Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Czy ja kogoś oceniłem? Może nawet sam jestem PeOwcem, skąd wiesz? A jeśli chodzi o Twoje pytanie, to nie, od razu jak zobaczyłem Twój kretyń...niemądry post to tak pomyślałem, więc napisałem. Jak to mawiają "uderz w stół, a nożyce się odezwą". :lol:
Hmm, co do tego robienia z wyborców idiotów, kto mówił, że po podwyżce VAT'u nie wzrośnie cena żywności?
Cytat:
Zamieszczone przez kizi
kto mówił, że po podwyżce VAT'u nie wzrośnie cena żywności?
nie chcę nic mówić, ale w przypadku podwyżki na żywność, przynajmniej w tym roku, vat to najmniejsze zmartwienie. powodzie, susze czy pożary i wstrzymanie eksportu zbóż w Rosji to są główne problemy, nad którymi, przynajmniej do następnej jesieni, trzeba będzie przeboleć.
aha, i stwierdzam już teraz, że jeżeli ktoś tu będzie biadolił, albo wstawiał linki do artykułów, że to głównie wina obecnej władzy, że żywność zdrożała, a w szczególności chleb, to niech najpierw mocno uderzy się w futrynę, a następnie przytrzaśnie drzwiami.
Już byli tacy co twierdzili, że przez ówczesny pisowski rząd podrosły ceny jabłek. Teraz nie zdziwię się, jeśli ktoś obecnemu rządowi odpłaci pięknym za nadobne ;)
Ależ jak podwyżka VATu, która ma wejść za jakieś pół roku ma się odbić na cenach teraz? Wiem, że teraźniejsza podwyżka cen jest spowodowana katastrofami naturalnymi (że tak powiem).
Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Ależ jak podwyżka VATu, która ma wejść za jakieś pół roku ma się odbić na cenach teraz? Wiem, że teraźniejsza podwyżka cen jest spowodowana katastrofami naturalnymi (że tak powiem).
niestety polska mentalność jest taka, że jeżeli skądś da się wycisnąć chociaż najdrobniejsze grosze, to to zostanie dokonane. zapewne już teraz może nie tyle producenci, co dystrybutorzy liczą sobie więcej kasy za żywność, tłumacząc się podwyżkami VAT, akcyzy, podatkiem ekologicznym i diabli jeszcze wiedzą czym jeszcze.
kto na tym traci? producenci i konsumenci. kto zyskuje? dystrybutor i państwo, które przecież swoje łapy kładzie na każdej transakcji
Taka drobna dygresja. Własnie przeczytałem (oczywiście w GW ;) ) informację, że według raportu Eurostatu (Taxation Trends in European Union 2010), przeciętny poziom podatków w UE wynosi 26,8 % licząc podatki "czyste" i 39,3 % doliczając koszty (w praktyce też podatki) ubezpieczenia społecznego. W Polsce zaś te dwie wartości wynoszą kolejno 23 % i 34,3 % - są więc wyraźnie niższe. Co ciekawe, najniższe podatki mieliśmy za Belki - 31,5 % (razem z ubezpieczeniami) przy średniej unijnej 38,9 %. Z krajów UE 19 ma "czyste" podatki wyżesz (najwyższe Dania - 47,2 %) a 7 niższe (najniższe Słowacja 17,2 %). W przypadku uwzględnienia ubezpoieczen wygląda to nieco inaczej - dalej najwięcej płaca Duńczycy (48,2 %) a najmniej Rumuni (28 %), przy czym w 18 krajach są wyższe niż u nas a w 8 niższe.
WTF!? Patrzcie tu http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ad07
Cytat:
Polska chce pomóc najbardziej obleganym przez imigrantów krajom Unii Europejskiej i razem m.in. z Francją, Wielką Brytanią, Niemcami, Słowacją oraz Słowenią weźmie udział w unijnym programie relokacji imigrantów - informuje "Metro".
Dzięki naszemu nieudolnemu rządowi dziś uwierzyłem w NWO i III WŚ. Na odpowiednich stronach można znaleźć takie informacje, że III WŚ zacznie się od konfliktu pomiędzy Iranem a Izraelem. Celem wojny będzie zniszczenie starych religii, ukazanie ludziom do jakich zboczeń prowadzi totalny ateizm oraz objawienie im nowej religii oraz ustanowienie państwa światowego. Początkowo kontrolowany konflikt wymknie się spod kontroli. Na całym świecie ludzie będą musieli walczyć przeciwko mniejszościom narodowym. Niedawno się z tego śmiałem. No dobrze ale skąd w Polsce mogły by się wziąć mniejszości narodowe stanowiące poważne zagrożenie - myślałem. Teraz już wiem skąd - z unijnego planu.
hehe czyli co? Polacy wrócą do Polski?
jeżeli są to ludzie z krajów gdzie toczą się wojny to kim bylibyśmy odmawiając im miejsca do życia? w moim regionie jest bardzo wielu Czeczenów- ciężko pracują i dalecy są od agresji- częsciej to Polacy popisują się swoim buractwem i ksenofobią malując chamskie hasła na murach.
pewnie podobnie pisała prawica francuska gdy polscy emigranci po powstaniu listopadowym żyli w ich kraju i pobierali zasiłki, ''darmozjady z azji''
No właśnie nie. Na początek 6 imigrantów z Afryki.
Jedynych imigrantów jakich byłbym w stanie zaakceptować to byli by to obcy naukowcy, czy też stratedzy pragnący służyć Polsce albo też potomkowie ludzi którzy z różnych przyczyn opuszczali Polskę od czasów zaborów. Ogólnie rzecz biorąc powinny być to ludzie którzy chcieliby się zasymilować - stać się Polakami i uczciwie pracować.
EDIT: Tacy ludzie jak podałeś są również mile widziani. Ale imigrantów nie powinno się sprowadzać - to oni sami mają do nas przybywać. Po za tym jest wiele muzułmańskiej hołoty - nie mylić ze zwykłymi muzułmanami. Ostatnio na wykopie ktoś zamieścił info o Senegalczyku niemuzułmaninie, pobitym przez muzułmańskich imigrantów w Lyon za to, że nie przestrzegał Radamanu (islamski letni post). Chciałbyś mieć takich imigrantów w Polsce? http://www.wykop.pl/link/446897/jesli-j ... y-wszyscy/ To tak jakby ci się ktoś obcy wrył do domu i mówił co masz robić, jak myśleć i co jeść. Takich ludzi Polska nie potrzebuje.