Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez Hasta
Ciężka sprawa jest z tą wiarą jeśli chcesz ją zmienić w kilka lat. NTW dotyczy krótkiego wycinka czasu
Zdaję sobie z tego sprawę, ale czy w ogóle jest to możliwe? Np gentelmanem w stolicy prowincji. Jakby zmieniał co turę o 1%, to przyjęcie całkowicie obcej wiary w prowincji trwałoby 100 tur - a i to pod warunkiem że nie przeszkadzał by w tym obcy uczony.
Cytat:
Zamieszczone przez Hasta
i pomyśl przez ile w Polsce przyjmował by się islam?
Dwa lata gdyby niewierni słowom Proroka obciążeni byli dodatkowym podatkiem? Tak powiedzmy dziesięciną od wszelkich przychodów. Może jeszcze szybciej, gdyby do tego zburzono kościoły, zabroniono budować nowych i mordowano księży. A może i rok gdyby wyznawcy Allaha mieli dodatkowo spore ulgi podatkowe - nawet bez burzenia i mordowania mogłoby się obyć.
EDIT:
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Cytat:
Zamieszczone przez greendog75
Cytat:
Zamieszczone przez Ditz
Gdyby ktoś nie wiedział: za darmową rejestrację na "War room", który znajduje się na stronie totalwar.com otrzymacie kod na darmową jednostkę dla Brytyjczyków - 10th Hussars. Najciekawsze jest to, że mogą strzelać "z konia"(jak Konni Szaserzy), mają zasięg 125 i dobre statystyki walki wręcz(atak 10, obrona 8, morale 8), ale kiepski czas przeładowania i kosztują 860.
Zarejestrowałem się i nic nie przyszło odnośnie tej 10th Hussars. W jaki sposób można ściągnąć tę jednostkę?
Dołączam się do pytania przedmówcy :(
Zarejestrować się na podanej stronce, potwierdzić rejestrację z linka w e-mailu, zalogować się na stronkę - wejść w war rom. W ten sposób dostaje się klucz, który najlepiej sobie skopiować np do notatnika na pulpicie. Następnie Steam, aktywacja produktu poprzez Steam, wkleić (lub przepisać) otrzymany kod - i od tej pory cieszyć się nową jednostką :mrgreen:
Czy jest jakis mod, który odblokowuje mniejsze frakcje ? (Dania, Hiszpania itd) chodzi mi tylko o samo odblokowanie bez zmian w rozgrywce
Cytat:
Zamieszczone przez Hasta
Ta jednostka 10 huzarów jest dostępna w kampanii europejskiej gdy wybuduje się akademie sztabową.
Po zarejestrowaniu się w war room otrzymujmy kod który wpisujemy w programie steam aby aktywować jednostkę.
Trzeba wejść w zakładkę po prawej stronie "FREE Exclusive Unit" i wypełnić.
Po czym dostaniemy kod.
Problem polega na tym że po zarejestrowaniu się na tej stronie nie otrzymałem linku aktywacyjnego a tam powinien być ten nowy kod. Jak długo ty czekałeś na taką veryfikację?
Wyjaśniło się Poczta na Interii nie dopuszcza maila z ich strony ani mojego do nich. Blokada jakaś chyba. I tak to dałem dane handlowe komuś na free. :(
Spróbuj wyłączyć antyspam na te parę chwil. Albo załóż sobie, choćby tylko w tym celu, konto na tlenie.
Co potrzeba do max detali w NTW?
Witam!
Posiadam już grę NTW, Steama też.Peryferie doszły, komputer nie długo.Mam pytanie, co jest ważne do max ustawień, procek,gpu a może ram? (czy 2gb wystarczy?) oraz czy mam dobry internet do bitew przez internet, mam 4mbity/s ~ 0,5Mbajta/s
Pozdrawiam!
Re: Co potrzeba do max detali w NTW?
Jezu. Poczytaj trochę to forum!!!!!!!!
Ja dał bym Ci bana! :lol:
Jak co jest ważne? :roll: Wszystko. Jak masz słaby procesor, ale kartę dobrą to i tak nie pograsz. Na odwrót też. Tak ciężko wpisać w google - NTW wymagania?
Będę miał :
Phenom II X4 945
MSI G45
GTX 460
tutaj trochę gorzej 2gb ram ddr3 :/
Co o tym myślicie? czytałem na necie ale są tylko "minimalne" albo "Zalecane", a mnie interesuję sprzęt do max detali.