Pracuję teraz w budynku ministerstwa finansów i jak patrzę ile osób i jak często wymyka się na fajka to naprawdę nie dziwie się, że stan finansów państwa jest taki jaki jest....
Wersja do druku
Pracuję teraz w budynku ministerstwa finansów i jak patrzę ile osób i jak często wymyka się na fajka to naprawdę nie dziwie się, że stan finansów państwa jest taki jaki jest....
http://forsal.pl/artykuly/713231,polski ... lubia.html
http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,140 ... ajemy.html
2 fajne arty, nie najświeższe w sumie
Wynalazek zaprezentowany po raz pierwszy publicznie już w 1998 roku:
Ale niestety przez pierwsze 10 lat po zaprezentowaniu wyprzedzał on swoje czasy (a w tym czasie tysiące kierowców zginęło na drogach):
[youtube:1mapyijj]http://www.youtube.com/watch?v=SRMP5kCgsKY[/youtube:1mapyijj]
[youtube:1mapyijj]http://www.youtube.com/watch?v=FgsJrimgPiQ[/youtube:1mapyijj]
Ale niestety Brytole już próbują ukraść Polakom patent:
[youtube:1mapyijj]https://www.youtube.com/watch?v=z-h56N_A3rY[/youtube:1mapyijj]
Tak to w tej naszej Polsce ciężko się z czymkolwiek wybić, nawet z genialnym wynalazkiem.
Film dokumentalny o Lucjanie Łągiewce:
https://www.youtube.com/watch?v=JaFBXzrcPsM
Gdzieś na YT znalazłem komentarz - "co my z tym wynalazkiem zrobimy, skoro nie ma nawet polskich marek samochodów." :)
A przez pierwsze 10 lat fizycy odrzucali jego odkrycie, bo im się wzory i obliczenia nie zgadzały... :?
W myśl zasady: co z tego, że działa, skoro nie wiemy jakim cudem. :lol:
"Widocznie to szarlatan, skoro jego prawa fizyki nie pasują do tych Newtona" (nieważne, że też działają). :lol:
Za granicą też dopiero ostatnio gościa docenili:
http://naturalbornexplorers.blogspot.co ... overy.html
Takich polskich wynalazków jest sporo, ale co z tego, skoro naszego przemysłu w zasadzie już nie ma, a posiadamy obecnie tylko MONTOWNIE zachodnich technologii (z nie najwyższej półki zresztą...) :cry: ...
A tymczasem szykuje się zamach na to co jeszcze mamy, czyli przemysł wydobywczy.
fragment:
"Polska przegrała dziś ważną bitwę w Parlamencie Europejskim, w sprawie polityki klimatycznej...
W momencie, kiedy w Polsce toczy się dyskusja o pakiecie energetyczno-klimatycznym 1.0, w UE trwają już prace nad pakietem 2.0. Wynik dzisiejszego głosowania PE jest kolejnym politycznym sygnałem by prace finalizować. Na pakiet energetyczno-klimatyczny 2.0 składać się będą nowe cele redukcji emisji CO2 do 2030 roku..."
reszta na http://instytutkosciuszki.salon24.pl/51 ... y-przez-pe
Jest, jest. Tylko to są z reguły tzw. "misie". Gorzej jak chcemy znaleźć jakąś naszą dużą korporację o międzynarodowym zasięgu. Te faktycznie u nas w Polsce są z reguły "z importu". M.in. dzięki naszej ludowej władzy, która dba o to, by z "misiów" nie wyrosła przypadkiem gigantom konkurencja ;)Cytat:
Takich polskich wynalazków jest sporo, ale co z tego, skoro naszego przemysłu w zasadzie już nie ma, a posiadamy obecnie tylko MONTOWNIE zachodnich technologii (z nie najwyższej półki zresztą...) :cry: ...
Z innej beczki:
http://podatki.onet.pl/fiskus-zapuka-do ... rasa-detal - z cyklu "by żyło się lepiej". Tak wygląda "dobrowolność" w Pospolitej, albo się dobrowolnie zgodzi albo dowalą karę :lol: Podczas ostatnich dwóch kadencji naszej ludowej władzy chyba tylko jedna rzecz wychodziła lepiej, od wymyślania nowych podatków(i podnoszenia istniejących) - próby ograniczania swobód obywatelskich...
http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/ar ... niony.html - ostatnio nawet sondaże były dla KNP łaskawe, to Janusz musi coś zrobić, by wróciły do normy, czyli granic błędu statystycznego ;)
Zapytany o swoje polityczne plany, Janusz Korwin-Mikke zapewnił, że nie interesuje go wejście do Sejmu.
