W pierwszej wersji mieli Wschodnią Ukrainę i 4 ogromne armie.
Wersja do druku
W pierwszej wersji mieli Wschodnią Ukrainę i 4 ogromne armie.
Ok, dzięki.
A jak dosłownie są nazwani Kozacy, jako frakcja?
Kozacy nie startują jako horda. Silnik MTW2 nie sprzyja takim rozwiązaniom. Dlatego Kozacy startują z 2 prowincjami, co zresztą ma swoje uzasadnienie w sposobie wybuchu insurekcji Chmiela. Zastanawiałem się czy warto dodać na mapie prowincję z Siczą jako stolicą, co mogłoby służyć za punkt startu dla powstań kozackich. Jednak uznałem, że Sicz trudno uznać za miasto czy choćby osadę. To bardziej obóz wojskowy. Z drugiej strony zdobycie tego punktu przez moskwę zmniejszyło znacznie zagrożenie buntem. Ostatecznie jednak uznałem, że nie ma co kombinować. Sicz jest zaznaczona na mapie jako stały fort i jest na stałe zasiedlona buntownikami kozackimi albo kozakami, jeżeli posiadają jakąkolwiek prowincję. Dodam skrypt, który będzie sprawdzał czy w forcie jest jakieś wojsko niebuntownicze lub niekozackie, co będzie wpływało na zagrożenie buntem.
Artem
Przepraszam, że dopiero teraz ale przez to ukrywanie przegapiłem twojego posta :)
Przyznam, że nie wiem skąd wziąłeś tyle Kozaków do bitwy :) Obrazki są bardzo ładne, chciaż widzę, że od dawna nie robiłem uploadu i stare wersje jednostek występują :)
Z domu trudno będzie mi to zrobić, bo szlag mi trafił kartę graficzną, więc spróbuję to wysłać z biura. Gorzej, że prace na chwilę staneły w martwym (dosłownie) punkcie :( Te upały zabijają mnie ale nie wpływają najlepiej także na mój komputer jak widać :)
W każdym razie kończę już grenadierów, więc zostaną mi tylko artylerzyści późnego okresu. Z tymi jednak pójdzie mi szybko, bo obskoczę wszystkich jednym modelem a kolory tekstur będę robił na chybił trafił. :) Zresztą podobnie radzę sobie z grenadierami. Przyjąłem, że mają ich wszystkie frakcje europejskie, więc w odniesieniu do tych, dla których nie umiem znaleźć ilustracji (czyli dla większości) wykorzystam model grenadierów austriackich a mundury znowu "pomaluję" na bazie prywatenej inwencji :)
Baldwin
A więc stolicą będzie Kijów?
Kozacy wystąpią pod nazwą http://pl.wikipedia.org/wiki/Hetmanat ?
1. tak
2. nie pamiętam :) Jednak coś mi się zdaje, że kwestię nazwy zostawiłem na później i przyjąłem roboczą nazwę Zaporoża.
A ja mam pytanko co do tatarów,mianowicie chodzi mi o nazwę, czy nadal będą się nazywać Mongołowie ? Bo ja bym to widział jako Chanat Krymski ;)
Oj. Chyba jednak nazywają się Chanat krymski właśnie :) mongols to nazwa frakcji w kodzie moda :)
No to w tym momencie jestem zdziwiony :eek:. W każdym razie sorki wielkie za moje przeoczenie ;)
Planujecie dodać oddziałom jednostke ze sztandarem tak jak w TATW albo w innych modach ?
goro496 to nie przeoczenie Chanat w pra-wersji moda nazywał się Mongołowie teraz to już Chanat