Czy twórcy planują zmienić muzyke. Albo czy ktoś zna moda, ktory zmienia muzyke na tą z Rome ?
Wersja do druku
Czy twórcy planują zmienić muzyke. Albo czy ktoś zna moda, ktory zmienia muzyke na tą z Rome ?
KAM już mówił, że jak na razie jest to niewykonalne :P
1) Gra Rzymem H/VH jest bardzo nie wymagająca, konsekwentnie zajmowałem południowe prowincję i dokręcałem śrubę na iberyjskim i w Galii. Sojusz z Atenami Spartą i Egiptem zapewnia błogi spokój na wschodzie. Mam tylko 4 armie i starcza. 120 tura
2) Oblężenia z użyciem murów naprawdę leżą jak z jednej tak i z drugiej strony
3) Coś przeczuwałem że z walkami miecze vs włócznie jest nie tak, bo moja elitarna opancerzona piechota ponosi duże straty z chmyzami o zaostrzonych kijach.
4) Agenci są bardzo ok, aby zabić generała musi mieć sporo gwiazdek.
5) To dopiero wersja 0.6, jak na ten etap jest bardzo dobrze.
6) Jest w j. polskim, czego chcieć więcej.
To sprawka wyższego poziomu trudności bitew, mod działa jak ma działać tylko na bitwach normal, powyżej właśnie dochodzi do takich sytuacji, ale wiele osób i tak woli sobie tak poziom trudności podnieść ;)Cytat:
Zamieszczone przez segate
Nie wiem jak to działa w Rome, ale kiedyś zawsze poziom trudności dawał dodatkowe sztywno określone punkty do statystyk jednostek, teraz nie jestem pewien czy nie działa to na zasadzie dodatkowych % bonusów. Jeżeli jest po staremu to w DeI jest tym bardziej czuć poziomy trudności, bo mod ma kompletnie inną skalę niż podstawka, wiadomo że +4 do ataku nie będzie miało takiego efektu na jednostkę, która w podstawce ma tego ataku koło 50, podczas gdy na modzie ta sama jednostka będzie mieć atak 25 i wtedy te dodatkowe +4 faktycznie dużo zmienia.
Trzeba pamiętać, że w DeI zmęczenie i formacje mają OGROMNY wpływ na to jak jednostki radzą sobie w walce :)
Jakim programem otworzyć ten plik?? nie mam pojęcia co z nim zrobić. Może nie mam odpowiedniego programu...Cytat:
Zamieszczone przez Rafkos
Sorry za takie trywialne problemy :oops:
A nie można by było tego fixa dać do moda?? :)
Ja bym spróbował wrzucić to folderu data i nic z nim nie robić. Najwygodniej chyba użyć jakiego programu do kopiowania plików (jakiś total commander czy coś takiego)
Ale z tego forum zrozumiałem, że nie koniecznie każdemu ten fix musi pomóc :oops:
no tak do data ale w jakim formacie go ściągnąć... WinRar?
w żadnym - tzn. wrzucić go do data, w takim jaki jest. Jeśli używasz ikonek Bulgoda, tam też są 2 tego rodzaju pliki i w takiej formie wrzucasz je odpowiedniego folderu - w tym przypadku data (notabene ten plik jest chyba za "mały" na WinRara
No tak tylko na początku ściągną mi sie w Adobe Reader...
Będę musiał poprosić kumpla żeby mi w tym pomógł.