Sejm mam głęboko gdzieś. Byliśmy w Sejmie i jaki mieliśmy wpływ na los kraju? Żaden - przekonywał polityk, który od 21 lat próbuje wrócić do polityki. Jak dodał, skupia się na walce z największą zarazą, jaką jest demokracja i socjalizm.
Rzecz wiadoma od dawna. Szkoda tylko tych naiwnych ludzi, którzy pracując dla tej partii, tracą czas, wierząc iż KNP Korwin-Mikkego chce coś zmienić. A dziadek sobie pisze te swoje dyrdymałki na blogu, forsę z reklam ma, grono wiernych wyznawców stałe, więc i cos sypną na konto.
Typ mógłby skończyć i iść już wnuki bawić, "zaciekły antykomunista", ale w latach 1962–1982 członek partii sojuszniczej PZPR - Stronnictwa Demokartycznego. Wróg wszelkiej czerwonej zarazy, ale swego czasu na łamach swojej gazetki dziękował takiemu Jaruzelskiemu, bodaj za stan wojenny.
Zabawny (?) tekst dotyczący "odwiecznego" problemu ;)
http://gps65.salon24.pl/518869,kopiujcie-i-piraccie-se
fragment:
„Rozporządzenie ministra kultury w sprawie określenia kategorii urządzeń i nośników służących do utrwalania utworów oraz opłat od tych urządzeń i nośników z tytułu ich sprzedaży przez producentów i importerów” – zauważcie, że to ile się należy procent i za co, że za papier formatu A3 i A4 należy się 1,25%, a za urządzenie wielofunkcyjne zawierające skaner lub kopiarkę, z zablokowanymi innymi funkcjami, udostępnianymi na żądanie należy się 2,9%, określa minister kultury i dziedzictwa narodowego! Minister kultury reguluje sprzedaż drukarek i faksów w Polsce!
W istocie jest to podatek taki sam jak cło, ale formalnie nikt nie wie, co to jest..."
http://fakty.interia.pl/polska/news-...mow,nId,994657 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://fakty.interia.pl/polska/news-...ach,nId,994636
Demokracja ;)
Którą sami sobie psujemy ;) . Ciekaw jestem, czemu Polacy są aż tak zobojętniali na losy państwa. Ja akurat należę do tych 39%, który na wybory pójdzie (w moim przypadku - pierwsze).
a reszta 61% jak zwykle będzie się najgłośniej wydzierać bo zawszy krzyczy ten co ma najwięcej do powiedzenia
http://praca.wp.pl/title,Ponizajacy-kon ... &_ticrsn=3
sorki, ale Polacy mają inne zmartwienia. Co ich obchodzi wirtualny świat polityków i ideologii? Tego do garnka nie wrzucisz.
Hehe to by napisał kiedyś szczerze, że startuje tylko po to, żeby się polansować i mieć darmową reklamę swoich książek i publicystyki, a nie co wybory pisze, że chce wygrać, zająć dobre miejsce. Nie daj Bóg kiedyś się dostanie do parlamentu, wbrew własnej woli i co będzie wtedy :lol:Cytat:
Zapytany o swoje polityczne plany, Janusz Korwin-Mikke zapewnił, że nie interesuje go wejście do Sejmu.
Wręcz przeciwnie - zaczynają się budzić.Cytat:
Którą sami sobie psujemy ;) . Ciekaw jestem, czemu Polacy są aż tak zobojętniali na losy państwa.
Na swoich pierwszych też byłem. Z wiekiem się wyrasta ;)Cytat:
Ja akurat należę do tych 39%, który na wybory pójdzie (w moim przypadku - pierwsze).
