Jeśli ten sprzęt jest na minimalne lub zalecane to na max ci nie pójdzie.
Wersja do druku
Jeśli ten sprzęt jest na minimalne lub zalecane to na max ci nie pójdzie.
Minimalne wymagania sprzętowe:
* Procesor: 2.3 GHz z obsługą SSE2
* Pamięć operacyjna: 1 GB (Windows XP), 2 GB (Windows Vista/7)
* Karta graficzna: 256 MB zgodna z DirectX 9.0c z obsługą shader model 2
* HDD: 15 GB
* Karta muzyczna: zgodna z DirectX 9.0c
Sugerowany sprzęt:
* Procesor: 2.6 GHz Dual Core
* Pamięć operacyjna: 2 GB (Windows XP), 4 GB (Windows Vista/7)
* Karta graficzna: 256 MB zgodna z DirectX 9.0c z obsługą shader model 3
* HDD: 15 GB
* Karta muzyczna: zgodna z DirectX 9.0c
Mój komputer to :
Phenom X4 945 , 4x 3.0 Ghz
MSI 770-g45
500gb Smasung
Sh-S223l
gtx 460
2GB ddr3 / System XP :)
Raczej na lepszą grafę nie będę miał kasy, Czy Ten sprzęt wystarczy do max detali, Monitor LCD 1650x1050 22' ? chodzi mi tu o Ram bo mam akurat 2gb, więc nie wiem czy nie będzie ścinek przy max detalach, czy to tylko zależy od proca i grafy?
Widzę że nie dajesz za wygraną i w każdym możliwym temacie pytasz o to samo.Cytat:
Zamieszczone przez Orzello
Po pierwsze - po chu... Ci lepsza grafa jak ta jest tą lepszą!
Po drugie - skoro kupujesz tak mocny sprzęt to dlaczego go spowalniasz kupując tylko 2GRam na ( XP-obsługuje max3G )
Po trzecie na 99% nawet na 2 GRam będziesz miał full wypas gdyż karta zrobi swoje (przecież to 1G GDDR5!!!!!)
Oczywiście możesz miec jakieś spowolnienia jak zagrasz na multi 4-4 na olbrzymich przy antylising i filtrowaniu tekstur x16!(ale po co Ci x 16 jak tak naprawdę tego nie zauważysz)
Mam nadzieje że ta odpowiedź Cię w kocńu usatysfakcjonuje i nie będziesz juz o nic pytał.
Ps na twoim miejscu w przyszłości zmieniłbym system na 7 i dokupił 2GRam gdyż szkoda tych 4 rdzeni i Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1024MB GDDR5. Pozdrawiam
Gwoli wyjaśnienia Mając XP z SP3 system 4 GB odczytuje jako 3.328 GB więc różnica jest ok 700 MB co na XP jest dobrym rezultatem.Cytat:
Po drugie - skoro kupujesz tak mocny sprzęt to dlaczego go spowalniasz kupując tylko 2GRam na ( XP-obsługuje max3G )
Na GTX 460 Napoleon chodzi na max detalach to nic dziwnego bo ta karta ma potencjał. Tylko robi się jej krypto reklamę. Bez OC jest lepsza od Radeona 5830 z 1GB ramu o 6-10 % a po OC Karta dorównuje Radeonowi 5850 Więc grać będziesz przednio.
Sam mam tą grafę więc wiem co pisze.
Witam mam taki problem ze po 1h grania około 2h albo mnie wywali do puplpitu albo zaczynają u ludzi sie robić białe stroje jest to bardzo wkurzające ;/ wiem ,że jak na cisnę alt i tab i wejdę spowrotem to stroje są normalne , ale przy którymś razie i to nie pomaga i sa caly czas białe dopiero po restarcie gry chodzi normalnie i znowu do jakiejś 1h lub 2h ... macie może podobne problemy ? albo jakieś rady . Mój sprzęt AMD 6000+ 3.0 na rdzeń ,4gb ramu 800MHz , GeForce 9800GT Gainward , Windows 7 32bit. gram prawie na maksymalnych ustawieniach prosze o pomoc !
piecze ci się grafika, miałem to, wietrz lepiej i powinno być ok.
http://www.programosy.pl/program,hwmonitor.html- użyj tego programu na grze i spr.temperaturki.
mam program fancontrol wentylator podkrecam do 40% mam go dac prawie na 100% ? jak mnie wywali do polpitu i patrze na temperature w fancontrol to mam 45 stopni ale sciagne ten program i sprawdze tak po 40 min grania . a przez przegrzewanie sie procesora tez moze byc tak ? dzieki za odpowiedzi
Też tak może być.
Jako że od premiery gry minęło już ponad pół roku to może ktoś wie czy planowane jest wydanie Napoleona w jakiejś tańszej serii. Nie wiem po prostu czy mam czekać na coś tańszego czy kupować normalną wersje. A pytam się bo kupiłem sobie w czerwcu dodatek do Neverwintera a 2 tygodnie po tym wyszła edycja tańsza o 80%.