Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Cytat:
Nawet jak będziesz posiadał broń - którą można legalnie posiadać przecież - to wyjdziesz na ulicę i zaczniesz strzelać do każdego kto jest inny?
Co to w ogóle za nadinterpretacja? Chyba oczywiste, że pisałem o sytuacji, w której znajdzie się jakiś inny Breivik i wtedy byle obywatel z bronią go zastrzeli. Gdyby na premierze Batmana ludzie mieli broń, byłoby podobnie, jak już jesteśmy przy seryjnych zabójcach.
Cytat:
Tu akurat w końcu politycy europejscy muszą zacisnąć poślady i pokazać, że nie będzie tolerowane takie zachowanie w Europie - powinni wziąć przykład z premiera Australii jak już wcześniej pisałem. Ale jakoś nie widzę polityka z obecnych rządów, który by tak postąpił. I tu nie opiera się czy lewica czy prawica, bo też nie można zabronić przyjazdu i osiedlania się innym, trzeba ustanowić pewne zasadnicze kwestie na których opierałby się pobyt takich osób - w kwestii imigrantów musi być wilk syty i owca cała. Prawa muszą być z jednej strony drakońskie a z drugiej należy takim osobom umożliwić naukę języka, znalezienie pracy czy tanich mieszkań i jeśli dana osoba nie sprosta w określonym czasie temu dostaje bilet powrotny. A wobec ludzi złapanych podczas zamieszek na tle religijnym należy wyrzucić z kraju nie patrząc na fakt jak długo mieszka w danym kraju, również ostro należy utemperować radykałów głoszących wprowadzenie szariatu na obszarach przez nich zamieszkanych.
Islamu nie zwalczy się w ten sposób, bo oni nie chcą i nie będą się integrować, natomiast inni imigranci w pewnym ograniczonym zakresie są nieuniknieni. Trzeba pamiętać, że to rozwinięty socjal przyciąga nierobów, a np. u nas, mimo, że panuje socjalizm, to jest on nieopłacalny i jest względny spokój. Mam nadzieje, że znajdą się tacy politycy, poczekam na rozwój sytuacji we Francji czy Anglii ;)
Cytat:
Z Twoich postów wynika, że osoby o poglądach lewicowych to jakiś zagrożony gatunek zaczyna się robić , a wystarczyłoby, że w ramach głoszonych przez was idei wolności zachowalibyście umiar, a nie popadali w radykalizm w każdej kwestii. Człowiekowi można pozwolić na wiele rzeczy, ale są pewne granice, których nie należy przekraczać.
wolnościowcy powinni zachować umiar, bo ktoś zacznie głosić antywolnościowe poglądy...? to nie ma sensu.
jestem anarchistą, ale uważam, iż islam to gówno. Ale jeszcze większym gównem niż islam jest dla mnie buracki rasizm, który np. uprawiają EDL czy w naszych warunkach pseudopatrioci z onr, nop i mw.
ostatnio w necie, na fali wydarzenia z Woolwich, pojawiło się w **uj antyislamskiej propagandy, fałszywie podpisanych filmów i zdjęć... Niestety, szaraczki ulegają tej manipulacji i poddają się rasistowskiej histerii jak jakieś rozwielity bez mózgów; dlatego w tych trudnych i skomplikowanych czasach, chyba warto zachować zdrowy rozsądek i z dużym sceptyzmem traktować kolejne rewelacje, którymi zaśmieca internet skrajna prawica.
Cytat:
Trzeba pamiętać, że to rozwinięty socjal przyciąga nierobów, a np. u nas, mimo, że panuje socjalizm
czyli jest u nas socjal, ale go nie ma. fajnie.
to co nazywacie socjalem to po prostu dobrobyt, którego u nas nie i nie zapowiada się aby dorównał poziomem do krajów zachodnich. ten ich socjal ściągnął już milionów Polaków i mnie najbardziej ciekawi czy drugie pokolenie naszych rodaków będzie tak samo ciężko harowało jak ich rodzice czy może jednak niewiele ich będzie różnić od ich śniadych kolegów. degeneracja jest normalnym procesem i jedynym rozwiązaniem jest wprowadzenie tam polskiej biedy :]
Rasizm w ONR? Proszę cię... przecież zarząd i oficjalna doktryna mówi że KAŻDY kto czuje się Polakiem, i zna jego historie, oraz jest w stanie się dla niego poświęcić, jest nim. Więc Glaca, nie wyjeżdżaj tutaj z tą swoją lewacką propagandą i posłuchaj co mówi też ONR a nie to co wyczytasz na kwejku czy innej wiosce (umysłowej) lub też obejrzysz w TVN. Tutaj masz link, poczytaj sobie i wyciągaj wnioski. Wywiad z Panem Marianem Kowalskim.
