Kurde, Amrod tepaku juz ci tyle razy gadalem, ze kazdy ma tych mnichow :P
Wersja do druku
Kurde, Amrod tepaku juz ci tyle razy gadalem, ze kazdy ma tych mnichow :P
Bujaj się, jakbyś tak nie kampił na respie to bym Ci uwierzył, a tak to o. Musze innych pytać. Ktoś musi mieć ich więcej. Jaka jest ich siła na tle innych jednostek?
Kiedy Shogun wychodzi ?
15 lub 18 zależnie od sklepu.
Uesugi. Ich siła polega przede wszystkim na wysokim morale i niezłym ataku - ale całkowity brak zbroi zbiera wśród nich krwawe żniwo.Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Mają też umiejętności specjalne inne niż ich mniej uduchowieni bracia.
Mnisi z naginatą - okrzyk bojowy straszący przeciwników w polu rażenia (max 4 chyba) minusy do morale ataku obrony i szarży.
Mnisi z łukami - ogniste strzały (zwiększone obrażenia) oraz gwiżdżące strzały (takie same umiejętności co jednostka bohatera z z łukiem) oraz naturalnie większy zasięg.
Mnisi z rusznicami (arkebuzami) - czasowe zwiększenie zasięgu.
Uesugi mając zmniejszone koszty utrzymania jednostek mnichów mogą ich mieć naprawdę więcej za tę samą kasę.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje. Czy powróciła możliwość ulepszania ataku i pancerza tak jak to miało miejsce w Rome i poprzednich grach opartych o walkę w zwarciu? W Empire/NTW z tego zrezygnowano (i niby słusznie). Na screenach nie mogłem się tego dopatrzeć.
Jest cos takiego na 100%, jak gralem kampanie to w jednej z armii przeciwnika na karcie jednostki bylo oznaczenie "ulepszenie broni"
Czyli będzie można tych Berberów ulepszać. :D Dzięki.
Witam, bo dość długiej przerwie.
Mam pytanie odnośnie multiplayer, otóż wyczytałem coś, że każdy gracz będzie teraz posiadał własnego generała który bedzie zdobywał doświadczenie, które będzie mógł wymieniac na barwniki, lepsze jednostki itd.
Do tego będzie możliwść walczenia w imie klanu o terytoria, oczywiście chodzi mi całyczas o multi - jak z tym jest naprawde?