Naturalnie - nie biorą udziału w tej farsie, to mają ją prawo krytykować. W odróżnieniu od tych, co systematycznie chodzą, głosują tak jak "wypada", a potem mają pretensje do całego świata, tylko nie do tych, co kolejną ludową władzę wybrali, czyli samych siebie ;)Cytat:
a reszta 61% jak zwykle będzie się najgłośniej wydzierać bo zawszy krzyczy ten co ma najwięcej do powiedzenia
Takie jedno z "praw" demokracji, że mogę sobie nie iść na wybory i potem pokrzyczeć.... Swoją drogą mam 28 latek i nigdy w żadnych wyborach nie głosowałem :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
http://www.vice.com/pl/read/bruna-swiat ... elegniarza
służba zdrowia widziana od środka - życzę wszystkim dużo zdrowia! ;)
I oni sa zdziwieni tym faktem :lol: :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pogrozki ... omosc.html
Jaki prezydent takie powitanie ;)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prezyde ... omosc.html
zbrodnicza ideologia nacjonalizmu podnosi swój łeb ;(
Czemu mnie nie zdziwiło, że pogróżki dostają takie mordy jak Biedroń, Niesioł i Senyszyn ? :lol: Bardzo dobrze ludzie robią ;)
Pewnie to zrobił przebrany za ukraińskiego nacjonalistę pisowiec ;)Cytat:
Jaki prezydent takie powitanie ;)
Wybrane komentarze z Salonu 24Cytat:
Zamieszczone przez zajac
http://wszolek.salon24.pl/520844,jaka-w ... aki-zamach
"...Spokojnie. Sytuację uratuje prof. Nałęcz, który objaśni wzburzonemu do łez społeczeństwu, że nasi słowiańscy bracia, oprócz rozrywania końmi, w tradycji mają witanie gości właśnie jajkami i należy ich zwyczaje uszanować."
"natychmiast należy powołać komisję do spraw ZAMACHU ,powinna ją wyłonić PROKURATURA WOJSKOWA mająca już olbrzymie doświadczenie w tym temacie ,,jej pierwszym zadaniem jest znaleźć KURĘ która zniosła ,,ZAMACHOWE " jajko ,przesłuchać do skutku i ustalić kto ją do tego namówił... potem powinna być konferencja prasowa z płk. SZELĄGIEM w roli głównego oskarżyciela ...."
"Teraz Komorowski odczuł na własnej skórze nie profesjonalizm służby, która tylko w nazwie ma wypisaną ochronę oficjeli"
- Wygląda na to, że jest to służba o znamionach ochrony oficjeli. ;)
:lol:
Pozwolę sobie zacytować bardzo trafny komentarz:
"Jeżeli śledztwo w sprawie zamachu jajecznego poprowadzi ten sam zestaw prokuratorów, co w sprawie tragedii smoleńskiej, to jego rezultat jest oczywisty.
Prezydent przez własną nieuwagę i niedbalstwo wpadł na młodzieńca i stłukł mu jajko. Ukraińcowi należy zwrócić koszt zakupu jajka, jak również zapłacić (w naturze?) za straty moralne."
ukrainskiego nacjonalizmu ;)Cytat:
Zamieszczone przez glaca
O prosze cud sie stal :!: Kozie syny ramie w ramie z pejsami przeciwko Polsce :mrgreen:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/muzulman ... omosc.html
Raczej przeciwko debilom rujnującym następną gałąź polskiej gospodarki i likwidującym kolejne miejsca pracy.Cytat:
przeciwko Polsce
W imię czego :?: Kilku sekund "cierpienia zwierzątek". Jestem również przeciwny temu zakazowi uboju.
Beda szlachtowac zwierzeta tak jak to robili wczesniej.Daruj sobie te bzdety o utraconych miejscach pracy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Polska jest największym eksporterem mięsa z uboju rytualnego do Izraela. Są z tego duże pieniądze.Cytat:
Daruj sobie te bzdety o utraconych miejscach pracy.
Kto będzie :?: Białorusini owszem - i będą z tego mieli duże pieniądze.Cytat:
Beda szlachtowac zwierzeta tak jak to robili wcześniej.
Przeciwko Polsce to jest ten zakaz, bo hodowcy stracą spory rynek zbytu. O ile dobrze pamiętam Polska była jednym z bardziej znaczących eksporterów tego typu produktów. Pecunia non olet.
Nawet nie "jednym z bardziej znaczących", tylko najbardziej znaczącym.
Przynajmniej jeśli chodzi o eksport tego typu produktów do Izraela, za co Żydzi płacili nam grube pieniądze.
"Jednakże jak wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego, już w pierwszym kwartale 2012 r. niemal 46 tys. EUR wynosiła wartość wołowiny eksportowanej do Turcji, Izraela i Egiptu"Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Faktycznie :arrow: grube pieniadze ;)
Jak mniemam ich sprzeciw sprawi że liczba przeciwników uboju rytualnego jeszcze się zwiększy. Swoją drogą czyż to nie byłoby pięknie gdyby się dało uchronić kraj przed fanatycznymi emigrantami za pomocą takiego prostego zakazu? Choć w sumie na takie proste kroki i tak już raczej na zachodzie za późno.
