Jak zwykle znakomity przegląd frakcji od teamu EB. Obszerny, ciekawy i oparty na literaturze przedmiotu (autorzy podali nawet bibliografię!). Jeżeli chodzi o historyków/miłośników historii to team EB ma chyba pełną obsadę :-)
Wersja do druku
Jak zwykle znakomity przegląd frakcji od teamu EB. Obszerny, ciekawy i oparty na literaturze przedmiotu (autorzy podali nawet bibliografię!). Jeżeli chodzi o historyków/miłośników historii to team EB ma chyba pełną obsadę :-)
Ktoś wie ile można maksymalnie wrzucić frakcji w modzie pod MIITW?
Chyba 30, ale głowy sobie nie dam uciąć ( w tym rebelia ).
Nie pogardziłbym. W takim Third Age miasta odwzorowane na filmie robią ogromne wrażenie :)Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Hmm to dość tak. Oprócz "głównych" frakcji: Rzym, Eduowie, Arwernowie, Casse, Germanie, Luzytanie, Arewakowie, Kartagina, Epir, Macedonia, Wolne miasta greckie, Dakowie, Ptolemeusze, Seleucydzi, Pont, Armenia, Baktria, Sakowie, Partowie, Sarmatowie, Arabowie (=21)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
dodadzą z 4 lub 5 nowych frakcji: Indie, Pergamon, Królestwo Bosporańskie, Massylia w Afryce, no i mogliby rozrzucić germanów np na 3 frakcje połączone jednym sojuszem na początku. No ale to tylko marzenia, zobaczymy co wyjdzie.
Proponuję wejść na pierwsza stronę tego tematu. Wypisałem tam wszystkie upublicznione frakcje.
Pozostały jeszcze dwa sloty.
Dwa sloty? Wydawało mi się że jeszcze 3 wolne zostały? Hmm może walnąłem się w obliczeniach.Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
No i pasuje. Ale mogliby coś zrobić ze Swebami. Tak jak pisałem podzielić ich na 2/3 frakcje połączone ze sobą na początku silnym sojuszem.
Zarządzanie poszczególnymi frakcjami będzie zmienione w stosunku do EBI. Na pewno nie będzie to wyglądać tak jak to było dotychczas. To samo z Hellenami i pewnie z innymi frakcjami.
Bardzo dobry preview Iberów. Wg mnie lepszy od EB1.
Wiadomo kiedy będzie kompletny preview którejś z frakcji hellenistycznych?