Trochę zawiodłem się po tym dodaniu zwierzaków. Jakoś nie mają one takiego impetu jak chaos, norska i skealingowie. Teraz pytanie jest takie czy jest to spowodowane tym że są okrojeni, bo nie kupiłem tego dlc? Czy po prostu są tak słabi? Czy może sztuczna inteligencja w przypadku hordy leży i kwiczy?
Jako że chwilowo gram prawie na czystej wersji (tylko mod na większy zasięg ruchy, choć wydaje mi się że on nie działa), więc widzę jak ona działa.
Imperium dalej jest chłopcem do bicia, tak krasnoludy dzięki konfederacjom stały się potęgą. Brakuje czegoś co blokowałoby, zagrażałoby ich zachodnim osadom. Bo niestety lokalni zieloni są dużo słabsi, zaś chaos s.a. i zwierzaki skupiają się na ludziach.
Tak więc ja już chcę swoje leśne elfy i niech rozpocznie się zabawa.
- - - - - - - - - - - - -
Biorąc poprawkę na gwizdkę i przewidywane duże dlc z rasą leśnych elfów i darmową bretkę, wychodzi na to że zmieszczą tylko 1 dlc i chyba będzie to lord pack. Który nawet pasuje bo z rozpiski flc wychodzi teraz nowy Legendarny Lord. Przy czym szkoda że połączyli bohatera z domena magi (bursztynowy czarodziej). A niestety mamy jeszcze dostać 2 domeny magi a koło nich są 2 bohaterowie. Jeśli zrobią tak samo to z 10 flc zrobi sie już tylko 7. A przecież nic nie stoi na przeszkodzie by domenę połączyć z darmową nacją...
Tak że z wielkiej rozpiski robi się zaskakująco mało elementów.