Co do ludobójstwa to PO jest śmieszne. Nie chce nazywać sprawy po imieniu ażeby nie popsuć relacji z częścią społeczeństwa Ukrainy, w końcu tu nawet nie chodzi o główną siłę w tym państwie. Co więcej gdyby założyć że zwyciężą ci których drażnić nie chce PO to z ich wielkich planów też będą nici.
No i mówienie o przyłączeniu Ukrainy do UE jest nierealne, choćby ze względów gospodarczych. Co innego Chorwacja a co innego biedna i skorumpowana Ukraina. Równie dobrze można by mówić o włączeniu Białorusi.
Zresztą czy przyłączenie Ukrainy serio leży w interesie Polski? Przestalibyśmy być krajem pogranicza co osłabiłoby zapewne naszą pozycję w UE. Ukraina jest bardziej ludna od Polski (choć patrząc na ich przyrost naturalny pewnie niedługo), jest też większa i ma słabszą gospodarkę. Logicznie więc nie dość że dostawalibyśmy mniej z kasy UE to jeszcze oni dostawaliby więcej niż my.
Co stanowiło 1/4 całego eksportu. Teraz tego eksportu nie będzie wcale. Jak widać niektórzy są zadowoleni, bo przekładają ideologiczne wojenki nad pragmatyzm i rachunek ekonomiczny.Cytat:
"Jednakże jak wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego, już w pierwszym kwartale 2012 r. niemal 46 tys. EUR wynosiła wartość wołowiny eksportowanej do Turcji, Izraela i Egiptu"
Faktycznie :arrow: grube pieniadze ;)
Co to ma do rzeczy, jak będą chcieli to sobie sprowadzą z innych krajów. Przed fanatycznymi emigrantami lepiej uchronią nas restrykcje wizowe. Zresztą w Polsce problem radykalnego islamu nie istnieje.Cytat:
Swoją drogą czyż to nie byłoby pięknie gdyby się dało uchronić kraj przed fanatycznymi emigrantami za pomocą takiego prostego zakazu? Choć w sumie na takie proste kroki i tak już raczej na zachodzie za późno.
Z powodu braku 1/4 całego eksportu nie będzie wcale eksportu? Porywające. Zresztą ten cały mufti RP twierdzi że eksport do krajów islamskich i Izraela spadł o 70%, więc nawet całość tego 1/4 eksport nie upadła.Cytat:
Co stanowiło 1/4 całego eksportu. Teraz tego eksportu nie będzie wcale. Jak widać niektórzy są zadowoleni, bo przekładają ideologiczne wojenki nad pragmatyzm i rachunek ekonomiczny.
Poza tym zakaz uboju rytualnego nie wziął się z jakichś "ideologicznych wojenek" ale z tego że był niezgodny z prawem i konstytucją. Szczerze mówiąc nie wiem jak ta ustawa mogłaby przejść skoro rok prędzej trybunał konstytucyjny orzekł iż ubój rytualny jest niezgodny z konstytucją. No chyba że ustawa zakładała też jakieś nadzwyczajne poprawki do konstytucji.
Przecież użyłem słowa "czyż", swoją drogą według tego muftiego ma: ""Zakaz uboju rytualnego skutkuje ograniczeniami w życiu i praktyce dnia codziennego społeczności muzułmańskiej, uniemożliwia obchodzenie głównego święta muzułmańskiego Kurban Bajram, którego warunkiem sine qua non jest złożenie zwierzęcia i rozdzielenie mięsa ofiarnego wśród wiernych" - napisał w oświadczeniu przewodniczący Muzułmańskiego Związku Religijnego w RP." Nie znam tych ich świąt i obrządków ale według tego wychodzi że nie tylko musieliby sprowadzać mięso z zagranicy ale też sami za tą zagranicę wyjeżdżać.Cytat:
Co to ma do rzeczy, jak będą chcieli to sobie sprowadzą z innych krajów. Przed fanatycznymi emigrantami lepiej uchronią nas restrykcje wizowe. Zresztą w Polsce problem radykalnego islamu nie istnieje.
