Adek wypatrzył nowego Rally Pointa:
https://www.youtube.com/watch?v=aukv...ature=youtu.be
Dodatkowa kampania za darmo dla wszystkich posiadaczy gry? ;>
Wersja do druku
Adek wypatrzył nowego Rally Pointa:
https://www.youtube.com/watch?v=aukv...ature=youtu.be
Dodatkowa kampania za darmo dla wszystkich posiadaczy gry? ;>
To oznacza, że trzeba usiąść do poradnika raz jeszcze i pewne jego części napisać od nowa. ;)
Staram się nie wsiadać do wagonika marki Hype ale trudno ukryć, że bardzo się cieszę z dzisiejszego RP. Będziemy mieli wraz z Emperor edition mały re-launch gry. Trochę smutno, że blisko rok przyszło nam na to czekać, w ciągu którego pojawiło się 14 patchy ale CA wychodzi jak dla mnie na prostą wizerunkowo. Jako, że wielkim fanem drzewka rodzinnego nie byłem (wiem - bluźnię pewnie :P) to zmiany zapowiadane dla polityki mi odpowiadają. Co prawda będzie trzeba zmienić nawyki i pomyśleć co zrobić z rotacją generałów (będzie poważny dylemat czy chce się posiadać wysoko poziomowych generałów i duże ryzyko wojny domowej czy też średnich generałów w każdym stronnictwie i małe szanse na wojnę domową). Zastanawiam się też, czy po ukaraniu zdradzieckich armii, będziemy mogli przywrócić ich tradycje. Generalnie dużo więcej myślenia będzie, również uzależnienia od Gravitas (ciekawi mnie czy przerobią balans frakcji pod względem urzędów bo tacy Celtowie mają o wiele prościej niż Germanie pod tym względem), jak i rotowania generałów między armiami. Mam cichą nadzieję, że dylematy będą pojawiały się częściej jak i specjalne postacie w polityce (czyli np. Cyceron w trailerze sprzed premiery).
Samick - co do poradnika to chętnie podzielę się swoimi odkryciami jak tylko czas mi na to pozwoli i nikt mnie nie ubiegnie. Tylko, że na chwilę obecną myślę że premierowo zainteresuje
się mini-kampanią w ramach kanału YT wpierw.
Pozdrawiam
Zmiany w systemie politycznym jak najbardziej na tak. Ostatnimi czasy całkowicie go olewałem, bo wojna na początku rozgrywki nie jest tak denerwująca jak na końcu. Ale dezercji całych moich armii mówię zdecydowane nie.
Nie mam możliwości obejrzenia tego Rally Pointa, więc poratowałby ktoś informacjami? Wiadomo, co będzie obejmować nowa kampania (czas i miejsce)? Poza tym, mówią coś o nowych frakcjach, jednostkach, DLC?
Czy ten Emperor Edition to będzie odpowiednik GOTY zawierający wszystkie DLC i na tym w końcu poprzestaną ?
Ta polityka wydawania kolejnych DLCków doprowadza mnie trochę do szału. Efekt jest odwrotny od zamierzonego przez twórców - zamiast je kupować po kolei, zawsze czekam na pack zbiorczy i dopiero wtedy kupuje na steamowej zniżce.
Nie, nie jest. Na oficjalnym forum jeden z moderatorów zaprzeczył. Nowe DLC jak i FLC będą się jeszcze pokazywać. Z tego co ktoś wypatrzył, na Steamie cały czas powinny być 4-ry nie opublikowane jeszcze DLC do Rome 2. Po prostu sobie CA zrobiło re-launch mały :D'
Pozdrawiam
W filmiki jest podane bardzo mało informacji. W skrócie jest to pakiet zbiorczy dla darmowych dlc i wydanych paczy (Coś jak edycja rozszerzona do Wieśka). Wojny domowe będą wybuchać cały czas, będzie to trochę przypominać model z shoguna (To moja interpretacja). O nowej kampanii jest napisane że będzie, ale nic więcej. Żadnych dodatkowych informacji.
Dzięki.
