Na szczęście po tej "wpadce" od razu wrócili do starego logo. W sumie się nie dziwię, te "nowe" wyglądało paskudnie :P
Wersja do druku
Na szczęście po tej "wpadce" od razu wrócili do starego logo. W sumie się nie dziwię, te "nowe" wyglądało paskudnie :P
Skąd to info że wrócili do starego? Ani na ich FB ani na ich stronie nic o tym nie ma.
Wystarczy zerknąć na avatar/zdjęcie "profilowe". Widocznie przerosły ich negatywne opinie ze strony fanów.
E to pewnie tylko tak. Ale to nowe logo i tak zostanie... niestety. Ale z dobrych wieść kolejny kuponik bardzo miło wszedł.
Załącznik 1974
I taki co myślałem że rozbije monitor z własnej głupoty. Gdyby nie handi miałbym 1,5 klocka.
Załącznik 1975
Przecież nie wycofali się z tego logo :< Włodarze są zachwyceni, na zaprojektowanie tego badziewia poszła wielka kasa i wielka kasa ma być na tym zarobiona. Logo zostaje... jako fana boli mnie taki syf.
Co mogę powiedzieć jako wierny fan Juve od kilkudziesięciu lat?
Na początku moja reakcja była taka sam jak większości - ale kupa, wstyd.
Teraz emocje trochę opadły i zaczynam się przekonywać. Samo logo jako logo jest ładne, prostota przekazu, zwykła litera J w biało-czarno-białych barwach, dodatkowo układa się w tarczę scudetto.
Ma teraz ruszyć ogromna kampania sprzedażowa sygnowana nowym logiem, mają się tam pojawić nawet narty ( w sumie Turyn, Alpy ). Logo na produktach wygląda na prawdę stylowo, sam bym coś kupił.
Cała idea jest taka, żeby zawłaszczyć literkę J, tak by kojarzyła się w pierwszej kolejności z Juventusem - Johnowi z USA i Wang Zingowi spod pekińskiej wsi. Tak jak widzisz literkę F na niebieskim tle, myslisz Facebook, automatycznie, bez większego namysłu. Pod tym względem to jest świetny ruch, bardzo chwalony przez specjalistów od marketingu.
Tutaj niestety przechodzimy do drugiej strony medalu - kwestia kibicowska. Pod tym względem to jest padaka, a a nowe logo jako herb będzie ozd... szpecić koszulkę od następnego sezonu.
Trzeba uzmysłowić sobie jedną rzecz, wielka piłka już dawno została obdarta z romantyzmu, a największe kluby piłkarskie to zwykłe, bezduszne przedsiębiorstwa. Jeżeli Juventus chce ciągle skracać dystans do top 3-5, to musi iść taką samą drogą. Nie tak dawno taki Real wyrzucił krzyż z herbu, w produktach sprzedawanych z ZEA i podobnych krajach.
Dlatego mam nadzieję, ze za 5-10 lat każdy powie "to był świetny, innowatorski ruch, brawa dla kolejnego potomka rodu Agnellich".
PS: Swoją drogą rozgłos jest, nawet tu, gdzie nie piszę się tak dużo postów, a tym bardziej o Juve ( ja tam czasem coś naskrobałem ), jednak pojawiło się ich kilka na ten temat.
A jak ktoś będzie miał zamiar kupować koszulkę z obecnego sezonu ( albo starszych, o ile będą dostępne ) to ja być może w lato będę kupował na Juvestore, więc można się dołączyć do orderu. Jak ktoś sam odbierze z Łodzi, to koszt przesyłki biorę na siebie.
Dwa karniaki w jedną minutę?Żaden problem...Można?Można :clap::clap:
Chłopak rośnie z każdym kolejnym meczem :clap::
http://www.fangol.pl/view/200747/uef...akceptuje?ekst
Oho, sprawa z koncernem RedBulla robi swoje :/ Szkoda trochę, bo Lipsk to jedna z lepszych drużyn i mam nadzieję, że wejdzie do LM.