zastanawiam się kiedy Polska przeprosi za zbrodnie polskich bandytów z NSZ czy WiN.Cytat:
Co do ludobójstwa to PO jest śmieszne. Nie chce nazywać sprawy po imieniu ażeby nie popsuć relacji z częścią społeczeństwa Ukrainy, w końcu tu nawet nie chodzi o główną siłę w tym państwie. Co więcej gdyby założyć że zwyciężą ci których drażnić nie chce PO to z ich wielkich planów też będą nici.
http://www.przegladprawoslawny.pl/artic ... =1797&id=8Cytat:
Gdy dziadek pani Marii usłyszał nadchodzących Polaków, wstał i poszedł im na spotkanie – sądził, że w ten sposób odciągnie ich uwagę od córki i wnuczki.
– Kim jesteś? – zapytali.
– Ukraińcem – odparł.
– Masz dokumenty?
Pokazał. Wtedy strzelili mu prosto w głowę. Od razu zauważyli też kobietę z dzieckiem.
– Jestem Polką – skłamała mama pani Marii. – Niech mnie pan nie zabija, co ja panu zrobiłam.
– Dokumenty.
– Nie mam, zostały w domu.
– Bij w łeb, bo się tego namnoży – odezwał się jeden z nich.
Ale drugi się sprzeciwił: – Nie. Idź i pamiętaj, że ci Polak życie darował.
Kobieta wstała i razem z dzieckiem ruszyła przed siebie. Nie wzięła córki na plecy, ale na ręce. „Jak będą strzelać w plecy, to mała może przeżyje” – myślała cały czas o dziecku.
Ale nikt już do nich nie strzelał.
– I skąd tyle nienawiści w ludziach się wzięło? – zastanawia się pani Maria. – Mama mi przecież opowiadała, że w jej wsi Łaskowie wszyscy zgodnie żyli, i Ukraińcy, i Polacy chodzili do siebie w gości, brali siebie za chrzestnych dla swoich dzieci. Zło zaczęło się w 1938 roku – kiedy do wsi przyjechali krakusi z bosakami w czarnych strażackich ubraniach i cerkiew prawosławnym rozwalili. Ludzie płakali. – Co robicie? – wyskoczyła z tłumu pewna kobieta, ale od razu otrzymała uderzenie prosto w głowę. A potem w Łaskowie zamordowali jeszcze batiuszkę. A potem było już piekło...
szczególnie, że obecnie panuje moda na robienie z kolaborantów i morderców- bohaterów i patriotów. Nie róbmy z siebie świętego, męczeńskiego narodu.
Glaca, to co przytoczyłeś to był polski odwet za ludobójstwo wołyńskie (zabito 15,000 Ukraińców w odwecie za śmierć 100,000 Polaków).
Każda zbrodnia jest zbrodnią - ale jednak wypada rozróżnić kto zaczął falę zbrodni na Wołyniu i w Galicji, a to byli Ukraińcy z UPA.
A ja kiedy przeprosi za komunistyczne obozy koncentracyjne dla Niemców po 1945 roku i za wypędzenie Niemców :?:Cytat:
zastanawiam się kiedy Polska przeprosi za zbrodnie polskich bandytów z NSZ czy WiN.
Jak chcesz przepraszać za odwet na Ukraińcach, to dlaczego już nie za odwet na Niemcach :?:
Bo ten na Niemcach był przeprowadzony przez twoich ukochanych komunistów :?:
Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Z powodu braku produkcji nie będzie eksportu.Cytat:
Z powodu braku 1/4 całego eksportu nie będzie wcale eksportu?
1/4 eksportu mięsa z uboju rytualnego szła do Turcji, Izraela i Egiptu.
Reszta - 3/4 - szło do innych krajów. Teraz nie będzie szło wcale, bo nie będzie produkcji.
Z jakim przepisem konstytucji niby był niezgodny :?: Nakaz humanitarnego traktowania odnosi się do ludzi, nie do zwierząt.Cytat:
Poza tym zakaz uboju rytualnego nie wziął się z jakichś "ideologicznych wojenek" ale z tego że był niezgodny z prawem i konstytucją.
=======================================
Edit:
To nie ubój rytualny jest niezgodny z konstytucją tylko minister naruszył wymogi formalne, określone w art. 92 konstytucji, wydając rozporządzenie do ustawy o ochronie zwierząt. Ten ubój rytualny jest co najwyżej niezgodny właśnie z tą ustawą o ochronie zwierząt.
Twoim zdaniem to jest mało :?:Cytat:
eksport do krajów islamskich i Izraela spadł o 70%
mogę prosić o zaprzestanie podobnych insynuacji?Cytat:
twoich ukochanych komunistów
W takim razie poprawiam post: "przez [ciach, ciach] komunistów". :P
Jaki to ma związek? Zbrodnie Hitlerowców i komunistów też mamy nazywać "łagodniej" bo sami nie jesteśmy cacy?Cytat:
szczególnie, że obecnie panuje moda na robienie z kolaborantów i morderców- bohaterów i patriotów. Nie róbmy z siebie świętego, męczeńskiego narodu.
Fakt, źle zrozumiałem. Myślałem że te 3/4 to eksport mięsa w ogóle. Swoją drogą mógłby ktoś podrzucić dane o tym eksporcie mięsa z uboju rytualnego i stratach?Cytat:
Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Z powodu braku produkcji nie będzie eksportu.
1/4 eksportu mięsa z uboju rytualnego szła do Turcji, Izraela i Egiptu.
Reszta - 3/4 - szło do innych krajów. Teraz nie będzie szło wcale, bo nie będzie produkcji.
A czy powiedziałem że mało? Zauważyłem tylko iż eksport do pewnych krajów całkiem nie padł.Cytat:
Twoim zdaniem to jest mało :?:
a gdzie jak tak twierdzę? Nazywajmy, ale nie róbmy z siebie Chrystusa narodów i sami bądźmy świadomi własnych zbrodni. A tak nie jest. Wszyscy żli, tylko Polacy bez skazy.Cytat:
Jaki to ma związek? Zbrodnie Hitlerowców i komunistów też mamy nazywać "łagodniej" bo sami nie jesteśmy cacy?
Tych "skaz" było jednak o wiele mniej niż Niemieckich, Ukraińskich czy Rosyjskich. Swoją drogą o Jedwabnym napisano bardzo dużo a o Żydach i polskim antysemityzmie mówi się w kółko. Przy okazji mówienia o ludobójstwie na Wołyniu i okolicach mówiono też o akcjach odwetowych Polaków, podajże nawet premier i prezydent o tym wspominali. Usłyszeć o stosunku władz II RP do mniejszości prawosławnej też nie jest trudno. Także przynajmniej ci którzy decydowali o tym jak nazwiemy ludobójstwo przy okazji z Polaków Chrystusów narodów nie robili.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Masz na mysli przedstawicieli aparatu wladzy sowieckiej w Polsce w latach 1945-89 ;)Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Ta swiadomoscia spowodowalismy ze juz niedlugo nas bedzie sie obwiniac za rozpetanie 2WS.Masz racje powinnismy sie jeszcze bardziej ukorzyc pod ciosami niemieckich,rosyjskich,ukrainskich oraz zydowskich "historykow oraz badaczy" :?Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Czego sie denerwujesz?Przeciez spelniasz podstawowe cechy rasowego polskiego komucha:Cytat:
Zamieszczone przez glaca
-ogolna wrogosc do wszystkiego co tradycyjne
-obsesyjny antyklerykalizm
-promowanie tych wszystkich mniejszosci,ktorych postulaty zakladaja zburzenie tradycyjnych norm
No ale czego sie mozna spodziewac po kims kto jest wzburzony "wjazdem" narodowcow na dyrdymaly Baumana bedacego idealnym przykladem kolaboranta-mordercy przeobrazonym przez lewactwo w bohatera i patriote ;)
Glaca ściśnięty po raz nty.
Nie offtopować - K A M 2150
Co do uboju rytualnego, to proszę zauważyć, że ustawę tę promowały i promują środowiska lewicowe... Wychodzi więc, że antysemityzm, lewacy wyssali z mlekiem matki :lol:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... lowie.html
A w polityce zagranicznej:
http://niezalezna.pl/43561-trudna-walka ... osc-polski
fragment;
"Reprezentatywna, liberalna demokracja znajduje się w kryzysie – twierdzi się, że została zastąpiona postdemokracją, w której wprawdzie zachowane są formalne reguły demokratyczne, ale tracą one swoje znaczenia. W Europie zdarzyło się już, że nawet owe formalne reguły zostały na pewien czas zawieszone – dwa kraje, Grecja i Włochy, rządzone były przez narzuconych z zewnątrz byłych komisarzy unijnych, z pominięciem procedury wyborów..."