Czyli, w skrócie, dostaniemy nowy, ładnie opakowany patch. Co do tych wojen domowych, to mam nadzieję, że jakoś umożliwią zapobieganie im, bo na razie jest to prawie niemożliwe.
Tyle że Edycja Rozszerzona Wiedźmina była tą ostatnią, naj, naj, naj dopieszczoną.
Skoro ma być więcej DLCków to na moje pieniądze będą musieli jeszcze poczekać. Nie akceptuję cen DLCków kupowanych osobno. Łącznie wychodzi 2x więcej niż sama gra nie mówiąc już o tym że wiele z tych DLCków to po prostu wycięte części z samej podstawki (culture i unit packi).
Miałem nadzieję że jedna mini kampania będzie dotyczyć podbojów Aleksandra. To by było dobre zważywszy na sentyment do pierwszego RTW jaki udziela się większości graczy.
To z tą edycją rozszerzoną do Wieśka to był taki przykład jak ja rozumiem te zmiany. Z angielskiego jestem słaby więc mogłem coś pokręcić.
Od 1:30 zaczyna się wyliczanie co ma być w Emperor Edition: All FFre-lc, ALL UPDATES, Steamplay mac & PC Version, new building chains, balancing changes, Brand new campaing, politics & civil war (2:17).
Na te kampanie które skończyłem zawsze miałem wojny domowe (oprócz w CiG) i zawsze wyglądało to tak że w jednym miejscu pojawiało się z grubsza tyle słupków (armii) ile ja miałem. Jeżeli teraz w razie wojny domowej dowódca armii/legionu ma przejść do obozu wroga, ciekawe czy ilość słupków się zmniejszy. I ciekawi mnie też czy po zwycięstwie np grając Rzymianami mam wybór: cesarstwo czy republika. Jeżeli wojny domowe mają mi ciągle grozić, to chyba nic mi to nie daje:(. No, utrudni to z pewnością kampanie. Najbardziej mnie drażni że mogę tracić wyszkoloną, wychuchaną armię. Powrót do Medka 2 :yyk:.
Niech się pojawia tyle armii ile sobie chcą, ale wara im od moich. Utrata doświadczonych i dopakowanych armii była jedną z ważniejszych przyczyn mojego odbicia się od shoguna 2. Pozostaje czekać by zobaczyć ja ma to wyglądać w praktyce. Choć na myśl że np. mój "legion" 7 poziomu przejdzie sobie od tak na stronę rewolucjonistów, aż drżą mi kolana ze strachu.
Od tak, to raczej nie - ale jeśli jego dowódcą w chwili wybuchu wojny domowej będzie przedstawiciel innego rodu, to by to było nawet logiczne :D
Pozostają nam adopcje! :P
Mam nadzieję, że CA przemyśli ten cały model z zdradami - np poprzez mimo wszystko czarowanie z powietrza armii gdy gracz wszystkie swoje armie obsadził swoimi ludzikami przez co reszta jest wkurzona. Jestem ciekawy czy będą jakieś różnice między monarchiami a republikami (bo obecnie są one oparte na wrażliwości na Gravitas). Jestem też ciekawy czy jakieś wydarzenia nie związane z menu polityki i wartością gravitas będą wpływały na poparcie (np bankructwo, przeciwnik rabujący nasze ziemie, głód, zarazy, dylematy, wykonywanie misji z rozdziałów).
Fajnie by było gdyby wielkość wojny domowej odzwierciedlała wielkość różnicy w aktualnym poparciu od idealnego.
Ciekawy jestem zmian w drzewku budowania. Mam już na oku parę budynków, które wymagałyby jakiegoś reworku albo fixu i jestem ciekawy czy któryś z nich się doczeka uwagi. Mam też nadzieję, że po tych zmianach albo podwyższą ceny budynków albo obniżą dochód z sakiewki monarchy, którą gracz otrzymuje (w ten sposób z kasą nie byłoby tak łatwo na początku/ budowanie sukcesywniej pochłaniałoby pieniążki)
Pozdrawiam
Z nowych nacji wiadomo że będzie Armenia. A tak poza tym nowa kampania obejmuje okres wojny domowej między triumwiratem:
http://www.pcgamer.com/2014/08/29/to...ame=0&ns_fee=0Cytat:
"With the Imperator Augustus Campaign Pack, we wanted to recreate the vast civil war which erupted after Julius Caesar’s murder. You can tackle the campaign as various Roman and non-Roman factions, including Armenia for the first time. Our aim was to represent the titanic power struggle that led to Octavian becoming the first Emperor of Rome."
