Tak, jedynie co zaangielszczałem pliki text.
Wersja do druku
Tak, jedynie co zaangielszczałem pliki text.
Spróbuj na czystej instalce wgrać tego moda, z innych gier wiem, że grzebanie w plikach czasami powoduje takie kwiatki.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Plik w którym mam wprowadzić zmiany odnośnie wydłużenia czasu budowy to exp descr buildings czy jeszcze w jakimś innym? bo jak dla próby, zmieniłem czas budowy jednego budynku to nie wyświetliło mi zmiany?
A zmianę sprawdzałeś na właściwej kulturze?? Może np. zmieniłeś dla koszar kultury śródziemnomorskiej, a patrzyłeś na koszary z kultury wschodniej, wtedy zmiany nie uświadczysz.
Dzięki Sadam86, były zdublowane wpsiy.
Powiedzcie mi jak ruskie w OiMie wrzuciły modele z Dzikich Pól ?
Jak zmienić nazwę miasta w Teutonic - rozpakowałem, zmieniłem w "imperial_campaign_regions_and_settlement_name s", usunąłem bin,
rwm i nic się nie zmieniło. Co jeszcze trzeba zrobić?
Panowie chciałbym zacząć swoje małe modowanie od zmiany rozmiar z 2 armat na 4 armaty czy to jest możliwe bo zupełnie się na tym nie znam
Gdzie mam zacząć szukać plików żeby zmienić te wartości bo mam moda dość fajnego gram na normalnym rozmiarze oddziałów piechota 120 ludzi a oddział armat to 2 to słaba proporcja
Z góry dziękuję za pomoc i POZDRAWIAM
To bardzo proste, wyszukujesz w pliku export_descr_units jednostkę artylerii, która chcesz powiększyć, pogrubiona wartość oznacza liczbę dział/katapult/itd w oddziale.
type AS Trebuchet
dictionary AS_Trebuchet ; Trebuchet
category siege
class missile
voice_type Heavy
banner faction main_missile
banner holy crusade
soldier Mongol_Trebuchet_Crew, 24, 4, 1
officer Dismounted_Heavy_Lancers_ug1
officer eastern_captain
officer Dismounted_Heavy_Lancers_ug1
engine trebuchet
attributes sea_faring, hardy, can_withdraw, artillery
formation 1.5, 1.5, 3, 3, 3, square
stat_health 1, 0
stat_pri 7, 3, no, 0, 0, melee, artillery_mechanical, piercing, knife, 25, 1.8
;stat_pri_ex 0, 0, 0
stat_pri_attr no
stat_sec 55, 3, trebuchet, 285, 30, siege_missile, artillery_mechanical, blunt, none, 25, 1
;stat_sec_ex 0, 0, 0
stat_sec_attr ap, bp, area, launching
stat_ter 12, 3, cow_carcass, 215, 3, siege_missile, artillery_mechanical, blunt, none, 25, 1
;stat_ter_ex 0, 0, 0
stat_ter_attr ap, bp, launching,
stat_pri_armour 2, 5, 0, leather
;stat_armour_ex 2, 0, 0, 0, 5, 0, 0, leather
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 1
stat_ground 0, 0, 0, 0
stat_mental 9, disciplined, highly_trained
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 860, 440, 60, 140, 430, 1, 120
armour_ug_levels 1
armour_ug_models Mongol_Trebuchet_Crew
ownership mongols
era 1 mongols
era 2 mongols
;unit_info 7, 0, 7
recruit_priority_offset 16
OK dzięki że odpowiedziałeś mam moda Thera legacy of the great torment v4 gram nacją Faustian Reich a tak prosto mówiąc Niemcami.Jak wczesniej pisałeś w tym pliku export_descr_units nigdzie nie mogę odszukać tej nacji i tych wartości,inne nazwy innych nacji są a tego nie ma
Może jest ogółem altylerja dla nacji posiadające ten typ formacji co ?