Oj adi adi :)
Wersja do druku
Oj adi adi :)
W KAŻDEJ cześci TW powtórki są zbugowane, w Shogunie wcale lepiej nie było. W MTW1 zremisowałem na powtórce bitwę, którą wcześniej wygrałem.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Co do map znowu się mylisz, u mnie bardzo dokładnie odzwierciedlają region, który wybieram, nie miałem jeszcze podobnej do siebie, nawet 2 razy takiej samej pustyni nie miałem. Ot taki myk na który się złapałeś. Tak, odbijam piłeczkę co do Twojego nietrafionego przytyku w stronę Umbrechta ;)
Na kampanie MP nie każdy ma czas, zwłaszcza że trzeba się dostosowac do innej osoby ;) Ludzie tak cisną na Rome 2, a niektórzy z najbardziej narzekających mają nabite po 90-100 godzin, czyli od 3 września do dzisiaj spędzili w grze 3-4 doby ;P
KAM:
Myślisz, że zrozumieją? Zaraz pojawi się pytanie/stwierdzenie czy przypadkiem nie jesteś człowiekiem CA. Bo przecież Rome 2 nie może się podobać bo jest fuj fuj.
Wczoraj np. miałem bardzo fajną sprawę. Libia wysłała mi wszystko co miała...przez 2-3 tury prosiłem o pokój bo 5 frontów to trochę dużo. Odmawiali. Rozbiłem ich armię, ale nadal nie chciałem ich atakować. Na Afrykę przyjdzie czas jeszcze. Od razu się zgodzili :) Podobnie Nowa Kartagina - jak zobaczyła moje dwa Legiony to pomimo posiadania sporej armii sama występuje o pokój bo wie co ją czeka. Ale im nie popuszczę :D
Nadinterpretacja moich słów. Rozumiem że Rome II może się podobać, nie mam z tym problemu żadnego. Chodzi o wmawianie ludziom że ta gra jest w sumie dobra i niczego jej więcej nie potrzeba, oraz zachwalanie każdego aspektu rozgrywki, co mnie bawi. Owszem po ostatnim patchu przestało wreszcie lagować w bitwach, ale jest multum rzeczy do poprawienia. Zresztą jak myślisz, ci co mają po 80-90 h grali z AI? Czy może w internecie? :roll: Sam mam nabite jakieś 40-50 h, i dla mnie prawie każda bitwa wygląda tak samo tj. ładny marsz w szyku do wroga, a potem już tzw. kopanina, jedno wielkie zbiorowisko mrówek. Oprócz tego, czas tur został znacznie skrócony(całe szczęście) ale z drugiej strony walka nie stwarza żadnego wyzwania. Jest sporo do poprawienia, i póki co gra jest średnia. Obiektywna opinia po 50 h gry ;)
O co chodzi z tą wojną domową, bo gram Rzymem i teraz wybuchła Wojna Domowa, i senat posłał na mnie 4 pełne najlepsze floty i 12 armii, heh czy jest jakaś szansa na wygranie takiej wojny!
Ave!
Na dzien dzisiejszy nie posiadam R2 mimo to mam pytanie. Z ciekawosci pytam wlasciwie, mianowicie czy podobnie jak to mialo miejsce w R1 mozna "wejsc" do miasta i ogladac go z perspektywy przechodnia? Pytanie moze banalne ale mi ten wlasnie motyw utkwil w pamieci i zastanawiam sie czy ta opcja wystepuje w tej czesci rowniez.
Nie można. Gracze o to prosili, CA brało to pod uwagę, ale ostatecznie tego nie wprowadzili. Może dlatego, że w porównaniu do R1 te miasta(przynajmniej hellenistyczne) są raczej brzydkie...
Jak sprawdzić czy automatycznie steam mi zaktualizował grę?
Chciałem pobrać te ich patche officjalne ale nigdzie ich nie widzę...-_-
Mógłby ktoś pomóc noobowi?:)
Dziesiąty raz chyba już to samo pytanie. W grze jest napisane jaka to wersja i build ;) W prawym górnym rogu jak się nie mylę
No wlasnie cisna na SP wiele godzin a w kampe MP nie graja. Ja gram kampy MP:).Z mojego doswiadczenia wynika,ze po prostu wola grac SP bo sie gra przyjemniej im. Moga soba cisnac Ai i pozniej na forach sie chwalic podbiciem swiata.(Oczywiscie brak czasu tez wchodzi w gre ale bez przesady zalezy jak sobie dzien rozplanujesz. ). Co do powtorek. To nie zauwazylem zeby byly zbugowane w poprzednich czesciach. Czemu sie niby myle? Rownie dobrze mogliby zrobic zwykly generator map a tak zrobili dosc klimatyczny skoro sie Wam podoba:)Ta, dokladnie odzwierciedlaja mapy region bo jak klikniesz na Afryke, to zawsze masz pystynie;)O mam dla Was zadanie sprawdzcie jak wygladala topografia tej czesci swiata w starozytnosci;);)Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
No wlasnie niestety te starcia psuja klimat bitew. No szkoda,ze to spartolili. Jenostki maja jakas obsesje by robic "kolka" zamiast trzymac linie.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex