Obecnie są mocno osłabieni, kiedyś byli dużo silniejsi.
Sam możesz sobie ich osłabić. Megasubmod ma swój temat do dyskusji, tu jest temat o czystym Bellum. :cool:
Wersja do druku
Obecnie są mocno osłabieni, kiedyś byli dużo silniejsi.
Sam możesz sobie ich osłabić. Megasubmod ma swój temat do dyskusji, tu jest temat o czystym Bellum. :cool:
Mikrofony wbudowane w laptopa mają fatalną jakość. Wątpię byś coś z nim nagrał.
Panowie mam pytanie odnośnie jednostek. Gram polską i mam 1225 rok. Kiedy pojawią się Kopijnicy i Straż Berdyszowa? Bądź jakie budynki należy wybudować? (gram na Megasubmodzie)
Już niedawno Ci pisałem, to zły temat Megasubmoda ma własny temat: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...raven-Kam2150)
Tu piszemy o czystym Bellum bez submodów.
Straż berdyszowa chyba 1270 a kopijnicy 1280. Sprawdź w pliku export_descr_buildings są daty przy nazwach tych jednostek. Część nowych się pojawia 1230, niektóre 1240, są i takie co mocno po 1300 roku są dostępne
Czy komuś jeszcze wywalają jednostki polskie o nazwie "Pancerni" ? Po 1300 roku za każdym razem gdy mam choć jeden oddział w garnizonie to automatycznie podczas ładowania się bitwy zaliczam pulpit (buguje miałem na myśli), jestem już absolutnie pewien, że to chodzi o tą jazdę bo, odkąd zacząłem ich nie kupować to przez 100 tur ani jednego buga.
Sprawdź ta jednostkę we własnej bitwie kilka razy na różnych ulepszeniach czy wywali. I pisz tw temacie Megasubmoda, to temat o czystym Bellum.
Uwaga w tym temacie jest do pobrania nowe ai Pitera 3.8 do Megasubmoda i Bellum z 14.09.2014, poprawione sojusze i inne ulepszenia.
Link: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...gencja)/page26
Panowie zainstalowałem BC 6.3, fix i megasubmoda, niestety nie odpala mi, pojawia sie tylko szybki komunikat w dosie którego nie jestem w stanie odczytac bo zaraz znika i tyle. Pomóżcie. Ps. gram na 7 i medka mam ze Steam
Wyłączyłeś UAC? Zainstalowałeś poza program files?
Wyłączylem UAC, ale zainstalowałem na D:Program Files/Steam/Steamapps/mods
W opisie instalacji nie było nic o instalowaniu poza Program files
Ale w przypadku Windows 7 to może pomóc. Jak nie...pomyślimy dalej.
Ok czyli mam zainstalować poza katalogiem Medievala ? bo nie za bardzo rozumiem gdzie instalować to BC??
Nie, po prostu poza Program Files :)
Podałeś lokalizację:
D/Program Files/Steam/Steamapps/mods
A zamiast tego:
D/Steam/Steamapps/mods
Może to pomoże.
EDIT: A czekaj...Ty masz na steam to nie wiem jak w tym wypadku, niech się ktoś wypowie co ogarnia to bo na zwykłej wersji to by dało radę...a nie wiem czy na steamowej.
Słuchajcie, zrobiłem taka sztuczkę i pomogło przeniosłem katalog kampanii Amerykańskiej (americas) na pulpit a w jej miejsce dałem BC i zmieniłem nazwę na americas. Działa mam tylko nadzieje że mi nie spieprzy to gry w przyszłości albo ze nie zacznie wywalać :D
Kur** tez zainstalowałem polskiego megasubmoda i wywala mnie zaraz po wczytaniu kampanii ! . Pomocy
Jest wyraźnie napisane gdzie należy instalować Medievala i gdzie należy instalować Bellum. Jak masz z tym problem, to nikt Ci nie poradzi.
Odpisałem, na PW zajrzyj tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam
Mam wersję z płytą. Nie mam Medka na steam. Tylko poradniki z linku wyżej mogą Ci coś pomóc i przeczytaj moje PW.
Ok Poradnik Steam pomógł teraz jeszcze tylko muszę rozwiązać problem z submodem do czyte BC chodzi bardzo fajnie
Wielkie dzięki jeżeli jeszcze ktoś będzie wiedział jak poradzić z sobie z wywalaniem gry po zainstalowaniu submoda niech da znać Ps. Wywalenie map_rvm z Full i light camp nie pomogło.
A na pewno instalujesz tego MEGASUBMODa w dobrej lokalizacji? Podczas instalacji końcówka musi być mods/BellumCrucis6/ w przeciwieństwie do instalki samego Bellum która wymaga jedynie końcówki mods/
Na pewno. Kilka razy reinstalowałem i zawsze do katalogu mods/BellumCrucis6/
Jaki masz system UAC wyłączone jak Win7
Ile ma instalator podaj wielkość ma mieć 530 556 KB
Witam, jestem tu nowy, ale postaram się wszystko jak należy. Mój system operacyjny to windows.
Mam problem z modem bellum 6.3 - wcześniej zainstalowąłem podstawkę oraz dodatek kingdoms.