http://www.goniecwolnosci.pl/archiwum/1 ... ten-kto-si
to ja cię proszę abyś nie czynił projekcji jakoby moja wiedza opierała się na kwejku czy tvnie :D prędzej polecę zerknąć na portale typu wykop czy sadistic, gdzie rasistowska retoryka osiąga apogeum.
a co za różnica czy ktoś jest Polakiem czy nie jest? ktoś nie spełnia subiektywnych wymagań to co z nim? można butować?
poza tym taki obrazek z video zapraszającego na ''patriotyczny'' koncert:
[spoiler:30l6mf27]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...84554772_n.jpg
czy osoba paradująca z totenkopfem jest Polakiem? ;) radzę popatrzeć sobie na symbole z różnych ''patriotycznych'' manifestacji, to szybko dojdziesz do wniosku, że ludzie ci nie znają historii ergo nie są Polakami, a mimo to uważają się za polskich patriotów :lol:[/spoiler:30l6mf27]
Poza tym teraz rozumiem dlaczego lewaków onr nie uznaje za Polaków- bo nie spełniają wymagań onr-u :D te wymagania poza tym obejmują wiele różnych innych rzeczy np. orientację, kolor skóry (Holocher jasno stwierdził, że czarnoskóry nie może zostać członkiem onr), stosunek do narkotyków, gospodarki itd itd. więc to jest rasizm, a w oficjalnej doktrynie można napisać wszystko- wolę patrzeć na praktykę.
http://wyborcza.pl/1,75478,14011968,Kto ... kina_.html
a ta antyislamska paranoja będzie tylko usprawiedliwiać jeszcze bardziej akty nienawiści wobec każdego ''innego''.
sorry, ale nigdy nie uwierzę w dobre intencje antyislamskich patriotów, bo ich wizja świata to najczęściej zasłona dymna dla działań bliźniaczo podobnych do islamskiego terroru. za dużo tego białego syfu widzę w swoim regionie aby jeszcze bać się abstrakcyjnego ciapatego.
http://cia.media.pl/nato_i_islamscy_fun ... wspolpracy
Zachód sam ich sobie wyhodował i liczenie, że politycy rozwiążą problem, który jest im na rękę to naiwność.
Holocher nie jest już szefem ONR :) I pokaż mi tą wypowiedź, może coś pominąłem :)
Cytat:
czyli jest u nas socjal, ale go nie ma. fajnie.
to co nazywacie socjalem to po prostu dobrobyt, którego u nas nie i nie zapowiada się aby dorównał poziomem do krajów zachodnich. ten ich socjal ściągnął już milionów Polaków i mnie najbardziej ciekawi czy drugie pokolenie naszych rodaków będzie tak samo ciężko harowało jak ich rodzice czy może jednak niewiele ich będzie różnić od ich śniadych kolegów. degeneracja jest normalnym procesem i jedynym rozwiązaniem jest wprowadzenie tam polskiej biedy :]
Jest, ale nie tak rozwinięty, czego nie rozumiesz? Dobrobyt dobrobytem, ale to cały czas socjal.
Cytat:
jestem anarchistą, ale uważam, iż islam to gówno. Ale jeszcze większym gównem niż islam jest dla mnie buracki rasizm, który np. uprawiają EDL czy w naszych warunkach pseudopatrioci z onr, nop i mw.
Ja uważam, że islam i onr itp. to g... ale onr itd. nie będzie nigdy zagrażał Europie tak jak Islam. Pokrzyczą sobie, coś tam zdemolują, jakieś głupoty naopowiadają i tyle... a islam rozprzestrzeniania się, chcę nam sprzedać swoje ideały(onr i innym się nie uda po tym co zrobił Hitler oraz ze względu na to co mamy w mediach).
Nie chciałbym, żeby doszło do tego, że trzeba będzie islam wypleniać z europy za pomocą siły.. a żeby do tego nie doszło trzeba coś zmienić w podejściu do tego zjawiska.
ps. socjalu to my nie mamy Glaca, bo panował u nas długi czas jakże bliski Ci komuno-socjalizm... nie mogliśmy wejść w dobrobyt.
Cytat:
a żeby do tego nie doszło trzeba coś zmienić w podejściu do tego zjawiska.
Mówiąc krótko - wziąć ich za pysk. Przestać się bawić w jakąś polityczną poprawność, ustępstwa na rzecz muzułmanów; postawić sprawę jasno; albo przyjeżdżają do Europy i szanują jej kulturę i wartości - tj asymilują się przynajmniej w takim stopniu jak Chińczycy ( są wszędzie a nikomu praktycznie nie wadzą ) albo won. Druga kwestia, to sama chęć wyplewienia radykalnych ruchów wśród samych muslimów. Wiadomo, że są imigranci, którzy przyjeżdzają tu pracować i zarabiać. żyć w lepszym świecie.
