Osobiście polecam Medievala II, dużo modów, i nawet grafika ciesząca oko. A jak wolisz erę prochu to zdecydowanie Napoleon, Empire tylko z modami lub wszystkimi DLC.
Wersja do druku
Osobiście polecam Medievala II, dużo modów, i nawet grafika ciesząca oko. A jak wolisz erę prochu to zdecydowanie Napoleon, Empire tylko z modami lub wszystkimi DLC.
Tak szczerze to nie rozumiem do końca Twojej wypowiedzi. Myślałem o stronach do poczytania na temat procy(pewnych ze sprawdzonymi informacjami).Cytat:
Zamieszczone przez adi
Polecam Shoguna 2, Shogun 2 FOTS też jest ok. Napoleon jest zacny, o ile ktoś lubi epokę prochu. Do Medievala i Rome 1 już bym nie wracał, ostatnio próbowałem ale za dużo (na plus) się zmieniło w serii i teraz pewne rozwiązania wręcz rażą (uzupełnianie jednostek chociażby)
Medieval 2 + Bellum Crucis,albo Shogun 2 + Darth Mod + Radious Unit Pack te dwie pozycje goraco polecam
Przykro mi, po raz nty się mylisz ;) Topografii sprawdzać nie muszę, bo obecnie nawet uczę historii w szkole ;) U mnie w Afryce jakoś generator nie daje zawsze pustyni, tam gdzie było zielono jest zielono. U mnie Kartagina i jej okolice wyglądają tak:Cytat:
Zamieszczone przez adi
[spoiler:130pt79q]http://img854.imageshack.us/img854/8364/685q.jpg[/spoiler:130pt79q]
Czyli wszystko zgodnie z faktami.
Tak, ta gra ma masę bugów, tak powinna być wydana 2-3 miesiące później, tak moje obawy, które podawałem tutaj na forum sprawdziły się prawie w pełni, ale jednak po patchach i kilku modach jestem grą zauroczony. Nie mam crashy, okręt tylko raz płynął mi przez pustynię, gra chodzi bardzo płynnie i wygląda niesamowicie. AI w bitwach lądowych się powoli poprawia, na morzu póki co jestem zadowolony. W oblężeniach i obronie AI daje ciała przez debilne flagi, które krytykowałem od pierwszego info. W oblężeniach jedynie podoba mi się to, że AI obstawia uliczki tak, tworząc takie punkty oporu. Recenzja AngryJoe także uważam za trafną, ale pamiętam jak to z TW jest niestety. Gra w wersji 1.0 praktycznie zawsze jest niegrywalna. Nigdy nie zapomnę jak w MTW2 na 1.0 AI NIE ISTNIAŁO! Jeżeli miało się chociaż 1 oddział strzelców to komp WCALE nie ruszał się w bitwie. Jak takie coś mogło przejść testy? Cóż, czy CA zwaliło sprawę z 1.0 Rome 2? Na całej linii, ale wiem jednak że już jest MASA modów, mamy NAJWIĘKSZĄ dostępną ilość grywalnych frakcji, ponad 100 kampanii dostępnych, a ludzie płaczą, że CA nie daje modować, cóż jak widać można. Mamy już masę nowych jednostek do ściągnięcia. Mody na poprawę kampanii i bitew co chwila wydają nowe łatki, ponieważ dokonanie poprawnego balansu to kwestia kilku tygodni. Tyle z mojej strony. Gra obecnie bez modów to takie 6.5/10. Z modami już 8/10. Za parę miechów gdy dojdą kolejne patche plus większe mody to spokojnie daję tej grze 10/10 i tytuł najlepszego TW w historii.
To byl zart. Zamiast pustyni wsadz sobie las albo cokolwiek;)Zreszta chodzilo mi o cos innego a oto,ze po prostu jak ktos walczy na pustyni i ma mape pustyni, to juz zachwycony,ze gra idealnie generuje mu mape taka jak jest dokladnie w tym miejscu.Ojoj no to mnie zalatwiles tym nauczycielem historii :( Mam nadzieje,ze jako nauczyciel mojego ulubionego przedmiotu nie nudzisz uczni jak tu na forum;)A moze zostan sprzedawca CA? Dobrze Ci to idzie;)
P.S. A Ty masz po raz enty racje i im wiecej razy napiszesz,ze ja nie mam racji, to tym wieksza Ty masz hehe. Rome2 jest zabugowany jak pole minowe. Nie dosc,ze stare bugi nie naprawili, to dodali nowe. Mi sie cierpliwosc wyczerpala. Walne maly przyklad na dobranoc. We wszystkich seriach przeciwnik uciekal normalnie i mozna bylo go dogonic, i na koniec jeszcze przetrzebic. Tutaj ucieka gesiego i wszyscy przybieraja te pozy tych"tofikow" (tofik stad bo ktos kiedys tak nazwal tych uciekinierow po obejrzeniu gameplaya na tym forum i mi sie spodobalo:D)rzucam za tofikami moich wojow a ci kreca sie tylko miedzy nimi i nic nie robia.
