Online, czy tylko hot-seat z przesyłaniem save'ów następnemu graczowi?Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Wersja do druku
Online, czy tylko hot-seat z przesyłaniem save'ów następnemu graczowi?Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
eee tam z tą losowością. Grałem jednak trochę w Empire i mam wrażenie że zawsze agenci pojawiają się od razu lub w następnej turze (nawet jak agent umiera, w tej samej turze pojawia się nowy). W obecnej rozgrywce mam tak z hulakami, dżentelmenami, tyko księży brakuje. Zbudowane i rozwinięte kościoły kilkanaście tur temu, a ksiądz tylko jeden, który był od początku gry.
No to właśnie na tym polega ta "losowość", że nawet jak masz odpowiednie budynki to agenta nie ma : P albo jeden rodzaj jest a drugiego nie ma : P
No nie wiem. Ja tam jakichś większy problemów z tym nie miałem. Po kilku/nastu turach miałem tych agentów w dużej liczbie. 1 uczelnia = 1 dżentelmen.
pytanie co z hulakami? W pewnym momencie nie miałem jak obalić króla wrogiej nacji :? Irytuje mnie to właśnie, że dżentelmenów to na pęczki a księży czy hulaków to ze świecą szukać.Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Po prostu zbuduj więcej kościołów i domów uciech kosztem uniwersytetów, tym bardziej że do częstotliwości pojawiania się dżentelmenów liczy się nie tylko łączna ilość poziomów uniwersytetów na kontynencie, ale także poziomy budynków odpowiedzialnych za naukę w dużych miastach.
no własnie problem w tym, że mam już wszystkie miejscowości odblokowane. W całym państwie mam 3 albo 4 uniwerki (nie pamiętam dokładnie ile) a reszta to miejscowości rekrutujące hulaków oraz seminaria. Próbuję coś jeszcze pokombinować w plikach .pack (zauważyłem, że prawdopodobieństwo pojawienia się hulaków/księży jest żenująco niskie. Może tu jest problem?)
Ja sobie dziś kupiłem ETW i jak mi się skończy pobierać(pewnie skończę jutro) to sobie pogram. Opłaca się pograć w podstawkę czy instalować od razu DM? I na jakim poziomie zalecacie grać?
Pierw podstawkę by zobaczyć różnice. Choć ja grałem zazwyczaj na czystej wersji z dlc, więc nie było najgorzej.
Co do poziomu to sam musisz sprawdzić na jakim gra ci się najprzyjemniej.
Dzięki. Ja sobie kupiłem ETW Collection z jakimiś DLC za niecałe 40 zł.