Map.rwm z katalogu world wywaliłeś po zmianie? I czy po zmianie wywaliłeś plik .bin export_units? Jeśli nie wywal oba po zmianie, gra je odtworzy i powinna wprowadzić zmianę.
Wersja do druku
Map.rwm z katalogu world wywaliłeś po zmianie? I czy po zmianie wywaliłeś plik .bin export_units? Jeśli nie wywal oba po zmianie, gra je odtworzy i powinna wprowadzić zmianę.
Tak, ale raz coś zmienię i gra działa, a raz coś zmieniam i crashuje albo gra się ładuje ale przy ładowaniu własnej gry crashuje.
tutaj system log https://mega.co.nz/#!Z1gHTRbQ!xpNNks...1LOWnNFM2SvxxQ
Pomijając, że log pokazuje tylko sławne Medieval napotkał to nie ma tam nic co może wskazać błąd. Co do tego, że raz działa, a raz nie to pewnie zależy od tego co zmieniasz. Zmiany w folderze text nie powodują ctd i można kampanię kontynuować, zmiany innych plików wymagają już nowej kampanii, jeśli takowej nie zaczniesz to wywali.
Hmm ostatnio zainstalowałem sobie TA i na to wgrałem MOSa i nasunął mi się pokrętny pomysł, tylko nie wiem czy realny. Otóż jak wiadomo wgranie MOSa "kasuje" TA, a jakby zrobić kopiowanie w drugą stronę czyli TA wgrać na MOSa, bez opcji nadpisania plików, MOS powinien otrzymać pliki które czerpie z TA i stać się samodzielnym modem, chyba zmiany wymagałby tylko plik .bat a właściwie ścieżka w nim podana. I oto moje pytanie. Czy dobrze kombinuję czy lepiej jednak unikać dłuższego przebywania na Słońcu??:D
15:51:38.858 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
15:51:38.858 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Sep 5 2014 version development ===
15:51:38.862 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
15:51:38.863 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
15:51:38.864 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
15:51:38.865 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
15:51:38.866 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
15:51:38.867 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
15:51:38.869 [system.io] [always] mounted pack mods/imjin_war_of_korea/packs/ui.pack
15:51:47.392 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit
Może mi ktoś wytłumaczyć oc co chodzi w tym crashu ?
Jakie masz CPU, GPU, ile RAM, jaką wersja DirectX, NET Framework?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Nazwa sterownika DirectX: aticfx32.dll wersja sterownika: 8.982.0.0 wersja sterownika DirectX: 8.17.10.1140 , Microsoft .NET Framework 4.5.2, ram 4 GB, AMD Athlon(tm) II X3 450 Processor 3.20 GHz
Ta wersja DirectX mi się nie podoba, zainstaluj 9.
Nadal taki sam crash.
To głównym podejrzanym jest imjin_war_of_korea.
Jesteś pewien, że odpalasz to na dobrej wersji z dobrymi patchami?