-
Pora na moje pytanie odnośnie działania Rome II na takim laptopie:
Lenovo IdeaPad Z710 17,3"
Intel Core i3 Dual Processor i3-4000M (2,4GHz)
4GB/8GB (to jeszcze sprawa dyskusyjna w moim wypadku)
Karty graficzne dwie: Zintegrowana Intel HD Graphics i GeForce GT745M 2GB
Dysk 1 Terabajt 5400 obrotów/minuta + 8GB SSHD - hybryda
Jak myślicie, na jakich ustawieniach mi ta gra pójdzie? Pytam z racji tego, że pragnę na nim grywać m.in. na Czwartkach z Antykiem.
-
Średnie w miarę powinny iść. Procesor jest za słaby.
-
No cóż, z procesorem to nic nie poradzę, kiedyś pewnie będę go wymieniać na i7. A na starciach 4vs4 (gracze vs gracze, a nie nudne AI) nie będzie powodować spowolnienia gry?
-
W starciach 4 na 4 po 20 jednostek to mało który komputer jest w stanie uciągnąć(oczywiście zależy na jakich detalach). Na laptopie jak będziesz grał na niskich to powinno być ok z 4 v 4.
-
Dzięki wielkie, w takim razie wiem, co mniej więcej będę musiał kiedyś do takowego lapka wymienić: procesor i większą ilość RAM'u. Jeszcze raz dziękuję :)
-
Witam serdecznie, jestem świeżynką na tym forum bowiem zastanawiam się nad zakupem tej gry. Wcześniej widziałem ją na serwisie You Tube i bardzo przypadła mi do gustu. Jak dla mnie jednak zakup tak spektakularnej gry ma sens tylko wtedy gdy można się cieszyć w pełni jej możliwościami. W związku z tym, czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy będę mógł cieszyć oko płynną rozgrywką przy rozdzielczości 1920x1080 i Ultra ustawieniach na moim sprzęcie? CPU: Intel i7 4790K 4Ghz, GPU: Asus GTX 980 4Gb VRAM, Memory: Kingston HyperX Beast DDR3 2x8Gb, Hard drive: Samsung 128Gb+256Gb SSD PRO. Sys: Windows 8.1 a to wszystko na Płycie Głównej Assus Z97-PRO. Z góry dzięki za wszelkie informacje.
-
Licz na minimalne. I to w okolicach 10 klatek.
-
Hmm, rozumiem że ironia tego typu świadczy o braku gościnności wobec świeżo zarejestrowanych uczestników. Szkoda, że nie mogę liczyć na merytoryczną odpowiedź na poziomie dorosłego człowieka, tym bardziej Moderatora?. :]
-
Dostałeś odpowiedź adekwatną do pytania. Rozumiem gdybyś pytał np. o sprzęt typu Athlon 6000+ a do tego GTS450.
PS Ironia w mojej odpowiedzi jest również odpowiedzią na Twoje pytanie. Liczę że drogą dedukcji zrozumiesz przesłanie tam zawarte.
-
Zauważ jednak, że ja nie pytałem o to czy ta gra mi odpali np. w postaci 10 klatek/s, bo wiadomo, tylko pytam o to czy mój sprzęt będzie w stanie udźwignąć przyzwoitą płynność gry przy najwyższych ustawieniach graficznych i na przykład dwóch 10tys legionach na polu. Proste i konkretne, czyż nie? Pytam, bo słyszałem o sporych problemach z udźwignięciem przez komputery tej gry. Jeśli możesz odpowiedzieć, bardzo proszę, jeśli nie, darujmy sobie ten słowny rozgardiasz, z całym szacunkiem.