Cytat:
Co do Gry o Tron to nie wiem ilu z Was czytało książki, ale osobiście po tych 4 odcinkach byłem mocno zaskoczony tym jak bardzo odbiegli od wątków z książek. Spodziewałem się, że niektóre postacie pójdą do przodu poza to co było opisane w Tańcu, jak choćby Sansa, ale nie do tego stopnia. Szkoda że Dorne jest potraktowane tak pobieżnie jak na razie, zaczynam się też obawiać że w serialu nie pojawi się nawet największy niespodziewany comeback Uczty dla Wron, skoro Tyrion się nawet z nim nie spotyka to kto wie czy go wogóle wprowadzą. W każdym razie nie zdziwię się już jeśli koniec końców książka i film skończą się w zupełnie różny sposób. O ile Martin kiedykolwiek dokończy serię... ;)
Twórcy Gry o Tron wiedzą jak seria się skończy, bo Martin miał w umowie, że im to zdradzi. W końcu latka lecą;) Zresztą oni już wiedzą co się wydarzy. Motyw innych z ubiegłego sezonu, wątek Sansy z tego to wątki z nie wydanych części. Co do odchodzenia od książki, no jest to smutne dla mnie:< Brak mi było w ubiegłym sezonie Lady Stoneheart.