-
Anna de Loiret
Pani! Słyszałam że w mieście zaraza panuje, a ja zostałam ugryziona przez jakąś dziwną muchę, końską zdawałoby się ale zbyt mocno mnie zabolało to ugryzienie, poza tym w waszym mieście nie widziałam ani jednego konia. Czy mogłabyś obejrzeć mi rękę, tam gdzie zostałam ugryziona? Bardzo się boję... Niestraszna mi bitwa ale umrzeć od zarazy...
-
Anna de Loiret:
Kapłanka spojrzała na opuchliznę. Wygląda jak ugryzienie końskiej muchy, w którą ktoś przyłożył otwartą dłonią. Nie wiedział, że opuchlizny nie tylko drapać nie można, a także uderzać w szczególności? Nie ruszaj tego Pani, rano śladu po tym nie będzie. Co do zarazy, żadna z jej ofiar nie miała śla... urwała raptownie i spojrzała dokładniej na ranę. Poproszę Panią o pozostanie w świątyni przez dłuższy czas. Oczywiście wikt zapewnimy.
-
Anna de Loiret
Na łaskę Pani... Cóż mi jest kapłanko? Mogę chociaż pożegnać mych kompanów? Zostanę jeśli muszę...
-
Anna de Loiret:
Prawdopodobnie dopadła Cię epidemia śpiączki. Musimy wiedzieć jak szybko wystąpią jej objawy po ugryzieniu. Na szczęście dzięki Tobie już wiemy co ją roznosi, choć jeszcze nie wiemy jak ją leczyć... Możesz pożegnać swych kompanów, jednak zaklinam Cię na łaskę Pani, wróć z powrotem. Jeśliś zarażona, to i tak padniesz, a tu choć będziesz miała należytą opiekę.
-
Anna de Loiret
Pokręciła głową a z jej oczu spłynęło kilka łez... Szybko wybiegła ze świątyni i rzekła do towarzyszy, ledwie powstrzymując się od płaczu - moi drodzy... Ta mucha... Ona mnie zaraziła straszną chorobą, wątpię czy jeszcze was kiedyś ujrzę. Pani Jeziora widocznie chce bym szybko spotkała się ze swym bratem, ale kiedy dotarła do mnie świadomość że moja śmierć nie będzie miała miejsca w boju to... Nieważne. Svenie, jeśli już się nie spotkamy to mam prośbę do ciebie, zabierz mój miecz i konia do mego wuja, Rogera de Loiret, jest dość znanym rycerzem, znajdziesz go łatwo... Przekaż także, że prosiłam o sowitą nagrodę dla ciebie za to... A Liothannei powiedzcie... Że dotrzymałam przysięgi, ona będzie wiedzieć o co chodzi. Żegnajcie... Niech los wam sprzyja, pamiętajcie o Annie z Bretonni, choć nie zasłużyłam jeszcze by me imię wspominali dzielni rycerze. Westchnęła ciężko i spojrzała na każdego osobno swymi zapłakanymi ślepiami.
Techniczny
Po pożegnaniu Anna wraca od razu do świątyni.
-
Bradni Algrimmson
Żegnaj wiedz żeś będę cię pamiętać jako honorowego człeczynę. Dotrzymanie przysięgi to najważniejsza rzecz.
-
Anna de Loiret, Sven z Norski, Arden z Loningbrucku, Bradni Algrimmson, Alessio Contrarini:
Sporo czasu zajęło Wam tu przyniesienie bezwładnego Dietricha, zmierzcha. Ledwo zdążyliście wypowiedzieć słowa pożegnania, a słońce skryło się za horyzontem, rozległ się szum wody uderzającej o bruk, który szybko przemienił się w huk wodospadu. To świątynię zakryła wodnista zasłona. Wygląda tak, jakby cała się skryła w środku ogromnej fontanny. Od budynku odgradza Was ściana wody.
Techniczny:
Zaraz zrobię testy opanowania przed tym zjawiskiem i w razie niepowodzenia przyznam punkty obłędu.