Wiedziałem, że w końcu udostępnią Armenię:D. Ciekawe, które jeszcze frakcje się załapią. W sumie to chciałbym Numidów, najlepiej Masaesylię, ale to jest trochę nie po drodze z tą kampanią. Logicznie myśląc największą szansę na dołączenie do gry mają plemiona germańskie, z racji tego, że CA ostatnio poświęciło trochę uwagi tamtym stronom.
Armenia mi pasuje. Teraz tylko niech dodadzą Numidów w paczce z nacjami pustynnymi i będą wszystkie nacja z Roma1.
:o Armenia za darmo? Jak miło. Mam nadzieję, że będzie jakoś podpakowana podobnymi jednostkami, co w Rome I miała. Teraz tylko poza tą frakcją mogę czekać na Numidię, paczki z Germanami, Brytami, Kimmerią, Massylią, Królestwom Arabskim i Persją.
Tylko mam takie pytanie ,skoro to jest dla posiadaczy Rome 2 taki ,,darmowy patch" ,czy zamierzają dodać pozostałe frakcje np. germanów, za darmo. Jeśli planują dodać kampanie i te 3 frakcje to była by dość dziwna szczodrość CA,że im się to opłaca?
Nawet jeśli dostalibyśmy coś poza Armenią (a mam nadzieję, że tak będzie) to, moim zdaniem, będzie się opłacać CA. To wydanie jest głównie dla ludzi, którzy jeszcze nie kupili gry i wszystkie dopiski typu "gratis", "promocja" itp. mają ich przekonać:D. Poza tym zawsze mogą sobie to odrobić nowym Faction Packiem, bo jeszcze trochę jest do dodania (Brytowie, Germanie, frakcje wschodnie i pustynne).
Jestem ciekaw czy w ramach zbioru wszystkich wcześniejszych Free-LC dadzą również te które przez jakiś czas były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie oraz Pont.
Chaak, mnie zaciekawiłoby pojawienie się minikampanii z Wojną Jugurta - w ramach tego dodać frakcję numidyjską za darmo. Ujrzałbym również wspomniane frakcje. Jednak pytanie, czy CA chciałoby się do tego ruszyć :)
Może nie jestem w temacie, ale posiadam Rome II ze wszystkimi DLC wydanymi, czy więc ta kampania Augusta będzie u mnie załadowana za darmo? Czy jednak będę musiał płacić?
Arroyo, wszyscy dotychczasowi posiadacze R2 dostaną to DLC za darmo :).
Tak , ale mimo wszystko myślałem ,że Emperaror Edition będzie czymś takim jak Metro Redux: chcecie kampanie Augusta, idźcie do sklepu kupić pudełkowy dodatek razem ze podstawkom taniej, a jak ktoś ma Rome 2 niech kupi odzienie pudełkowy dodatek.I na tym się zarobi.Oczywiście ciesze się z tego ,że będzie darmowa kampania i nowe frakcje ale i tak dziwie się ,że pozwalają sobie na stratę finansową.
Przecież jest osób, które mają już grę niż tych kupi nowe wydanie.A tak pozbawiamy się(CA) 15 euro z nowej kampanii i pakietu frakcji.Wiadomo ,że propagandowo starają się przekonać graczy ,że ciągle ich słuchają i robią wszystko dla nich.Ale czy się mimo wszystko opłaca im się darować sobie kilka milionów z tego DLC licząc na jakiś zysk który raczej nie będzie aż tak wielki.Gdyby to było wydanie takie jak miał np. Skyrim ze wszystkimi DLC na pewno więcej osób poszłoby do sklepu i kupiło 2 raza to samo ale i tak by jeśli cena była by rozsądna i te osoby nie miałyby DLC takie wydanie by się mogło by się tym osobom opłacić.
