Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Pobrałem z jakiejś strony program AudioCity. Włączyłem go, efekty były takie, że nagle nikt mnie nie słyszał podczas gdy mówiłem przez mikrofon. Potem nagle zniknęła mi moc w głośnikach i nic nie słyszę, nawet jak puszczam muzykę. Słuchawki i mikrofon są sprawne, ale moje pytanie brzmi jak naprawić te ,, szkody ,, ? Lub jak to cofnąć ? Próbowałem już usunięcia programu, ale to nic nie dało...
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Pobrałem z jakiejś strony program AudioCity. Włączyłem go, efekty były takie, że nagle nikt mnie nie słyszał podczas gdy mówiłem przez mikrofon. Potem nagle zniknęła mi moc w głośnikach i nic nie słyszę, nawet jak puszczam muzykę. Słuchawki i mikrofon są sprawne, ale moje pytanie brzmi jak naprawić te ,, szkody ,, ? Lub jak to cofnąć ? Próbowałem już usunięcia programu, ale to nic nie dało...
Chyba AUDACITY ;)
Czy ikonka dźwięku systemowego jest przekreślona? wiem, że to trywialne ale posprawdzaj w ustawieniach dźwięku czy przypadkiem nie przełączył ci się tylko na słuchawki, lub czy nie masz wyciszonej ścieżki.
Jeśli to nie pomoże to zainstaluj ponownie sterowniki albo cofnij system do dnia kiedy było wszystko ok :D
Ja korzystałem dosyć dużo z audacity i nie miałem żadnych problemów.
Wszystko jest ok, a problem wystąpił niestety od razu po zainstalowaniu programu. No cóż, wygląda na to, że muszę próbować przeinstalowania sterowników, bo przywracanie systemu mogę zrobić tylko z dnia dzisiejszego po zainstalowaniu tego programu...
No tak: programik przejął "monopol" na dźwięki i w efekcie masz tę kambodżę.
Sterowniki jeszcze raz - tak, jak najbardziej dobry pomysł.
Ale na początek, albo potem, spróbuj zainstalować (/ reinstalować) jakiś odtwarzacz typu windows media player.
Ewentualnie podejrzyj i spróbuj pozmieniać ustawienia na karcie "dźwięk" w programie dxdiag ((wpisz tę nazwę w "uruchom" dostępne z menu starowego)) . Tam możesz także pod razu przetestować ustawienia dźwięków. To dość szybka i wygodna metoda na znalezienie ustawienia które będzie działać. Możliwe że tak rozwiążesz i ten problem tylko nie bój się eksperymentować z ustawieniami (najwyżej zanotuj jakie były na początku).
Ja miałem kiedyś ten program i zero problemów więc to chyba kwestia ustawień albo jakiś zbieg okoliczności (niekompatybilność / niedoróba / bag w nowej wersji Audacity).
1)Pewność całkowitą możesz mieć TYLKO jeśli zainstalujesz i choć trochę pograsz w PEŁNĄ wersję gry.
2)Bardzo wysokie prawdopodobieństwo bedziesz miał jeśli przetestujesz demo gry. Ale nie ma 100% gwarancji że gra pojdzie [spoiler:myitpjz7]dema BYWAJĄ lepiej kodowane niż gra, często są ustawione domyślnie na znacznie niższych detalach niż zalecane w pełnej grze, gra jest często kodowana "segmentowo" / "modułowo" i co gorsza zdarza sie że jest wielkie g... a nie jakakolwiek optymalizacja kodu. bywa że to celowe działanie (zmowa z producentami komputerów żeby zmusić do zakupu nowego modelu)[/spoiler:myitpjz7]
3)Wysokie prawdopodobieństwo masz kierując się refleksjami współgraczy - czyli czytaj posty w tym wątku.
4)Spore prawdopodobieństwo, ale już nie wysokie, masz jeśli porównasz wymagania producenta z twoim PC (zajrzyj do jakiejś encyklopedii gier online, wujek google pokaże gdzie) - oczywiście pod warunkiem że DOKŁADNIE się zapoznasz z tymi wymaganiami i z właściwościami Twojego komputera.
[spoiler:myitpjz7]start >> uruchom>> wpisujesz: dxdiag , sypiesz "enter" no i na poszczególnych kartach znajdź to co podaje producent jako wymagania gry (oprócz wolnego miejsca na dysku)
albo
start >> programy >> akcesoria>> narzędzia systemowe >> informacje o systemie - rozwijaj i zaznaczaj gałązki żeby znaleźć co trzeba[/spoiler:myitpjz7]
pod pewnymi względami wymagania podane przez producenta bywają przesadzone, albo sztucznie zablokowane (prawda miłośnicy empire ;) ) niestety bywają też pod innymi względami zaniżone.
5) Dużo zależy nie tylko od sprzętu , ale i od konfiguracji , oraz od załadowanego Windowsa , konkretnych jego składników, wersji sterowników i innych programów przyśpieszających lub zwalniających działanie kompa (antywirus, użytki, serwery, odtwarzacze) , no i od wzajemnych relacji między tymi składnikami szeroko rozumianego "systemu komputerowego" ,
czyli patrz powyżej: punkt 1) i 2)
Dzięki wielkie na demo poczekam bo jeszcze nie ma.
Minimalne wymagania: (Battlefield3)
System operacyjny: Windows Vista lub Windows 7;
Procesor: Core 2 Duo @ 2.0GHz
RAM: 2GB
Karta graficzna: kompatybilna z DirectX 10 lub 11 z pamięcią 512 MB;
Dysk twardy: 15 GB - wersja DVD albo 10 GB - wersja cyfrowa.
Minimalne wymagania sprzętowe Wiedźmina 2:
Procesor: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz lub podobny AMD
Karta graficzna: GeForce 8800 512 VR lub podobna karta ATI
Pamięć RAM: 1 GB dla Win XP (2 GB dla Win Vista)
Dysk twardy: 8GB na grę i 8GB na materiały bonusowe
Myślę, że powinny pójść na moim? A jeśli chciałbym grać na maksymalnych to proponujecie dokupić jakieś części do kompa, ile to kosztuje?
Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
co gorsza zdarza sie że jest wielkie g... a nie jakakolwiek optymalizacja kodu. bywa że to celowe działanie (zmowa z producentami komputerów żeby zmusić do zakupu nowego modelu)
Optymalizacja kodu jest zwyczajnie kosztowna, trzeba zapłacić programistom za dodatkowe godziny kodowania + nie mogą to być byle jacy programiści. Nie ma się co dziwić, że czasem kod niektórych gier nie jest zoptymalizowany.