Bradni +1 PO
Sven - 1 PS (chyba że nie zużywa wtedy +1 PO)
Anna + 1PO - 1 PS
Alessio +1 PO
Arden przeszedł test od razu, nic nie zyskał, nic nie stracił
Aktualne skrócone bojowe:
Bradni Algrimmson:
Inicjatywa: 20+k10
Atak (+5% do trafienia orków, goblinów i hobgoblinów):
sztylet - 1 atak z 50% trafienia k10+1 obrażeń, 2 atak z 40% trafienia k10+1 obrażeń
topór - 1 atak 50% trafienia k10+4 obrażeń, 2 atak z 40% trafienia z k10+4 obrażeń
topór dwuręczny (+10 do parowania i uników dla przeciwnika) - 1 atak 50% trafienia 2xk10 (wybrać wyższy wynik k10)+4 obrażeń, 2 atak 40% trafienia 2xk10 (wybrać wyższy wynik k10)+4 obrażeń
Obrona:
50% na sparowanie 1 ciosu w rundzie (55% na sparowanie ciosu orków goblinów i hobgoblinów)
20% na uniknięcie 1 ciosu w rundzie
Wytrzymałość 4
Żywotność: 15
Rany: 12
Punkty Przeznaczenia: 0
Punkty Szczęścia na dzień: 0
Sven z Norski:
Inicjatywa: 27+k10
Atak:
sztylet - 1 atak z 39% trafienia k10 obrażeń (w szale 1 atak z 29% trafienia k10+1 obrażeń)
miecz - 1 atak 39% trafienia k10+3 obrażeń (w szale 1 atak 29% trafienia k10+4 obrażeń)
topór dwuręczny (+10 do parowania i uników dla przeciwnika) - 1 atak 39% trafienia 2xk10 (wybrać wyższy wynik k10)+3 obrażeń (w szale 1 atak 29% trafienia 2xk10 (wybrać wyższy wynik k10)+4 obrażeń
Obrona:
39% na sparowanie 1 ciosu w rundzie (w szale 29% na sparowanie)
Wytrzymałość 3/4 korpus (+1 za kaftan skórzany) - w szale 4/5 korpus (+1 za kaftan skórzany)
Żywotność: 13
Punkty Przeznaczenia: 3
Punkty Szczęścia na dzień: 3
Pozostałe Punkty Szczęścia: 2
Arden z Loningbrucku:
Inicjatywa: 29+k10/19+k10(w kaftanie kolczym)
Atak:
sztylet - 1 atak z 34% trafienia k10 obrażeń, 2 atak z 24% trafienia k10 obrażeń
miecz - 1 atak 34% trafienia k10+3 obrażeń, 2 atak z 24% trafienia z k10+3 obrażeń
tarcza (-10 do Umiejętności strzeleckich wroga) - 1 atak 14% trafienia k10+1 obrażeń, 2 atak 10% trafienia k10+1 obrażeń
kusza i 10 bełtów - 1 strzał na 2 rundy (w drugiej ładowanie broni) 33% trafienia z k10+4 obrażeń - po dokładnym wycelowaniu 43% trafienia z k10+4 obrażeń
Obrona:
34%/44% tarczą na sparowanie 1 ciosu w rundzie
Wytrzymałość: 3/4 ręce (za skórzana kurtę)/6 korpus (za kaftan kolczy i skórzaną kurtę)
mikstura lecznicza - wraca 4 pkt Żywotności
Żywotność: 11
Punkty Przeznaczenia: 3
Punkty Szczęścia na dzień: 4
Pozostałe Punkty Szczęścia: 4
Lumpin Cropp:
Inicjatywa: 47+k10
Atak:
sztylet - 1 atak z 22% trafienia k10-1 obrażeń, 2 atak z 12% trafienia k10-1 obrażeń
pałka bojowa - 1 atak 22% trafienia k10+2 obrażeń, 2 atak z 12% trafienia z k10+2 obrażeń
tarcza (-10 do Umiejętności strzeleckich wroga) - 1 atak 2% trafienia k10 obrażeń, 2 atak 2% trafienia k10 obrażeń
łuk i 10 strzał - 1 strzał z 42% trafienia k10+3 obrażeń - po dokładnym wycelowaniu 1 strzał z 62% trafienia k10+3 obrażeń
Obrona:
22%/32% tarczą na sparowanie 1 ciosu w rundzie
47% na uniknięcie 1 ciosu w rundzie
Wytrzymałość 2/3 korpus (kaftan skórzany)
Żywotność: 8
Rany: 7
Punkty Przeznaczenia: 2
Punkty Szczęścia na dzień: 2
Pozostałe Punkty Szczęścia: 2
Anna de Loiret:
Inicjatywa: 37+k10
Atak:
sztylet - 1 atak z 41% trafienia k10 obrażeń
miecz - 1 atak 41% trafienia k10+3 obrażeń
szpada (-10 do parowania i uników dla przeciwnika, wartość obrażeń krytycznych zwiększona o 1) - 1 atak 41% trafienia k10+1 obrażeń
lewak (brak kary - 20 do WW za lewą rękę) - 1 atak z 41% trafienia k10-1 obrażeń,
Obrona:
41%/51% lewakiem na sparowanie 1 ciosu w rundzie
wytrzymałość 3
Żywotność: 12
Rany: 2
Punkty Przeznaczenia: 1
Punkty Szczęścia na dzień: 1
Pozostałe Punkty Szczęścia: 0
koń:
wytrzymałość 3
Żywotność:12
Alessio Contrarini:
Inicjatywa: 35+k10
Atak:
sztylet - 1 atak z 24% trafienia k10-1 obrażeń
miecz - 1 atak 24% trafienia k10+2 obrażeń
Obrona:
24% na sparowanie 1 ciosu w rundzie
Wytrzymałość 3
Żywotność: 11
Punkty Przeznaczenia: 2
Punkty Szczęścia na dzień: 2
Pozostałe Punkty Szczęścia: 0
-
Bradni Algrimmson
Osz w mordę. To in tu? Czy gdzie indziej też tak jest?
-
Alessio
Shallyo miej nas w opiece! Cóż za nieczysta siła tego dokonała?! Jeśli inne świątynie też bariera opanowała to źle wróżę dla nas i reszty mieszkańców.....
-
Sven
A cóż to za siła nieczysta?
Wydaję 1PS.