Fajne jest to, ze przy kontuzju zawodnika druzyna oddaje pilke. Ogolnie teraz kontuzje rzeczywiscie maja wplyw na rozgrywke
Wersja do druku
Fajne jest to, ze przy kontuzju zawodnika druzyna oddaje pilke. Ogolnie teraz kontuzje rzeczywiscie maja wplyw na rozgrywke
OO przypomniałeś mi o tym właśnie. Mój zawodnik (Taiwo z Milanu) odniósł jakąś kontuzję i ktoś z Barcy wykopał piłkę. Zmiana i następnie rzut sędziowski. Mój piłkarz automatycznie wybił piłkę na połowę przeciwnika. Wspaniały widok :P
Udało mi się ustawić jakoś kamerę wreszcie coś widać i zawodnicy nie wyglądają jak przerośnięte tyczki albo jak stado biegających Rasiaków. I muszę przyznać ze już ta zmiana sprawiła że zaczynam się oswajać z tym nowym tytułem. Ustawienie starej metody odbierania piłek spowodowało że gra jest żywsza choć nadal z kontratakami jest słabo może to naprawią jeszcze do czasu premiery albo w jakimś patchu. No i te strzały są dość słabe w Fifie 11 jakoś lepiej to wyglądało bardziej soczyście że się tak wyrażę. Ogólnie może nie będzie tak najgorzej grunt że mogę wreszcie ustawić odpowiedni pod siebie obraz z kamery :)
Mam pytanie, czy można sfaulować bramkarza w tej FIFIE 12?
edit:
poważnie pytam,bo w starych wersjach FIFY było to możliwe, i ile razy było wesoło jak człowiek poturbował bramkarza :D Ale od kilku lat zrezygnowano z tego, co spowodowało odrealnienia FIFY, jak dla mnie, dlatego się pytam, czy może w tej wersji jest to możliwe?
Ma ktoś może link do Dobrego Dema Pes-a2012 chciałem sprawdzić jak to wygląda u konkurencji.
Dzieki Voitek za linka mam nadzieje że to ten dobry bo ja coś ściągnąłem sam ale grafika w tym czymś była po prostu koszmarna czy Konami wydało jakieś jeszcze demo ?
To jest wlasnie to drugie demo "poprawione"
Pograłem w PES-A 2012 no i muszę powiedzieć że gdyby nie kilka błędnych rozwiązań w mechanice gry i brak (tradycyjnie) pełnej licencji to w trybie Single Player PES 2012 mógłby konkurować z tegoroczną Fifą lub przynajmniej z ubiegłoroczną dlaczego? Ano przede wszystkim za sprawą silnika graficznego gdyby wziąć engine graficzny z PES-A 2012 w całości i zaimplikować go do Fify to wyszłaby z tego bodajże najlepsza piłka świata. Przyznam szczerze że Graficznie PES 2012 jest praktycznie idealny. Gdyby nie to że sprint wygląda jak kacze tupty to ta gra by wymiatała. Akcje są składne AI nie głupie strzały soczyste i ładnie odwzorowane. A modele fizyczne zawodników to ideał. Niestety tradycyjnie kilka wad dyskredytujących jest już normą dla tego tytułu. Licencja głupcze! to najważniejsza z nich. Mimo że od 2001 roku minęło 10 lat to jednak KONAMI nadal bazuje na gwiazdach światowego formatu o nazwiskach Agata Ugurin czy Magaroni nie wiem czy wykupienie licencji przez 10 lat to taka mission inpossible dla Konami wydaje się że jednak tak.
Kwestia druga nadal choć sama mechanika rozgrywki jest bardzo podobna do Fifowskiej to jednak ja nie odnalazłem kombinacji dla chociażby klepki a o trickach w stylu Fify to mogłem pomarzyć (Może nie potrafię ich wykonać ) Niemniej jednak zważywszy że gra ma przebiegać szybko to jednak wypadałoby ażeby owe sztuczki nie pochłaniały nam cennego czasu do tego aby je wykonać. W Fifie jest to łatwe i przejrzyste od lat Prawy analog i przycisk LT. Choć teoretycznie KONAMI podaje że sztuczki można wykonać za pomocą kombinacji LS +RT lub RB mnie się ta sztuka nie udała. No i owe kacze stópki podczas sprintu to największy mankament ataku, bo zupełnie nie rozumiem dlaczego sprint w stylu Messiego został zaimplementowany do wszystkich zawodników. Gdyby tą kwestie KONAMI poprawiło to gra zyskała by na realizmie.
Ciekawym pomysłem jest swoisty samouczek czyli tryb treningu w którym możemy sobie potrenować nowe możliwości jakie daje nam PES.
Generalnie Graficznie PES wymiata! nie boję się tego powiedzieć(Zwłaszcza kamera pitch view) ale brak Licencji i pewne gamplay-owe niedoróbki a także fakt że nie ma polskiego menu przy takich opcjach jak Węgry Rosja czy Czechy czy nawet język ARABSKI równiej odbieram jako minus wszak Polacy nie gęsi i swój język mają. A bądź co bądź 6 największy kraj Europy to nie Łotwa czy jakaś Malta żeby nie mieć w takim tytule jak PES swojej wersji językowej. Te wszystkie czynniki deklasują PES-A względem Fify choć różnica jak mówię jest już coraz mniejsza i gdyby KONAMI zainwestowało w Licencję i poprawiło sprint zawodników to mocno bym się zastanowił czy po raz pierwszy od 10 lat nie zainwestować w piłkę rodem z Kraju Kwitnącej Wiśni. 8-)
Juz mozna grac w FIFE wszystkimi druzynami, ale tylko w towarzyskich.