Po pierwsze nie dostać, tylko samemu zdobyć. Po drugie - normalna kampania multi, jak w Napoleonie czy Szogunie 2, tylko że z automatycznymi bitwami.
Wersja do druku
Po pierwsze nie dostać, tylko samemu zdobyć. Po drugie - normalna kampania multi, jak w Napoleonie czy Szogunie 2, tylko że z automatycznymi bitwami.
Jak zmienic morale jednostek, wkurwiam sie jak widze oddzialy cywilów uciekajacych po jednej salwie 30 ludzi.
Werbuj lepsze pułki - milicja z zasady to tylko mięcho armatnie. Weź dobrego generała, zwiększaj doświadczenie pułków.
Chodzi mi o grzebanie w plikach gry, milicja pojawia sie tylko podczas oblezenia i "znika" po bitwie
Coś wiadomo na temat tej kampanii multi ?
Auto zarządzanie w tej części słabe jest.
Przydała by się możliwość wyznaczania priorytetów. Ja stawiam na:
- Farmy i winnice - tanie są, zwiększają dochód, przyśpieszają powstawanie nowych dzielnic.
- Budynki zarządcy - zwiększają wpływy z podatków, podwyższają represje w prowincji.
- Dragi - prędkość poruszania się oddziałów, minimalnie dochód.
Czasami mnie bawi że nowo zajętej prowincji komputer nie rozwija nic, tak że jestem najczęściej zmuszony do ręcznego ulepszania (stawiania) budynków polepszających nastój.
Nie wiem czemu często mam tak że auto zarządzanie wyłącza mi się całkowicie, i nie stawia już nic.
Nie bój się, nie zrobią "medka II Wojna Światowa", bo medieval z łaciny znaczy średniowiecze :). Propos tych twarzy, to podczas bitwy się ogląda twarze wojaków czy nimi walczy? Jak dla mnie mogli by być bez twarzy, ale co tam, stary jestem i dawno w TW grałem więc się nie znam. :DCytat:
Zamieszczone przez BlackKuma
Cześć i czołem :)
Czuwająca nademną optrzność spowodowała, że zapomniałem o premierze RTWII, później urlopik a teraz niezwykle ciekawe opinie graczy o RTWII spowodowały, że kupić tej gry w chwili obecnej nie mam zamiaru.
Natomiast odkurzyć chciałem ETW, które bardzo mi się podobało i lubiłem w nie grać pomimo nie specjalnie przychylnych komentarzy graczy.
Wojny klonów zupełnie mi nie przeszkadzały - prawie nigdy nie przybliżam tak blisko tej kamery a innych jakiś mega wielkich bugów o których mowa w RTWII nie spotkałem.
Mam jednak kilka pytań bo być może coś się zmieniło lub wyszły jakieś ciekawe mody (nigdy nie korzystałem) który podkręcą rozrywkę jeszcze bardziej.
-oblężenia fortów irytujący był zupełny brak celności dział....strzelały jak chciały i gdzie chciały - czy jest to może poprawione lub zmienione w odpowiednim modzie?
-ogólnie artyleria...jej celność była porażająca (to mnie trochę irytowało) przez co zupełnie nie opłacalo się dołączać dział do maszerującej armii. Czy to zostało poprawiony lub zmienione w jakimś modzie?
-miałem problem a raczej nie mogłem naprawić fortu po obronie lub po zdobyciu go...naprawiał się jedynie gdy rozbudowałem go na kolejny poziom. Zmieniono ?
-z dplomacją był mały cyrk - ciężko było utrzymać umowy handlowe i sojusze częśto na vh/vh na dzień dobry wszyscy wypowiadali mi wojnę. Jakiś mod to zmienia?
O ile dobrze pamiętam nie było problemu z AI na polu bitwy...raczej maszerowali i byli się śmielej niż ma to miejsce RTW2 :D
Jeżeli coś pokręciłem lub nie pamiętam o jakimś istotnym bulbu proszę o odświeżenie mi obrazu ETW. Miło będzie jak napiszecie, które mody są godne uwagi i poprawiły jakość grania.
Wybaczcie byki i błędy piszę z talbetu i średnio to wychidzi
Co do tej celności armat: na twc jest gdzieś mod w dziale tych mały modów, który poprawia znacząco szybkość i celność artylerii; sam go używam :)
jak nie będziesz mógł znaleźć to postaram się odkurzyć moje linki i znaleźć adres :)
znalazłem cały temat o modach łał :D czuję, że powrót do ETW będzie niesamowity.
Jakbyś mółg znaleźć link do moda poprawiającego celność armat to byłbym wdzięczny. Może zasugerujesz coś co odnośnie dyplomacji i AI na polu walki ( w sumie z tego co pamiętam na polu walki wcale jacyś mega durni nie byli)
Może ktoś coś skrobnie o darthmodzie? z tego co zauważyłem to wiele osób jest nim zachwyconych :)