Rome 2 kupiłem w czerwcu,ale grecy byli chyba raczej pre-orderem.Nomadzi byli chyba raczej za darmo kiedyś.Cytat:
były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie
Może jeszcze frytki do tego :P? Tak się raczej nie stanie bo na oficjalnym forum ostatnio po przecieku było duże oburzenie, że CA niby ma teraz wydać grę z wszystkimi DLC po cenie znacznie niższej niż rzeczywista. Dlatego też miast greckich raczej nie będzie. Nie, żebyś dużo tracił na tym (Spartanie z limitem Spartan, kiedy Rzym może spamować sobie np Pretorian, Ateńczycy z gorszym wyborem statków aniżeli np. Macedonia, oraz bardzo trudny Epirus, który dopiero po zakupienia Beast of War ma jakąś wyróżniającą się jednostkę).Cytat:
Jestem ciekaw czy w ramach zbioru wszystkich wcześniejszych Free-LC dadzą również te które przez jakiś czas były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie oraz Pont.
Opłaca. Traktuj to jako marketing. Muszą jakoś zachęcić graczy do pre-orderów w przyszłości, a najprościej poprzez jakieś odzyskanie wizerunku. A takie rzeczy są dla nich istotne w związku z tym, że pracują nad kolejnymi grami (Arena? Warhammer TW?)Cytat:
Ale czy się mimo wszystko opłaca im się darować sobie kilka milionów z tego DLC licząc na jakiś zysk który raczej nie będzie aż tak wielki.Gdyby to było wydanie takie jak miał np. Skyrim ze wszystkimi DLC na pewno więcej osób poszłoby do sklepu i kupiło 2 raza to samo ale i tak by jeśli cena była by rozsądna i te osoby nie miałyby DLC takie wydanie by się mogło by się tym osobom opłacić.
Pozdrawiam
Metro Redux to jednak całkowicie na nowo przepisana gra wzbogacona technologicznie a tutaj mamy po prostu dorzucenie nowej mini-kampanii i parę zmian które powinny już dawno znaleźć się w patchach.
Nie to żebym ich krytykował, fajnie jest dostać coś za darmo, ale biorąc pod uwagę jaki fail zaliczyli z premierą Rome 2 to dochodzę do wniosku że to się po prostu graczom w ramach rekompensaty należy :)
Ze strony CA to taki bardziej zabieg marketingowy, tak mi się wydaje... Poza tym to nowe wydanie raczej będzie droższe niż podstawowy Rome II. To DLC z kampanią też prawdopodobnie będzie sprzedawane osobno dla tych, którzy zdecydują się kupić po 16 września zwykłą wersję gry. Wydaje mi sie, że CA chce, aby wzrosła sprzedaż przed tym 16 września, bo przecież ten kto kupi przed 16 dostanie za darmolca DLC z kampanią. Właśnie kampania, zbyt dużo nam nie powiedzieli, wiemy o czym będzie, i to że dadzą Armenię, ale przy każdym Campaign Packu dawali 3 frakcje, więc dwie są wciąż niewiadome. Czekam na jakiś gameplay, lub jakieś screeny mapy kampanii od CA. :)
To jest ruch marketingowy. Na pudelku od podstawki pisze że masz tylko 8 (9 Pont nie pewny) nacji. A w Edycji Emperor będzie legalnie pisać 14/17 (8 z podstawki + 4 free-lc + 3 nacje z tej edycji). Zwykła osoba jak zobaczy na półce obie wersje, to na bank wybierze Emperora. A jak sobie pogra i złapie haczyk (tak jak ja) to kupi pozostałe dlc, bo jak to tak bez polis czy nomadów sobie grać.
