i parę innych rzeczy już jest ale do zrobienia nadal są modele dla jednostek po reformach a z tym walczy tylko Attyla więc trochę to potrwa.
W takim razie mam coś nie tak :| .
To nie jest tak, że poziom gry reguluje ilość startową jednostek na mapie kampanii?
Tego nie wiem, ale przed chwilą sprawdzałem i na vh/vh też są.
Ale ja grałem na średnim.Spróbować na łatwym?Ale wtedy komp nie myśli choćby miał najlepsze na świecie AI.
Wymienieni hetmani powinni być na każdy poziomie.
To ja niewiem jak to możliwe ,ale ich nie mam.
Jedyna opcja to uszkodzony campaign_script tam jest zapisany Potocki i Radziwiłł lub descr_strat tam są parametry np. Lanckorońskiego. Poproś to może ktoś Ci wstawi i podmienisz albo sprawdź czy masz w tych plikach te nazwiska.
Usuń map.rwm.
a ja mam takie pytanie do Twórców:
czy istnieje szansa na możliwość ustawienia dział na murach miasta w przypadku oblężenia, tak jak w modzie 1648 ?
z góry dzięki za odpowiedź ;)
W obecnej wersji nie.
Czy byłaby możliwość by móc zawiązać z jakimś krajem unie realną?
Jakby mieć w Medku taki panel dyplomacji jak np. w Europa Universalis było by strasznie fajnie :D :DCytat:
ale to jest raczej nierealne do wykonania, a na pewno bardzo trudne :|
Witam, po pierwsze chciałbym wyrazić wdzięczność że powstaje mod XVII wieczny obejmujący całość Europy, jednak w Dominium Maris Baltici i OIM2 czułem pewien niedosyt :)
Cieszy mnie również plan dodania przez twórców możliwości zajęcia terenów na obszarze Ameryki, moim zdaniem dobrym wyjściem byłoby dodanie kilku miast na Karaibach (Francja - Gwadelupa, Port-au-Prince, Anglia - Antigua, Jamajka Holandia - Curacao), w Ameryce północnej zaś mapa mogłąby obejmować obszar zbliżony do tego z Empire, może nie sięgający aż tak daleko na zachód (Quebec, 13 Kolonii przede wszystkim). Najlepiej jakby tamte obszary były w posiadaniu "buntowniczych" Indian aby nie odbierać slotów krajom europejskim (na duży plus rozbicie HRE na więcej niż 2,3 państwa, nie chciałbym aby tego zabrakło w przyszłych wersjach :) ) To tyle ode mnie ;)
Równie dobrze można wstawić dwie kolonie kurlandzkie. :)
Czemu by nie ;) Mam nadzieje że twórcy nie zarzucą idei dodania Ameryki wbrew niektórym postom, takie rozszerzenie byłoby czymś nowym a skupianie się po raz trzeci (po DMB i OIM2) na konfliktach w Europie Środkowej byłoby nieco wtórne ;)
Drogo Zenku :) Trzeba przede wszystkim zacząć od tego, że oba wymienione mody nie są dokończone oficjalnie i długo już bardzo nie są rozwijane co jest trochę irytujące :mrgreen: Jestem ciekawy czemu tak jest. Mam nadzieję, ze Potop nie podzieli ich losu. :)