[spoiler:myms2k61]http://img42.imageshack.us/img42/9226/y1x3.jpg http://img40.imageshack.us/img40/2584/y3gz.jpg[/spoiler:myms2k61]
[spoiler:myms2k61]http://img842.imageshack.us/img842/8725/35ej.jpg[/spoiler:myms2k61]
A tu dzielne Ai przebija sie przez falange i pedzi do flagi;
[spoiler:myms2k61]http://img854.imageshack.us/img854/3858/qvz0.jpg[/spoiler:myms2k61]
A tu moi hoplici odwroceni tylem do wroga w nowej formacji bazujacej na falandze;)
[spoiler:myms2k61]http://img43.imageshack.us/img43/1162/nrfz.jpg[/spoiler:myms2k61]
Na 100% pewny nie jestem, ale wrogowie przestają normalnie uciekać i stają się "tofikami" gdy są rozgromieni, bez flagi nad sobą. Czyli kiedy de facto poddali Ci się jako jeńcy, a po bitwie możesz z nimi zrobić co zechcesz. Dziwne, że nie uciekają, a Twoi ich nie gonią? Chyba nie.
Wooow, a więc generator mam działa jak generator map i według Ciebie to źle? A co ma robić? Jak klikam na mapie na pustynie to ma pokazywać dżunglę? Wcześniej było kilka map do wyboru przygotowanych już przez CA. Teraz też to masz + generator, no tak ale lepiej zacząć się wyśmiewać z tego co działa. Zresztą o co Ci chodzi z tym sprzedawcą CA? Nie jadę po grze od góry do dołu i od razu jestem fanbojem? Ja na tą grę jechałem więcej niż Ty, ale robiłem i robię to chociaż obiektywnie, patrz druga część mojego poprzedniego postu.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Przecież dokładnie tak samo uciekali już od Empire, bo to ten sam silnik...Cytat:
Zamieszczone przez adi
Tu muszę zgodzić sie z KAMEM, gra mino jeszcze olbrzymie ilosci bugów i niedopracowania zaczyna nabierac powoli rumieńców, jesli tylko CA nie odpuści.Cytat:
Tak, ta gra ma masę bugów, tak powinna być wydana 2-3 miesiące później, tak moje obawy, które podawałem tutaj na forum sprawdziły się prawie w pełni, ale jednak po patchach i kilku modach jestem grą zauroczony. Nie mam crashy, okręt tylko raz płynął mi przez pustynię, gra chodzi bardzo płynnie i wygląda niesamowicie. AI w bitwach lądowych się powoli poprawia, na morzu póki co jestem zadowolony. W oblężeniach i obronie AI daje ciała przez debilne flagi, które krytykowałem od pierwszego info. W oblężeniach jedynie podoba mi się to, że AI obstawia uliczki tak, tworząc takie punkty oporu. Recenzja AngryJoe także uważam za trafną, ale pamiętam jak to z TW jest niestety. Gra w wersji 1.0 praktycznie zawsze jest niegrywalna. Nigdy nie zapomnę jak w MTW2 na 1.0 AI NIE ISTNIAŁO! Jeżeli miało się chociaż 1 oddział strzelców to komp WCALE nie ruszał się w bitwie. Jak takie coś mogło przejść testy? Cóż, czy CA zwaliło sprawę z 1.0 Rome 2? Na całej linii, ale wiem jednak że już jest MASA modów, mamy NAJWIĘKSZĄ dostępną ilość grywalnych frakcji, ponad 100 kampanii dostępnych, a ludzie płaczą, że CA nie daje modować, cóż jak widać można. Mamy już masę nowych jednostek do ściągnięcia. Mody na poprawę kampanii i bitew co chwila wydają nowe łatki, ponieważ dokonanie poprawnego balansu to kwestia kilku tygodni. Tyle z mojej strony. Gra obecnie bez modów to takie 6.5/10. Z modami już 8/10. Za parę miechów gdy dojdą kolejne patche plus większe mody to spokojnie daję tej grze 10/10 i tytuł najlepszego TW w historii.
Po ostatniej becie i modach zauważyłem, że zaczyna się naprawdę coś dziać w tej grze jeszcze ze dwie takie poprawki a będzie juz nieźle :)
I tak pewnie dopiero mody dadzą tej grze "grywalność" dla wiekszości wyjadaczy ;) Choć racja, że pierw CA musi poprawić podstawy, bo zgodnie z powiedzeniem "z gówna bata nie ukręcisz" ;)