Sorry Glaca ale masz nieźle zrytą banię. W sumie to rzadko można trafić taki okaz.
Cytat:
ostatnio w necie, na fali wydarzenia z Woolwich, pojawiło się w **uj antyislamskiej propagandy, fałszywie podpisanych filmów i zdjęć... Niestety, szaraczki ulegają tej manipulacji i poddają się rasistowskiej histerii jak jakieś rozwielity bez mózgów; dlatego w tych trudnych i skomplikowanych czasach, chyba warto zachować zdrowy rozsądek i z dużym sceptyzmem traktować kolejne rewelacje, którymi zaśmieca internet skrajna prawica.
Ciekawe kiedy ta skrajna prawica będzie lewakom odcinać głowy maczetą i machać do kamery. To ze lewactwo chce jak najbardziej robić zasłonę dymną dla biednych muzułmanów jest oczywiste. Przecież to lewaccy myśliciele naściągali tego dziadostwa do Europy i teraz widać efekty, do lat 80 liczba muzułmanów w Anglii była ok 100tys. Po rządach Blaira liczba ta dobiła do 3,5mln.
http://www.euroislam.pl/index.php/2013/ ... islamiste/ dobrze, trafiła kosa na kamień
"Islam Istiś Terroristiś" czy jakoś tak-przyśpiewka popularna wśród gimbusów.
Pozwólcie że nie wtrącę się zbytnio do dyskusji tylko napiszę co ja sądzę o Islamie.
Tutaj polecę pewien kanał na YT który opowiada trochę o Islamie (nie jest to reklama, no może w pewnym stopniu. Ale tu nabędziecie trochę wiedzy o Islamie https://www.youtube.com/user/gotkoran?feature=watch) (sam Islam piszę z wielkiej litery z szacunku, gdyż to też jest religia. Mam taką tendencję)
Islamiści, mówią że są pokojowi, że są tolerancyjni do innych religii, że to terroryści źle interpretują koran... A czym to jest spowodowane? W koranie jest nakazane okłamywanie niewiernych. Zabijanie ich, a najlepiej zabicie przy tym siebie. Islam jest też za razem ustrojem władzy.
Zauważył ktoś, że przed tymi wydarzeniami z islamizacją, wielu ludzi pisało że nie potrzebnie wtargamy do Iraku czy Afganistanu. Że misje pokojowe są niepotrzebne, że co oni nam mogą zrobić? Teraz, widzę jak część takich ludzi pisze że Islamistów powinno się wytępić, że powinno im się zrobić wojnę na większą skalę. Człowiek zmiennym jest...
No i kolejne. Dziwi mnie, że nie ma większych manifestacji prowadzonych przez kobiety. Jeśli Islam będzie główną religię, to cytując "drogie kobiety, w Islamie jesteście postawione niżej niż kozy". A do mężczyzn napiszę, że Islam takim nakazuje iść i się zabić zabijając niewiernych. Też fajna opcja, co nie?
Dla tego, to my powinniśmy iść, uczyć Islamistów, jak żyć nie tylko dla religii, a nie uczyć siebie na wzajem tolerancji, tylko po to, by ta tolerancja została zniszczona.
Dziękuję i pozdrawiam tych, którzy mą wypowiedź przeczytali.
Cytat:
Ciekawe kiedy ta skrajna prawica będzie lewakom odcinać głowy maczetą i machać do kamery.
ależ Islam tak jak każda fanatyczna wiara regulująca każdy aspekt życia jest skrajnie prawicowy, konserwatywny :twisted:
dla mnie obecna walka między fanatykami islamskimi a fanatykami ''białej Europy'' to jak konflikt nazistów z bolszewikami. Którakolwiek strona wygra, bardziej urośnie w siłę, to będziemy mieli przeje***e 8-)
http://occupygezipics.tumblr.com/
zdjęcia z Turcji gdzie ludzie zbuntowali się przeciwko opresyjnym islamistycznym rządom. Dziwne, nie? Przecież oni tylko chcą podbijać Europę i wywoływać zamieszki u nas...
a może to lewacka młodzież..? ale przecież lewacy wg was kochają się z muzułmanami :lol: ehh... coś mi się tu nie zgadza w waszym prostym, czarno-białym świecie :<
Cytat:
bliski Ci komuno-socjalizm
co jeszcze mi dopiszecie jako moje poglądy? trockizm-leninizm poproszę.