Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Tego samego gniota nie dostaniesz raczej, a różnice to min:
-mniejsza mapa, lecz więcej prowincji,
-2 kampanie historyczne,
-historyczne jednostki,
-brak Polski,
-ponoć lepsze AI,
-lepszy klimat,
-pory roku,
-lepsza ścieżka dźwiękowa,
-mniej bitew morskich,
Polecam przeczytanie jakiejś recenzji, na pewno będą zmiany wypisane.
Dlaczego uważasz, że ETW to gniot. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć starą nie poprawioną wersję...
Z racji tego, że można już chyba kupić zestaw NTW+ETW+wszystkie dlc w jednym boxie, zainstaluj Empire i ściągnija najnowszego Darthmoda. To już supełnie inna gra. Dosłownie nie ma tam rzeczy, której by nie zmieniono, a liczba jednostek i efekty podczas bitew...miooooodzio. Piękna sprawa no i ten epicki rozmach w NTW tego nie ma. Poza tym jeśli przechodzisz Tota Wary na najwyższym poziome trudności, DarthMod rzuci ci nowe wyzwanie. Polecam.
Cytat:
Zamieszczone przez Qatsi
Poza tym jeśli przechodzisz Tota Wary na najwyższym poziome trudności, DarthMod rzuci ci nowe wyzwanie. Polecam.
Ooo :D Serio? To się włączę do dyskusji bo to mnie zaciekawiło ^^
Jak Empire wyszło to sobie kupiłem, lecz do końca do gustu mi nie przypadło. Niedawno kupiłem sobie Napoleona i teraz jak mam czas to w niego pykam, ale jeżeli w Empire naprawdę takie zmiany wyszły to chętnie do ETW wrócę ;)
Mógłbyś tylko skonkretyzować jakie to będzie nowe wyzwanie??
O modach proszę rozmawiać tutaj, a o E:TW w dziale poniżej ;)
Dla mnie gra gniotem pozostanie z racji malej ilości prowincji. 3 podboje i mamy w garście pół Europy :cry: Ja akurat jestem zwolennikiem setek prowincji i braku powstawania kontynentalnych hegemonów po kilku turach.
A o DarthModzie i jego wadach napisałem już co sądzę ;)
Wyzwanie polega głownie na lepszej AI. Widać to najlepiej na mapie świata, w końcu sojusznicy na prawdę zaczynają pomagać, dyplomacja daje sporo możliwości, i nie spotykamy się w kółko z odmowami jak NTW. Na najwyższym poziomie trudności właściwe "politykowanie" jest kluczem do zwycięstwa. Nie będę się rozpisywał o jednostkach ale jest ich dużo, dużo więcej. W końcu poprawiono wizualność starć i najgorzej chyba wypadających w oryg. ETW bitew morskich. Lista zmian jest potężna i można je przeczytać na stronie z Darthmodem (pełna nazwa moda: DarthMod Ultimate Commander chyba -DMUC)
Dzięki Salvo za odpowiedź. Przeczytalem recenzje na total warze i gram.pl (ale tam wiadomo ,ze same plusy i zachęty do gry.)Póki co mam do was jedno pytanie. Tryb wizytacji, ktory pominął Roman Zabawa. Brzmi zachęcająco, ale możecie mi powiedzieć cos więcej? Szykuje się ciekawa bitwa, którą wygram bez strat bo ai ruszy z bagnetami, wiec biorę tryb wizytacji, dołączą jakis gracz i mamy ciekawą bitwe, czy biore tryb wizytacji, czekam pol godziny aż ktos wejdzie, wchodzi potem jakis rusek i jak przegrywa bitwe to olewa. Proszę o odpowiedź ;)
Mam pytanie, pewnie padało ono milion razy, ale zadam je jeszcze ja. Jak ma się sytuacja z miastami w Napoleonie? Czy są one tak samo udawane jak jak w Empire, czy może coś ulepszyli. Kupiłem nową kartę grafiki, więc przymierzam się do zakupu Napoleona, a tymczasem gram w E:TW i muszę powiedzieć że to świetna gra jest :)
Cytat:
Zamieszczone przez Boniek
Mam pytanie, pewnie padało ono milion razy, ale zadam je jeszcze ja. Jak ma się sytuacja z miastami w Napoleonie? Czy są one tak samo udawane jak jak w Empire, czy może coś ulepszyli. Kupiłem nową kartę grafiki, więc przymierzam się do zakupu Napoleona, a tymczasem gram w E:TW i muszę powiedzieć że to świetna gra jest :)
To znaczy o co Ci dokładnie chodzi ? Jeśli o wielkość miast - nie ma większej poprawy , może minimalnie . Miasta są dosyć małe , ale dawno nie grałem w kampanie w Empire i nie pamiętam jakiej wielkości były tam. A jeśli masz jakieś fortyfikacje obronne w mieście , to w czasie bitwy przenosi Cię do fortu za miastem.
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Dzięki Salvo za odpowiedź. Przeczytalem recenzje na total warze i gram.pl (ale tam wiadomo ,ze same plusy i zachęty do gry.)Póki co mam do was jedno pytanie. Tryb wizytacji, ktory pominął Roman Zabawa. Brzmi zachęcająco, ale możecie mi powiedzieć cos więcej? Szykuje się ciekawa bitwa, którą wygram bez strat bo ai ruszy z bagnetami, wiec biorę tryb wizytacji, dołączą jakis gracz i mamy ciekawą bitwe, czy biore tryb wizytacji, czekam pol godziny aż ktos wejdzie, wchodzi potem jakis rusek i jak przegrywa bitwe to olewa. Proszę o odpowiedź ;)
Raz grałem z wizytacją było fajnie :) Czekałem nie więcej niż 30 sekund na przeciwnika walczył do końca ( lol właściwie ja walczyłem bo mnie pokonał :D I moja ambicja podbicia meklemburgii legła w gruzach ^^). Nie wiem natomiast co się dzieje kiedy ktoś wychodzi z takiej bitwy , ale pewnie wtedy komputer przejmuje stery
Na pewno Ai przejmuje stery. Swoją drogą jest to świetna opcja.
Napoleon zasysa patche ze steama automatycznie jak inne gry czy trzeba to robić ręcznie tak jak to ma miejsce w Medku?