To nie jednostki pod sztandarem a chorąży w jednostkach :) Nie takie to proste. Musiałbym zmienić szkielet i zrobić nowe animacje tylko dla chorążych :) Może to zrobię ale na pewno nie będzie to dziś ani jutro :D
Wersja do druku
To nie jednostki pod sztandarem a chorąży w jednostkach :) Nie takie to proste. Musiałbym zmienić szkielet i zrobić nowe animacje tylko dla chorążych :) Może to zrobię ale na pewno nie będzie to dziś ani jutro :D
Co do kozaków, to pochodzą oni z armii Ivana Barabasza, jest ich 4 jednostki. Wiem że Ci żołnierze go zamordowali, więc będzie trzeba zrobić event że zdradzili i przeszli na stronę kozaków. Przynajmniej nikt nie będzie narzekał na zbyt łatwy poziom trudności :devil:
Kłopot w tym, że tego nie da się tak zrobić. Jeżeli chcemy ich rozwiązać i dodać Kozakom, to trzeba rozwiązać WSZYSTKIE jednostki tego samego rodzaju, chyba, żeby na potrzeby samego Barabasza robić nowy wpis do EDU. Można niby to zrobić, bo miejsca w EDU dość. Nie liczyłem ile tych jednostek jest teraz, ale zakładam, że jest ich jeszcze mniej niż 500.
Artem.pl
Ta postać na screenach obok Potockiego to rozumiem, że jest Iwan Barabasz, tak ? Moim zdaniem to dość odważne posunięcie m.in dlatego że zginął w 1648r. właśnie wtedy kiedy zaczyna się mod (chyba, że coś zostało zmienione), a idąc za tym tropem to w tym samym roku zmarł Władysław IV, więc skoro jest Barabasz to dlaczego też nie miałoby być Władysława ?
Chyba że to namiesza w rodach o których to już było pisane wcześniej, jeśli tak to nie było postu ;)
Tylko jakbym ożywił Władysława, to trzeba by było dać event o jego śmierci, tj. w przypadku Barabasza, nie wiem co sądzą inni, ale dla mnie to zwykła strata czasu. Po co go dodawać jak i tak zaraz umrze. W przypadku Ivana ma to jakiś sens, ale u Władzia nie.
Bardziej chodziło mi o to żeby go nie pomijać ;) Żeby był chociaż w rodach zapisany, nawet martwy :)
Zdziwisz się, jak zobaczysz co ordenus zrobił z rodami...
A to w takim wypadku czekam z niecierpliwością ;)
A mógłbyś dodać jeszcze z parę screenów choćby i z tymi rodami :D
Na twoją prośbę:
Spoiler:
Jak widać drzewka zostały rozbudowane, w Anglii jest tego więcej :D Brawa tutaj dla ordenusa, naprawdę świetna i czasochłonna robota :clap:Zostały dodane także cechy dla generałów, zrobiłem to tak aby zachować także historyczność, np. u Ferdynanda Wazy widzimy że jest Biskupem, itd. Zmieniłem także ikonki ostrzału i kursory na mapie taktycznej, na te które są znane, np. z Napoleona.
PS. Wiem że wiek Karola Stuarta się nie zgadza, nie martwcie się zostanie to poprawione
PPS: Ma ktoś z Was nagrany wystrzał XVII wiecznego muszkietu?
Dzięki wielkie Artem.pl :)
Rzeczywiście, muszę przyznać że wygląda to wszystko bardzo dobrze, świetna robota :clap: