fajnie by bylo jakby ktos ogarnal ten temat o robil w pierwszym poscie spic wolnych frakcji, bo w takim galimatiasie ludzie nie moga znaleźć nic dla siebie i mimo iz maja czas i checi to zakladaja nowe kampanie a stary upadaja z braku graczy...
Wersja do druku
fajnie by bylo jakby ktos ogarnal ten temat o robil w pierwszym poscie spic wolnych frakcji, bo w takim galimatiasie ludzie nie moga znaleźć nic dla siebie i mimo iz maja czas i checi to zakladaja nowe kampanie a stary upadaja z braku graczy...
Według moich kalkulacji i obliczeń wolne jak na razie są:
Krzyżaki XLVII (MG - firzen) (tura jeszcze nie ruszyła)
-Litwa
-Zakon
Ameryka II (MG - Errichto, który jednak ostatnio na forum był 9 kwietnia ubiegłego roku.) (tura 24)
-Aztekowie (sojusz z majami i czerwcami)
I w sumie tyle :)
Jeżeli chodzi o Azteków w Ameryce II z chęcią mogę się nimi zaopiekować :)
To lepiej juz nic nie kalkuluj, bo np. Egipt w MKO XXXVI jesr juz zabbrana przez Huntera.
A lista jest w temacie Jopa, jesli chcecie by ja uaktualnil to mu napiszcie.
To sobie sam zrób spis i nie narzekaj ;)Cytat:
Zamieszczone przez RemoPL
Nigdzie nie było napisane, że Hunter przejmuje Egipt w MKO XXVI. Nie zrobił ambasady, ani nic z tych rzeczy. TY też powinieneś o tym napisać, aby wszystko było jasne.
EDIT: Hmm, zauważyłem również, że była mowa gdzieś iż Hunter ma problemy z robieniem tur na czas, a teraz przejmuje jeszcze MKO XXVI, Turcję w Krucjatach XI...
Thank you Captain Obvious!Cytat:
Niewiem czy wzial ale pisal mi i haslo dostal.
A ty mnie nie mecz bo pisze ci na komorce, a nie lubie na niej pisac.
Witam, jako weteran Medieval-a chętnie dołączę do jakiejś trwającej już ko, będę wdzięczny jeśli ktoś wypisze gdzie aktualnie brakuje Wam graczy.
pozdrawiam
Masz w tej Ko są wolne pańśtwa:
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...12514&start=20
Popatrz parę postów wstecz tam masz wypisane co jest wolnę.
Kalkulowanie kalkulowaniem ale weź wreszcie wyluzuj...Cytat:
Spis wolnych frakcji jest tutaj:Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
viewtopic.php?f=3&t=12064&p=263925#p263925
Staram sie aktualizowac na biezaco, ale czasem cos mi moze umknac, prosze wtedy o PW.
Witajcie, niestety musze was poinformowac, ze rezygnuje ze wszystkich swoich KO. Jak zauwazyliscie pewnie, nie jestem juz tez adminem, z powodow osobistych musze w ogole zrezygnowac z udzielania sie na forum. Przepraszam wszystkich sojusznikow w KO, w ktorych bralem udzial jesli pokomplikuje im to sytuacje. Mam nadzieje, ze moi nastepcy dadza z siebie wszystko.
Lista KO, ktore oddaje:
WKO 32 - Gruzja - sytuacja dobra, zajete wszystkie okoliczne rebelie, scisly sojusz z bardzo silna Turcja, wojna z Bulgaria i z Kijowem. Z ta pierwsza walki tocza sie w okolicach Sarkelu i Itil, sily sa tam wyrownane. Kijow zajal Azow i ma tam jedna silna armie, na razie nie zagrazajaca bezposrednio. W Tbilisi jest juz forteca i bardzo dobre wojska do rekrutacji.
WKO 33 - Aragonia - sytuacja bardzo dobra, zajete okoliczne rebelie + Korsyka i Genua. Sojusze z Hiszpania i Wenecja + dobra wspolprca z Sycylia, wojna z Mediolanem (ktory ma teraz miasta w okoliach Krymu) i silnym Bizancjum, ale na razie bez wieklszego kontaktu bojowego.
WKO 34 - Nowogrod - dopiero 3 tura, trudna sytuacja polityczna (mozliwe wojny z Dania i Litwa), choc jest sojusz z Bulgaria i dlugi PON z Kijowem. Byc moze nowy gracz dogada sie lepiej z sasiadami.
MKO 27 - Maurowie - sytuacja znakomita, zajety prawie caly Polwysep Iberyjski, polnocno-zachodnia Afryka, wieksza czesc Wloch. Barzo duzo pieniedzy, rozwiniete kilka miast, forteca w Palermo. Sojusz z silna Francja, stalowy PON z Bizancjum, brak wojen.
MKO 28 - Wenecja - sytuacja bardzo dobra, zajete cale Wlochy + czesc Balkanow i Polnocnej Afryki, sporo pieniedzy i wojska. Sojusze z Maurami i Wegrami, brak wojen.
Po hasla i ewentualnie bardziej szczegolowy opis prosze pisac na GG (5902443), bo nie wiem kiedy dam rade wejsc znowu na forum. Ktos musi tez przejac temat z Wolnymi KO, no i przyda sie nowy czlonek Kolegium. Na razie z wszystkimi sprawami piszcie do Marata, byc moze admini wyznacza nowego opiekuna dzialu.
Dzieki wszystkim za te kilka lat wspolnego grania, powodzenia w kolejnych kampaniach!
PS. Pewnie za jakis czas wroce, od uzaleznienia nie latwo sie oderwac ;)