Zamieszczone przez
Zormar Rivaks
Szkotami trochę pograłem i w dość krótkim czasie podbiłem praktycznie całe wyspy Brytyjskie, lecz po tych +-20 turach nie zaobserwowałem żadnej wojny toczącej się pomiędzy innymi frakcjami. Tak mnie to zdziwiło, że wpisałem sobie kod na odkrycie mapy, by sprawdzić co się wyprawia. Okazało się, że praktycznie wszędzie armie siedziały tylko w miastach/zamkach i nie było widać żadnej agresji ze strony innych nacji, ba całkiem sporo prowincji niezależnych było nie ruszonych, a mogły to zrobić z marszu.
Z tego powodu chyba jednak pogram na trudnym, a nie na normalnym jak to zostało posegregowane w tym modzie.
Chyba sobie wezmę właśnie tych Maurów, gdyż lubię państwa muzułmańskie, a to ma przynajmniej blisko do europy, a i w praktyce tylko dwa fronty(Wschodni z Egiptem/Sycylią oraz Północny w Iberii), gdyż nie liczę ewentualnego desantu.
Co do tego, że niektórymi frakcjami trzeba grać agresywnie to jest to zupełnie zrozumiałe, gdyż w swojej startowej postaci mogą zostać zniszczone bardzo szybko i przez to one muszą bardzo szybko poprowadzić swoją ekspansję, by nie zostać stłamszonymi przez sąsiadów.