Porównując Romka do EB 1.2 to ziemia a niebo, jeśli Rome 2 prócz grafy nic nie pokaże kupię go dopiero jak będzie do tego jakiś porządny mod. Niech wydają EB2, biorę wtedy urlop ;D.
Wersja do druku
Porównując Romka do EB 1.2 to ziemia a niebo, jeśli Rome 2 prócz grafy nic nie pokaże kupię go dopiero jak będzie do tego jakiś porządny mod. Niech wydają EB2, biorę wtedy urlop ;D.
Ja strasznie czekałem na każdą grę po RTW i to raczej zawód nad ich marnościami ciągle sprowadza mnie do EB. To nie tak, że ludzie zainteresowani starożytnością i tak wrócą do EB II bo nie interesuje ich epoka nowożytna. To jest tak, że Ci ludzie widząc jak słaby jest Rome II (zakładając, że taki będzie) odejdą tak czy siak, gdyż grafiką pocieszą się przez godzinę może dwie. Rozegrają setki bitew na multi, ale dla kampanii będą wracali na EB lub EB II kiedy wyjdzie. Zakładając, że EB II (pełne) wyszłoby w okolicach premiery słabego (mówiąc o kampanii) Rome II, to mogę dać sobie rękę uciąć, że wielu słysząc o marności tego nowego sięgnie po stare - w dodatku kompletnie za darmo. Tak mogłaby się posypać cała sprzedaż nowego hitu :DCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Jakieś wieści na temat moda?
Swoją drogą nie sądzę zeby beta ujrzała światło dzienne przed wakacjami :cry:
Prace cały czas trwają, a przed świętami powinna ukazać się nowa zapowiedź. Miała być wcześniej, ale zespół zdecydował się pokazać w tej odsłonie kilka dodatkowych rzeczy.
Z terminami jak to z terminami, ciężko cokolwiek powiedzieć.
Fajnie będzie można zobaczyć jak wam idzie. Co do wydania trzeba być cierpliwym i cieszyć się z tego co będzie. Jak to mówią "Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu".
NA forum ORG pojawiła się długo oczekiwana zapowiedź nowej frakcji. Tym razem celtoiberowie Areuakoi tj. Arevaci
Zapraszam wszystkich do czytania i oglądania.
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... e-Areuakoi
W zapowiedzi znajduje się kilka bonusów m.in. screeny oppidiów, które Red_Devil tworzy na potrzeby moda oraz parę innych rzeczy.
Screeny miasta są najlepsze. :D
Na zachętę:
http://img15.imageshack.us/img15/5797/oppidumday4.jpg
super wiadomość :D
jednostki miodzio.
Bardzo się cieszę, że dodali nową frakcję na Półwyspie Iberyjskim. Zdecydowanie brakowało tam trzeciej siły, teraz Luzytanie nie będą już się tak panoszyć w Hiszpanii. Jednostki ładne, zdecydowanie lepiej się prezentują niż ostatnio Nabatejczycy. Największe wrażenie robią jednak miasta. Fajnie, że ktoś stworzył nowe modele murów. Mam cichą nadzieje, że spróbują oddać topografię przynajmniej największych miast.
Trochę mi preview wygląda jak torpedowanie działań CA :lol: O dziwo, Ci którzy robią to nie dla pieniędzy, robią to o wiele lepiej. Wystarczy spojrzeć na te screeny! Jeśli było to działanie celowe i ten preview ma pokazać jakość produkcji oferowanej przez grupę odpowiedzialną za EB w stosunku do tego co serwuje nam CA to panowie wygrywają w każdym możliwym aspekcie. Pokazali "profesjonalistom" (czyli panom z CA) jak powinna wyglądać zapowiedź frakcji w grze (a przy okazji dobrze prowadzony marketing)! Co najważniejsze zniszczyli ich jedną z najmniej ważnych, z punktu widzenia gracza, frakcji, mianowicie plemionami celtoiberyjskimi! Jeszcze wczoraj fani zostają potraktowani w sposób, który teraz każdy sam może ocenić, kiedy CA "uracza" nas swoim coś na kształt preview i wypuszcza zapowiedź Rzymu (czyli tytułowej frakcji), by już kilka godzin później zostać sprowadzonym do parteru przez prawdziwych zawodowców, którzy robią sobie najlepszą reklamę z możliwych, czyli niszczą dzieło swoich rywali w najuczciwszy możliwy sposób, pokazując, że w swojej robocie są po prostu lepsi.
Zresztą wystarczy popatrzeć na te jednostki! Czy one wizualnie różnią się od tych z pokazanych wczoraj w Rome II? Jak dla mnie nie.