Jak już nie obchodzą cię szufladki, to lepiej trzymać się od nich z daleka ;)Cytat:
Zamieszczone przez Salino
Jak dla mnie najlepszy nie musi być ambitny, gdyby tak było, pewnie nigdy bym nie słuchał metalu ;) i jak mam ochotę na coś ambitnego to nigdy nie puszczam sobie metalu, przynajmniej nie tego klasycznego. Carcass i Entombed to taki dobry test, czy lżejsza lub bardziej rock'n'rollowa część deathu komuś pasuje. W twoim przypadku mówi się trudno ;)Cytat:
Z najlepszym gatunkiem metalu się definitywnie nie zgadzam - w deathu nie ma wg. mnie nic specjalnie ambitnego :>. A Carcass i Entombed znam, nie trafiłeś ;). Słucham od czasu do czasu, ale niespecjalnie przemawia do mnie ten gatunek.
Z tego co słyszę na myspace to fajne granie, muszę tego więcej posłuchać. Właśnie niedawno słuchałem sobie ostatniego długograja, wg mnie najlepszego w ich twórczości. Mam nadzieję że teraz nic dużo gorszego nie nagrali ;)Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Wszystkie te post- czy awangardowe kapele mają jakiś dziwny pęd to wymyślania jak najbardziej pokręconych nazw, czasami chcąc w ten sposób zrekompensować wtórność muzyki, bo np. w takim post-rocku bardzo ciężko znaleźć coś świeżego. Ostatnio np. podeszła mi nawet kapela o nazwie Auto! Automatic!!, a zabieram się niedługo do przesłuchania zespołów o jakże zwyczajnych nazwach jak Ef czy ZXYZXY ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit