Mnie tam interesuje co innego, czemu zamiast dawać 18 historycznych oddziałów nie dali uzupełnienia do rosterów. No, ale lepsze to niż nic....
Wersja do druku
Mnie tam interesuje co innego, czemu zamiast dawać 18 historycznych oddziałów nie dali uzupełnienia do rosterów. No, ale lepsze to niż nic....
Bo te 18 oddziałów to tylko dodatek do DLC a nie jego core? Jak by mieli dodać nowe jednostki w ilości powiedzmy 5+ to cena tego DLC by się podwoiła. Te historyczne oddziały to tanie i proste w realizacje urozmaicenie rozgrywki. Puki DLC nie wyszło i nie widzieliśmy jak zrealizują ta mechanikę nie ma się czego czepiać.
Zauważcie proszę, że do tej pory trzymają się polityki "każdy większy patch lub DLC to jakaś darmowa jednostka dodana do gry".
Akurat niekoniecznie. Z drugim DLC tj. z Call of the Beastmen mieliśmy New Lore of Magic i do tego specjalnie New Hero, czyli Domenę Bestii i Bursztynowego Czarodzieja.
Śmiałbym się jakby Regiment of Renown wyszedł z mini kampanią "Sigmar's Blood" i kosztował te 17,49€. W takim przypadku było by to pierwsze DLC do Młotka, którego bym nie kupił :mrgreen:
W to raczej wątpię, to będzie na bank Lord Pack i te regimenty z "Sigmar's Blood" to będą tylko regimenty dodatkowe.
A ja w sumie to mam farta, bo do końca roku dojdą dwie nacje na które najbardziej czekam: Bretonia flc i Leśne Elfy (one na 90%). Lewa strona mapy będzie w zasadzie zakończona, bo zwierzaki do gry i tak dodali, więc nie trzeba ich od razu kupować.
Przy Bretce wiele już nie zrobią, tylko dodadzą 2-3 jednostki i LL, mam nadzieje na Morgane i będzie git. Osobną sprawą pozostanie flota, na którą przyjdzie mi poczekać na drugiego młotka.
W przypadku leśnych mogą spaprać dużo więcej, ale na razie liczę że nie będzie tak mega, super tragicznie.
Trzymają się ustalonego planu FLC a DLC są zgodne z tymi 3 typami, które opisali czyli LL Pack, Race Pack i Campaign Pack. Do nadchodzącego LL packa powinniśmy dostać za darmo LL. Co do Leśnych Elfów to mam nadzieję że będzie to Race Pack a nie Campaign Pack.
Tu Cię akurat rozczaruje bo w przypadku Leśnych Elfów spodziewam się mini kampanii, bo jest to rasa najbardziej stacjonarna i oni prawie wcale się z lasu Athel Loren nie ruszali. Tak więc by przybliżyć tą rasę dla zwykłego zjadacza chleba raczej dadzą tą mini kampanie, tym bardziej jeśli wymyślą im jakąś unikalną mechanikę.
Mi się wydaje że tu raczej nie uświadczymy zwykłych raso-paków, chyba że coś z gamy Kislev, Tilea, Estalia czy Księstw Granicznych, choć stawiam że jedno z nich trafi do puli 2017 jako darmowa rasa.
Chyba najuczciwiej byłoby gdyby zrobili jako pojedyncze jednostki te które nie zostały ujęte w rosterach. Mogliby wtedy pokombinować ze strojami dodatkami do precyzującymi skąd się wywodzą- ujętymi w nazwie.