Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 6 - SWEBO
Mam nadzieję że będzie dużo jednostek artyleryjskich - nie lubię za bardzo walki na dystans, ale jestem noobem i lubię rzeźnie na moście przy pomocy artylerii i jednostek strzelających, w ogóle artyleria o nieprzesadzonej sile jest spox.
SRY za offtop.
Cytat:
Zamieszczone przez Harry-Potter-TW
Mam nadzieję że będzie dużo jednostek artyleryjskich - nie lubię za bardzo walki na dystans, ale jestem noobem i lubię rzeźnie na moście przy pomocy artylerii i jednostek strzelających, w ogóle artyleria o nieprzesadzonej sile jest spox.
SRY za offtop.
w Shoguna zmierzch Samurajów sobie pograj i czekaj aż Cię na rzekach zaatakują :roll: weź sporo armat ze sobą a gra będzie przednia ;) działa Gethlinga zaspokoją Twą rządzę
gdy najlepszym kompem do grania był Atari130XP wyobraźnia przewyższała technologiczne nowości.. Pamiętam jak dorwałem książkę o wędrówkach ludów, okazało się że już słońce świta a ja nadal chłonąłem to co tam napisane... trudno było to sobie zażyczyć na monitorze...
Po wielu latach nadszedł Shogun aż wreszcie Medieval. Cóż za frajda.. potem wyczekiwany przełomowy Rome a gdy poszło w niepamięć, MTW2 zaskoczył na sklepowych półkach..
Kolejne części jak wiadomo i teraz.. w dobie internetu trudno jest oczekiwać czytając te wszystkie recenzje i wypowiedzi na forum. Dla mnie można by obudzić się za rok gdy w R2TW będzie wszystko jasne..
Najbardziej zaspokajały moje rządze wybuchąjące beczki z M2 :D, do tego grałem modem sicilian vespers czy jakoś tak.
Jak nie dają w R2 partów to się załamie i pewnie zagram brytami albo rzymem... . Mam tylko nadzieję że gameplay uratuje R2 którego reputacja będzie nadszarpnięta ilością frakcji i jednostek:/. Potrafią patrzeć na niektóre rzeczy z poprzednich części a te dlc dają zamiast 30 frakcji co za pazerne Ś..... :D.
Co do frakcji to w I była ich podobna ilość. W Empire, Napoleonie i Shogunie II z tego co wiem też. Z gier z serii Total War wydanych w poprzednim dziesięcioleciu jedynie Medek II miał wszystkie frakcje, ale on powstał niejako obok. Różnorodność samych początkowych frakcji może za to przebijać Medka II. W końcu tu już mamy co najmniej Rzym, barbarzyńców, frakcje hellenistyczne; w Medku II byli muzułmanie, chrześcijanie i mongołowie. Z samych liczb wychodzi remis i to zakładając że nie będzie Partii a Kartagina będzie podobna do frakcji hellenistycznych. Oczywiście to tylko takie gdybanie bo może się okazać że różnice między Turcją a Egiptem w Medku II są większe niż między Egiptem a Macedonią w Rome II.
Same DLC wcale nie musi być takie złe. Mamy pewność że twórcy postarają się przynajmniej na tyle aby nie była to gra na jeden raz oraz to że będzie wspierana pod względem technicznym.
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Co do frakcji to w I była ich podobna ilość
Tyle, że w RTW (nie licząc 3 rodów rzymskich) było frakcji 9, więc teraz jedna z głównych została ucięta na DLC.
No tak, ale w Rome'ie chcą zabierać duże i dawać małe frakcje, w Empire i Napoleonie było na odwrót.
Żałość! Kasy im mało i muszą grę ciąć na 10! Biedaki z Segi!
Edit: Gdzie ja cokolwiek napisałem o DLC do Empire! Poza tym - Ameryka chyba była w DLC, Indianie bez DLC są biedni.
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Co do frakcji to w I była ich podobna ilość
Tyle, że w RTW (nie licząc 3 rodów rzymskich) było frakcji 9, więc teraz jedna z głównych została ucięta na DLC.
Dlatego "podobna". No i patrząc z pewnej strony to "historycznych" frakcji jest tyle samo jeżeli nie liczyć by tego Egiptu z I (choć to akurat im raczej sprawę ułatwiło). No i mówienie że jedna z "głównych" została ucięta jest nieco naciągane, równie dobrze można by pewnie znaleźć z jeszcze 5 które zasługują na nazwę główna.
Cytat:
No tak, ale w Rome'ie chcą zabierać duże i dawać małe frakcje, w Empire i Napoleonie było na odwrót.
Żałość! Kasy im mało i muszą grę ciąć na 10! Biedaki z Segi!
To do Empire była jakaś frakcja w DLC? Poza tym jeszcze nie wiemy czy zabrali jakąś dużą frakcję, możliwe że tym pierwszym DLC będzie Partia. Zresztą kwestia co jest małą a co dużą frakcją jest umowna, Germanie zajmowali więcej terenów niż Rzymianie a Galowie byli istotniejsi dla Rzymu niż Partia.
Tak w ogóle to wiadomo na 100% że w ogóle będzie jakaś frakcja od razu w DLC?
Teraz mijają 3 tygodnie od ostatniej frakcji. Jestem pewien na 99%, że w ten piątek czekają nas Seleucudzi, Ptolemeusze lub Partowie
Aaaa... byłbym zapomniał. CA zaprezentowali wczoraj 2 jednostki herosów dla Arwernów, razem z psem bojowym:
[spoiler:3kioabhp]http://img703.imageshack.us/img703/4...zhh1rdf1qs.png[/spoiler:3kioabhp]
w ostatnich seriach w wersji preorder była frakcja,np. dla FotS`a był to klan Saga