Martwi mnie kwestia wojny domowej. Fajnie, że robią coś nowego , ale nie tak to powinno wyglądać. Moim zdaniem w każdej prowincji powinna być określona liczba mieszkańców, która by wzrastała albo spadała. W razie zagrożeń ze strony obcego państwa powinno być coś w stylu pospolitego ruszenia wspomagającego gracza. Tak samo jak my zajmujemy obce terytorium bunt mógłby się czasem pojawić ( obce pospolite ruszenie). Oczywiście powinna być określona liczba tego wojska zależna od liczby mieszkańców i szybkości przekształcania zwykłych obywateli w stan pozwalający władać mieczem i mogący stać się armią. Z pospolitym ruszeniem powinno się prowadzić dyplomację i jeśli pokonamy je w bitwię pozostałych wojaków wcielić do naszej armii. Kto nie z nami na szafot. Tak samo nasze regularne armie w razie buntu powinno się z powrotem wcielać do naszej armii jeśli wygramy. A poza tym czemu 2 strony konfliktu? i rody powinny być w każdej frakcji co by dało o wiele większą satysfakcje i gameplay P$#%@ zgodność historyczną w tej kwesti:D. Z braku laku w to gram. Cieszy że 50% bitew to heroiczne zwycięstwa, ale dla mnie pod względem strategicznym to mizerna gierka i powinni w CA w końcu bardzo ją rozbudować pod względem dyplomacji mechaniki i w ogóle. Nie samym polem bitwy człowiek żyje, niech dadzą możliwości. Jak nie potrafią tego zbalansować to im Dresden pomoże haha
czy ktoś instalował toto "macpublicbeta" ?
w RPoincie mówili coś o testowaniu bety , czy to miało by związek z Emperor Ed. ?
Nie chce tego wrzucać, bo jestem w trakcie kampanii , a czytałem na twcenter , że ktoś miał problemy później z odpaleniem modów, po instalce tej bety.
Ktoś to instalował ? Coś może powiedzieć co zmienia ?
Zaraz zasysam i testuje.Dzięki za cynk:P
Joanna Kulig z Londyńczyków. Nie wszystkie jej zdjęcia są fajne, ale to akurat mi się bardzo podoba.
Co do romka to szybki crash po rozpoczęciu kampanii Rzymem. Sprawdzam spójność plików bo niedawno posypał mi się sektor, ale chyba beta do pupy. Frakcji nie dodali nowych.
Pamiętaj, że ta gra jest patchowana przez CA. Nie wiem jak w starszych grach ale w Shogunie 2 każdy patch naprawiał 1 rzecz, a psuł 2 kolejne ;).Cytat:
Zamieszczone przez rzyminian
W ramach przeprosin dostaliśmy za darmo do końca bodajże października DLC z Nomadami (było dostępne przez tydzień za darmo). W ramach rekompensaty dostawaliśmy patche.Cytat:
Zamieszczone przez rzymianin
To źle ci się wydaje. Jeden z modów w temacie oficjalnym w ramach FAQ wyjaśnił te sprawy. Po tym 16 września z sprzedaży elektronicznej zostanie całkowicie wycofana podstawowa wersja gry i dostępna będzie tylko Emperor Edition. Nawet jak kupisz w jakimś sklepie Rome 2 TW pudełkowego nie z tej edycji to przy instalacji od razu się zaktualizuje za darmo do Emperor Edition. Dodatkowo wszyscy posiadacze podstawowej edycji jak i Emperor Edition dostaną mini-kampanię niezależnie od czasu zakupu gry. Źródło to Craig lub Bart teraz nie pamiętam, który z nich.Cytat:
Zamieszczone przez Akarinos
Reszta Europy i Ameryki bardzo poważnie traktuje swoje dolary/euro/funty :D i nie może znieść myśli, że tak łatwo inni mogą dostać to co oni tylko, że taniej :rolleyes:. Swoją drogą przypomina mi się, że po premierze wielu amerykanów odgrażało się pozwami ale temat jakoś ucichł. Z perspektywy producenta gry to chyba wszyscy wiemy jak to wygląda (tak długo jak liczba DLC>nowych edycji gry).Cytat:
Zamieszczone przez Harry-Potter-TW
Pozdrawiam