Ściągnąlem part 1, part 2, bugfixer; zainstalowałem według instrukcji (odpowiedni folder mods w mediewalu).
Wszystko pięknie ładnie, ale nie mam w folderze bellum pliku .bat. Cóż mam zrobić? Pomóżcie proszę i pozdrawiam.
Jeśli zainstalowałeś prawidłowo to musisz mieć w katalogu BellumCrucis6 6 katalogów i 10 plików, w tym BellumCrucis6.bat
Jeśli tak nie masz, to znaczy, że źle zainstalowałeś.
No fakt, mam w folderze BellumCrucis6 tylko trzy foldery i 10 plików (bez bat)
Pytanie co zrobiłem nie tak?
Przeczytaj post nr 1 uważnie i ze zrozumieniem.
Większość źle instalujących twierdzi, że tak instalowali wg instrukcji, tylko, że 99 na 100 z nich tylko tak uważa, bo instalowali wg. tego jak im się wydaje, że jest w Instrukcji - nie zaś ściśle wg. podanej instrukcji.
Może w którejś części albo bugfixerze nie podałeś właściwej ścieżki instalacji, to zainstalowało domyślnie.
Ok Araven, ale powiedz kiedy ten plik bat powinien się ukazać? Czy po instalacji part1, 2 czy bugfixer go tworzy?
BellumCrucis6 plik wsadowy 1KB to jest plik bat. Sprawdź w katalogu moda, czy na pewno go nie masz.
Po instalacji II partu musi być, może i po I, ja instalowałem wg Instrukcji dośc dawno dopiero po instalacji Bugfixera odpaliłem moda.
Bellum 6.3 po instalacji z bugfixerem ma: 9.19 Gb na dysku i rozmiar 9.27 Gb u mnie. Ile masz?
No to coś musi być z systemem, bo mój bellum tyle nie zajmuje, a "otrzymałem" go z dwóch miejsc. Co mam w takim razie zrobić? Mam Windows 7 ale wyłączyłem wszelki zapory, antywirusy, blokady i UAC (czy jakoś tak) a party odpalałem jako administrator. Poradzi ktoś? pozdro
Pobierz moda ponownie. Wiele razy pisałem jaki rozmiar ma part I i Part II i bugfixer, sprawdź czy masz tyle.
Instalując kolejno podajesz ścieżkę przy part I, part II i bugfixerze. Czyli 3 razy masz podać swoją ścieżkę jak w opisie instalacji. Ja mam taką: D:\Gry2\SEGA\Medieval II Total War\mods
Poczytaj nieco, jest masa podpowiedzi w tym temacie.
A w ogóle to najlepiej zainstaluj Bellum Crucis 7.0.
A ja mam pytanie jak poprawnie odinstalować 6.3. ;)
Najpierw bugfixer, potem po kolei party?
Araven chyba powyżej napisał - part I, part II i bugfixer, w tej kolejności. Ścieżkę też masz powyżej dobrze opisaną.
Powinie być plik unins coś tam.
Ew. jak nie ma usuń cały katalog z modem, raczej nie ingerował w pliki podstawki, najwyżej jakieś portrety dodało.
Właśnie miałem z tym problem... niby odinstalowało, a cały mod został, jak został, wyrzuciłem cały folder BC... potrzebowałem miejsca na siódemkę... zobaczymy, jak to będzie, mam nadzieję, że świeżynka nie będzie crashować.
Wydaje mi się, że kusznicy i oszczepnicy nie mają zdolności przebijania pancerza? Wiem, że można to zmienić w export_descr unit jednak nie wiem jaką "frazę" wpisać do atrybutów jednostek by to śmigało.
Spróbuj atrybut ap. To nie działa na savy, trzeba usunąć map.rwm i nowa kampania konieczna zrób kopię pliku.
W BC 7.0 działa kampania hotseat, pytałeś o to.
Podziękowania Araven:D
Panowie gdzieś wcześniej było pytanie ale do końca nikt tego nie wyjaśnił chce zbuntowac osadę jak to zrobic podrzegaczem. Mam wejść do osady i zostawić tam mojego podrzegacza na kilka tur czy wchodzić co turę ??? I czy jeszcze są jakieś dodatkowe uwarunkowania?
Raczej na kilka tur, poczytaj poradniki do Bellum są spolszczone przez Szymczak69 plus ew. moje krótkie.
Akurat zbuntować osady mi się nie udało (ale szczególnie nie próbowałem), to musi być główny szpieg frakcji.
Z tym buntem jest ten problem, że AI dość szybko reaguje i jak podżegacz obniży zadowolenie to albo szkoli w mieście jednostki albo ściąga do niego armię i sytuacja wraca do stanu początkowego.
No u to właśnie jest problem wysłałem Mojego Mistrza szpiegów do Iaski torg chciałem je zmienić na Chocim :) ale tak jak piszecie jak spadało zadowolenie do 80% to komp rekrutowal następne oddziały jak wycinalem Gienia z osady to jeszcze wiecej rekrutowal także jeszcze mi sie nie udało a siedział w osadzie chyba z 20 tur