Re: PYTANIA POCZĄTKUJĄCYCH GRACZY
Mam takie pytanko. Posiadam Rome Total War Antologię, czyli wersję Rome z dodatkami. Ostatnio zastanawiałem się, czy mam najnowszą wersję i w pliku gry odczytałem, że mam wersję 1.0. Tylko Alexander jest 1.9 Nie mam opakowania gry ani płyty (nie, nie jestem piratem :D), nie mam też pojęcia kiedy gra została zakupiona. Moje pytanie brzmi więc, czy w praktyce mam najnowsze wersje (z racji tego, że posiadam Antologię)?
P.S.: Żeby ktoś sobie nie pomyślał, że ściągnąłem grę, to wyjaśniam, że pożyczyłem ją od kolegi i zainstalowałem u siebie. A że chodzi bez płyty, pocinam tak sobie od roku. To chyba legalne? :P
@Up
Nie jestem pewien, ale raczej tak.
Teraz moje pytanie.
Czy jest jakaś możliwość zmiany w plikach wszystkim frakcjom Rzymskim, żeby siedziały w Miejscu jak Senat?
Chodzi o to, żeby po prostu nic nie podbijały.
Cytat:
Zamieszczone przez Arrim
czy w praktyce mam najnowsze wersje (z racji tego, że posiadam Antologię)?
Najnowsze wersje to:
RTW - 1.5
BI - 1.6
ALX - 1.9
Cytat:
Zamieszczone przez CinekH
Czy jest jakaś możliwość zmiany w plikach wszystkim frakcjom Rzymskim, żeby siedziały w Miejscu jak Senat?
Spróbuj tego.
viewtopic.php?f=248&t=5660
Witam, mam takie pytanko,czy na długiej kampani grając którymś z Rzymskich rodów mogę podbić wszystkie prowincje na mapie?
Czy tylko max 50 i jest game over?
Możesz wszystko podbić każdą nacją :)
Po zdobyciu 50 prowincji z wyznaczonymi zobaczysz ekran w którym zapytają, czy chcesz kontynuować podbój. Tylko od Ciebie zależy co wybierzesz. :)
Nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie więc z góry przepraszam jeśli to zły dział ;) . Jak zwiększyć ilość pontyjskiej falangi do 240? Bo jako jedyna frakcja mają 160. I czy zmiana wpłynie na już trwającą kampanię czy będą dopiero od nowej ?
Wejdź w ustawienia grafiki i tam zmień na olbrzymią skalę jednostek, niestety kampanię trzeba zaczynac od nowa.
Zmieniłem ustawienia i Macedonia, Seleucydzi i Trakowie mają 240 ludzi w falandze. Podobnie jak oddziały chłopów itd. Tylko pontyjska falanga ma 160 ludzi więc panom z CA coś się chyba porąbało przy tworzeniu gry :roll:
W pliku export_desc_unit.txt zmień pogrubioną cyfrę na 60, powinno pomóc, oczywiście nie na stare savy:
type east hoplite
dictionary east_hoplite ; Phalanx Pikemen
category infantry
class spearmen
voice_type Heavy_1
soldier greek_pike_phalanx, 40, 0, 1