Oczywiście, że obejmuje. Na niebywale wysokim poziomie. Wszyscy wiemy, że fizyka najprężniej rozwijała się w Watykanie w XIII wieku.
Wersja do druku
Oczywiście, że obejmuje. Na niebywale wysokim poziomie. Wszyscy wiemy, że fizyka najprężniej rozwijała się w Watykanie w XIII wieku.
Według mnie każdy z was ma trochę racji ale wole się nie mieszać w dyskusje bo mnie zgnieciecie argumentami :D
Witia... litości. nawet w linku jest napisane jak byk: Chartres. teraz zobacz sobie wpisz nazwę w google i zobacz jak wygląda tamtejsza katedra. teraz pomyśl na jakim poziomie naukowym byli jej twórcy.Cytat:
Wszyscy wiemy, że fizyka najprężniej rozwijała się w Watykanie w XIII wieku.
Zwróć uwagę, że nic samo się nie dzieje. Zawsze jest przyczyna i skutek. Przypadkowe są wyłącznie kataklizmy naturalne. Ja bym proponował coś takiego: Każdy imigrant może przebywać w Polsce 2-3 lata. Po tym czasie musi zdać egzamin z języka polskiego, polskiej historii oraz test IQ. Jeśli zda otrzymuje Polskie obywatelstwo. Jeśli nie zda zostaje deportowany z Polski bez możliwości powrotu. Oczywiście dzieci poniżej 13 roku życia nie musiały by czegoś takiego zdawać. Oczywiście jest to tylko pomysł. Nie chodzi mi o to, żeby z Polski robić IV Rzeszę. Chciałbym poznać wasze opinię. Może mój pomysł ulepszycie a może go odrzucicie.Cytat:
jeszcze raz: nie ma sensu zawracanie kijem wisły- jeśli ma powstać kalifat polski to powstanie- w co wątpię... bo nie ma owych na Zachodzie.
PS: I to się tyczy wszystkich państw- nawet takich Amerykanów, Angoli, Rosjan czy Chińczyków. A w szczególności Amerykanów, za to że pomimo bycia wiernym sojusznikiem wciąż mamy utrudniony wstęp do USA, podczas gdy tacy Francuzi wbijają tam kiedy chcą.
zgoda, ale tylko jeśli taki sam test dotyczyłby Polaków.Cytat:
Zwróć uwagę, że nic samo się nie dzieje. Zawsze jest przyczyna i skutek. Przypadkowe są wyłącznie kataklizmy naturalne. Ja bym proponował coś takiego: Każdy imigrant może przebywać w Polsce 2-3 lata. Po tym czasie musi zdać egzamin z języka polskiego, polskiej historii oraz test IQ. Jeśli zda otrzymuje Polskie obywatelstwo. Jeśli nie zda zostaje deportowany z Polski bez możliwości powrotu. Oczywiście dzieci poniżej 13 roku życia nie musiały by czegoś takiego zdawać. Oczywiście jest to tylko pomysł. Nie chodzi mi o to, żeby z Polski robić IV Rzeszę. Chciałbym poznać wasze opinię. Może mój pomysł ulepszycie a może go odrzucicie.
ale dokąd byś wtedy deportował tych co nie zdadzą? :lol:
Nie, bo Polacy od urodzenia wychowują się w polskiej kulturze, chodzą do polskich szkół i zdają polską maturę tudzież egzamin zawodowy i to wystarczy.
PS: A jeśli by jakieś państwo stosowało takie zasady przeciwko imigrantom to nie miał bym do nich żalu gdym się chciał np osiedlić w USA a oni kazali by mi zdawać egzamin, nazwijmy go obywatelskim. W każdym razie są próby wprowadzenia czegoś takiego na Niemczech i dotyczyło by to również imigrantów z Europy, tylko że tam ma być sam test IQ.
Według mnie to trochę dyskriminacja bo jak ktoś np ma niskie IQ to nie może mieszkać w Polsce?Z językiem się zgodze( no polski obywatel powinien umieć po polsku) ale historia?
Oczywiście jest ważna ale nie wiem czy trzeba na siłe np Chinczyków uczyć kiedy było powstanie listopadowe?
a ci co nie zdają? nie chodzą? i jakakolwiek kultura w tym polska jest im obca..?Cytat:
Nie, bo Polacy od urodzenia wychowują się w polskiej kulturze, chodzą do polskich szkół i zdają polską maturę tudzież egzamin zawodowy i to wystarczy.
A ja tam jeszcze coś dopisałem. Zerknijcie.
EDIT: Glaca, ty nie rozumiesz. Chodzi o to by z imigranta zrobić Polaka a nie urządzać polowania na margines społeczny. Tak jak powiedział Napoleon - kiedyś była Romanizacja dziś powinna być Polonizacja. I do takiego spolonizowanego człowieka nie mam żadnych zastrzeżeń. Może przybyć nawet z Marsa.
ale przecież chodzi o uniknięcie podobnych problemów co ma Francja? kto jak nie margines spoleczny pali tam samochody i demoluje sklepy?Cytat:
Chodzi o to by z imigranta zrobić Polaka a nie urządzać polowania na margines społeczny.
i komu się to przysłuży? nam? w jaki sposób? im? tracąc tożsamość?Cytat:
Chodzi o to by z imigranta zrobić Polaka
chodzi tylko o wygodę dla systemu...