ja mam to samo...
nie ma co robic wystarczy przeklikac...
Wersja do druku
ja mam to samo...
nie ma co robic wystarczy przeklikac...
To może niech ktoś weźmie tę frakcję?
Egipt:
http://www.sendspace.com/file/hnq3gk
Mam nadzieje ze w 3ce zrobicie cos z tym bizancjum bo to IMBA jakich malo...
Niezupełnie, miałeś prawie samych oszczepników, którzy raczej średnio sprawują się w autowalkach przeciwko połowy armii kondotierów i greckich żeglarzy(kilka jednostek wsparcia doszło z Synopy, miałem parę statków w odwodzie).
nie badz nawet smieszny, sila armii 3 do 1.
nie mowiac o walkach z egiptem...
Ten stosunek czasem nijak ma się do rzeczywistości, więc nie warto się nim sugerować.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Wypraszam sobie.
1 : 2, główna siła turecka: Kaukascy Oszczepnicy 3/2 w zwarciu, 6 dystans, 7 obrony przeciwko 7/3/12 i 6/3/9.. Liczebnościowo było 1k vs 2k, do tego atakowana armia to była jakoś trzy jednostki kawalerii, a reszta jako wsparcie. A i tak miałem jedynie umiarkowane zwycięstwo i praktycznie nic mi z tej połowy armii(bo użyłem dokładnie 10 jednostek) nie zostało ;) Wysłałeś właściwie najgorsze sobie dostępne jednostki i się dziwisz. Grasz w bitwy, powinieneś wiedzieć, że wszelacy oszczepnicy są upośledzeni.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
2:3, połowa armii egipskiej to włócznicy, u Biz zero kawalerii, głównie piechota z mieczami i temu podobnymi. Nie pamiętam, czy nawet przy jednym ustawieniu nie miałem i 1:1. Łatwe do wygrania na otwartym polu, aczkolwiek poniesione straty wysokie. Kawaleria Egiptu nie grała roli, atakowałem nocnym generałem. Jeśli dobrze pamiętam, to Biz dowodzone przez cesarza. I tu nawet na nic nie możecie zwalić, jeżeli świadomie zostawiliście w takim zasięgu, to zrobiliście głupotę, jakbym miał mało wojska zawsze mogłem podpłynąć tym czym obległem Nikozję.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Jak masz wątpliwości co do tych stosunków i liczebności armii, to mogę podesłać screeny.
Nie do konca swiadomie zostawilismy, to byla proba ratowania tych tureckich armii, niestety nie mialem mozliwosci odciac Cie kolejnym fortem.Cytat:
Zamieszczone przez Avasil
Trudno, za duzo bledow i za duzo pecha (kilka razy 1 pole brakowalo do kilku akcji), niestety KO praktycznie przegrana juz ;)
PS. Ja zrobie ture jutro, przepraszam wszystkich, ale tak jak pisalem, jutro egzamin i nie moge poswiecic czasu na total war.
Ja tylko tak wtrącę (ale to nie zaburza obrony Avasila), że w automatach nie ważne jest czy to są włócznicy kontra konnica, czy kontra miecznicy - niestety... w BC13 się boleśnie o tym przekonałem. (Moja armia Indii - sami włócznicy kontra Ghazni - armia konnicy = moja porażka.)
Dania:
http://speedy.sh/GWZvg/wk31t16.sav
Przepraszam, ze tak dlugo to trwalo.