viewforum.php?f=45
Polecam to pod forum jeśli chodzi o spolszczenia;)
Wersja do druku
viewforum.php?f=45
Polecam to pod forum jeśli chodzi o spolszczenia;)
A wracając jeszcze do tego spolszczenia, to przecież wiele tekstów z aktualnej wersji, np. opisy jednostek czy budynków chyba nie różnią się tak wiele od starszych? Dlaczego więc nie są one kompatybilne?
Uwierz Eutychesowi. Niestety zainstalowanie spolszczenia np. z wersji 6.1 do 6.4 skończy się ctd. A różnice między obu w/w wersjami są bardzo znaczące. Częściowo inne frakcje, mapa, jednostki i różne takie. Pozdrawiam.
Człowieku to spolszczenie nie będzie ci działać bo to jest spolszczenie do inne wersji tego moda. Koniec i kropka. Rzeczywistości nie zaklinaj bo i tak nic to nie zmieni. ;)Cytat:
Zamieszczone przez HellVard
Niczego nie zaklinam. Zadałem pytanie, bo się na tym nie znam. Odpowiedź już otrzymałem, więc niepotrzebnie się udzielasz.
Będę wdzięczny jak ktoś mi wypisze wszystkie czynniki wpływające na spadek cech moich szlachciców, jak mogę się tego ustrzec. Niektóre rozumiem, ale inne pomimo starań nadal spadają.
Z góry dzięki.
Witam. Sprecyzuj na jakiej wersji SS; czy grasz z jakimś submodem oraz czy używasz np. zaznaczonego BGR o ile jest dostępne? I jaka grasz frakcją? O ile grasz z zaznaczonym BGR to raczej kwestia tego dodatku, tam poza królem i jego następcą generałowie często dostają cechy negatywne. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez bzykacz
Wersja to 6.4, instalowałem już jakiś czas temu, odznaczone mam BGR IV i Savage AI, oraz resztę submodów. Jak już jesteśmy przy tym to mogę zmieniać to dynamicznie, czy muszę grać na tym do końca kampanii, czy niektóre mogę, a inne nie?
BGR i WatchTowers rozumiem, że muszę do końca, bo one mocno ingerują w grę, ale jak z resztą?
Z tego co się orientuję, opcje AI i innych ustawień gry oraz rodzaj kampanii wybiera sie tylko raz na potrzeby danej kampanii - na początku gry. Mam SS 6.4 zainstalowany, sprawdzę czy możliwa jest zmiana ustawień w trakcie rozgrywki by działały na zapisaną grę. SS 6.4 ma nieco bugów, do niedawna nie było żadnych poprawek, problemy z generałami moga wynikać własnie z bugów. Wiem, że Point Blank szykuje aktualizacje RR RC dla wersji SS 6.4, to powinno pomóc na te cechy generałów także - bo PB wprowadza zazwyczaj kompleksowe zmiany w tym także dla cech postaci. Proponuje Ci zagrać od nowa kampanię z ustawieniami jakie teraz Ci pasują i nie graj z BGR ;) . Sprawdzisz czy nadal będą te problemy z generałami. Jakie masz przykładowo te negatywne cechy szlachciców? (Chorują ?, tzn. mają np. ograniczony zasięg ruchu i spadek cech? Czy się buntują za często?). Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez bzykacz
Jeżeli chodzi o cechy to wygląda to tak, że spadają mu wszystkie współczynniki, lojalność, dowodzenie, wiara itd. Dzieje się to w ciągu 7-10 tur od pojawienia się szlachcica. Zwróciłem na to uwagę gdy wysłałem generała na bandę rebeliantów i gdy wyszedł z miasta to nagle skoczył mi przychód o 400. Patrzę do jego umiejętności, a one kompletnie wyzerowane, a pamiętałem, że miał dużą lojalność i bonusy do zarządzania. Zwróciłem też uwagę, że Ci którzy bardzo dużo walczą (1 raz na 2-4 tury) to ich cechy nie spadają, albo spadają minimalnie.
Aktualnie stworzyłem oddział z szlachciców nieudaczników i dręczę nimi moich wrogów. Tak przynajmniej mi nie zmniejszają dostaw złota.
Spróbuje zrobić tak jak mówisz, zwróciłem uwagę, że BGR ma wpływ na szlachciców, odpalając nową kampanie wybiorę jego wcześniejszą wersja II, a jak nie pomorze to całkowicie wyłączę.
Mam też 2 wiadomości gdy klikam na ikonę frakcji, które do końca nie rozumiem. Wiem, że dotyczę one szlachciców i jedna jest podsumowana, że mogę mieć ich skorumpowanych, ale w takim razie co robić by tacy nie byli?
Swoją drogą to szkoda mi mojej kampanii, mam już przejętą żyłę złota w postaci wszystkich miast morza Bałtyckiego. Tylko Norwedzy mi zostali...