Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez Rymeryk
A czy w planach jest coś co poprawi polskie nazewnictwo jednostek?
Bo ci pikinierzy i szermierze ciągle kłują w oczy...
Przed chwilą odpaliłem grę i po tej nowej łatce pikinierzy w końcu zostali przerobieni na falangitów. Szermierze wprawdzie nie zniknęli ale przynajmniej nie są to już "szermierze w kirysach" (jak to zobaczyłem pierwszy raz to mi szczęka opadła) a "szermierze w kolczugach" co już nieco lepiej wygląda, także jakiś postęp jest :P
A tak w ogóle to dobry wieczór wszystkim total warowcom bo nowy jestem i to mój pierwszy post na forum :)
:( tydzień grania szlak trafił. Cezar będzie niezadowolony...!
A kto Ci broni grać na starych save'ach?
Problem w tym ,że nie działają.
W najnowszym patchu zmniejszono też chyba wszystkim jednostkom hp (np elitarnym z 45 do 35. Najmniej teraz jednostki mają 25hp), wprowadzono nową mechanikę tarczy i w efekcie wszystko co strzela jest teraz realnym zagrożeniem (ale nie na miarę procarzy z patcha 3). Wpłynęło to głównie na oszczepników i peltastów, trochę mniej na łuczników. Ta zmiana ma fajne przełożenie na bitwy morskie, w połączeniu z lekkim zwiększeniem obrażeń od statków ogniowych.
Pozdrawiam
AI na mapie kampanii nadal jest beznadziejnie głupie, więc gra nie ma sensu. Sprawdzę za jakieś 2-3 patche czy coś się wreszcie zmieniło, a tak to wracam do starszych gier.
Increased campaign cap for the limited naval units, so more of them can be recruited.
O co chodzi z tą poprawką wyjasni ktos?
Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
AI na mapie kampanii nadal jest beznadziejnie głupie, więc gra nie ma sensu. Sprawdzę za jakieś 2-3 patche czy coś się wreszcie zmieniło, a tak to wracam do starszych gier.
Starszych tzn jakich?
Słabe AI to bolączka tej serii, w Shogunie 2 jakoś to jeszcze wyglądało, ale głupszy komp niż w pierwszym Rzymie i Medievalu 2 to już chyba być nie może.
Cytat:
Zamieszczone przez Godlike
Increased campaign cap for the limited naval units, so more of them can be recruited.
O co chodzi z tą poprawką wyjasni ktos?
Zwiększony limit admirałów/flot w kampanii, dzięki czemu można ich więcej rekrutować na poszczególnych etapach imperium.
Cytat:
Starszych tzn jakich?
Trochę części TW i modów jest do wyboru. ;)
Cytat:
Słabe AI to bolączka tej serii, w Shogunie 2 jakoś to jeszcze wyglądało, ale głupszy komp niż w pierwszym Rzymie i Medievalu 2 to już chyba być nie może.
Może i niestety jest obecnie.