3 Opłaca się - Sojusze nie są trwałe. Ewentualnie trzymaj silne garnizony w graniczących z Wenecją miastach (mieście) - to zniechęca AI do wypowiedzenia wojny.
Wersja do druku
3 Opłaca się - Sojusze nie są trwałe. Ewentualnie trzymaj silne garnizony w graniczących z Wenecją miastach (mieście) - to zniechęca AI do wypowiedzenia wojny.
1.Musisz wyjść najlepiej ustaw szyk szachownicy stosowany przez Rzymian mi pomaga.Cytat:
Zamieszczone przez Kub
2.Bij Francję a potem rusz na podbój wysp brytyjskich dobre miejsce do obrony.
3.Atakuj ich bo jak zgromadzą siły będziesz miał problem ,ale uważaj z kim mają sojusze bo te ,które masz mogą być zerwane.Spraw aby oni sami zerwali sojusz wtedy uderz bo inaczej będziesz miał cienką reputacje.
Witam mam pytanie jaki jest najlepszy mod do Medieval II. ?
Modów jest dużo ciężko powiedzieć , który najlepszy , najlepiej sam poszukaj jakiegoś , który będzie ci najbardziej odpowiadał , każdy ma inny gust.
Zgadzam się z przed mówcą wiele ciekawych modów znajdziesz w naszej bibliotece modów zapraszam.Cytat:
Zamieszczone przez Hanco
Medieval 2 to gra fajna
Medieval 2 kingdoms to gra extra
Medieval 2 z modami to gra epicka
A Twój post nic nie wnosi do dyskusji. Radzę pisać posty o głębszej treści albo nie pisać wcale - w przeciwnym razie karcer.
Jest możliwe by Timuridzi (sry za ortografie nie wiem jak to odmieniać) walczyli z mongołami?? I jaki jest ich mnie więcej cel bo mongołowie idą albo na antioche jak pojawią się przy Bagdadzie albo Kijów jak przy Serkel a 1 raz doszedłem tak daleko ^^
Jest to możliwe jeżeli wcześniej Mongołów nie wyślesz do "swojej" historii. W moim przypadku spotkali się na pograniczu kaukaskim, ale ich wojna nie była długa, gdyż w niedługim czasie rozprawiłem się z Mongołami, natomiast Timurydzi zajęcie byli bardziej swoim pochodem w kierunku cieśniny Bosfor :)
Yhym... czyli idą na mnie teraz tylko wyczaić z której strony i obstawić mosty łatwo im Konstantynopola nie oddam ^^ Ale nie powiem że konflikt Mong vs Tim nie ułatwiłby mi sprawy możliwe że na pare tur by ich spowolnił... Znów stworze armie zabójców i jak najmocniej osłabie ich szeregi o kilku generałów :P Dzięki za mniej więcej opisanie gdzie oni się wybierają o.O