Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
ależ Islam tak jak każda fanatyczna wiara regulująca każdy aspekt życia jest skrajnie prawicowy, konserwatywny :twisted:
dla mnie obecna walka między fanatykami islamskimi a fanatykami ''białej Europy'' to jak konflikt nazistów z bolszewikami. Którakolwiek strona wygra, bardziej urośnie w siłę, to będziemy mieli przeje***e 8-)
Wszelkie ugrupowania narodowe traktuje z przymruzeniem oka.Sa jak upierdliwa mucha:polata,poirytuje swoim bzyczeniem i odleci... ;) W przeciwienstwie do kozich synow,dla ktorych nasza zachodnia cywilizacja(oprocz swiadczen socjalnych) to zlo najwieksze.Tak wiec zlotym srodkiem byloby napuszczenie tych pierwszych na drugich przy oficjalnej dezaprobacie wladz(powtarzam tylko to co slysze w pubach ;) )
Niech sie europejscy narodowcy wyszaleja tak jak muzulmanscy radykalowie w swych panstwach :D
Cytat:
Którakolwiek strona wygra, bardziej urośnie w siłę, to będziemy mieli przeje***e
Skrajna prawica nie ma szans na wygraną... zrozum to wreszcie, natomiast Islam jak najbardziej. Chodzi o podejście do jednych i drugich oraz demografie. Może to się zmienić ale dobrych kilkadziesiąt, jak nie kilkaset lat...
Cytat:
Wszelkie ugrupowania narodowe traktuje z przymruzeniem oka.Sa jak upierdliwa mucha:polata,poirytuje swoim bzyczeniem i odleci...
Masz absolutną rację... natomiast islam to taka "mucha robacznica", przyleciała i składa jaja w naszym "mięsie europejskim". Ale Glaca chyba tego nie zrozumie, bo jego uprzedzenia do prawicy przesłaniają mu ogląd na świat...
Cytat:
ależ Islam tak jak każda fanatyczna wiara regulująca każdy aspekt życia jest skrajnie prawicowy, konserwatywny
Ja myślałem, że to komuniści próbują wpływać na każdy aspekt życia... widać byłem w wielkim błędzie 8-)
a tak serio to powtarzam do znudzenia, każda skrajność czy to z lewa czy z prawa jest zła... i dzięki Bogu jest też niemożliwa do realizacji.
Cytat:
Skrajna prawica nie ma szans na wygraną
biorąc pod uwagę rozpadanie się Unii, dobrobytu, kryzys? jakoś na Węgrzech wygrała prawica w tym skrajny Jobbik, a wolę patrzeć właśnie na kraje Europy Wschodniej niż Francję i UK, gdzie panują zupełnie inne warunki niż u nas. a co z Grecją, gdzie Złoty Świt- jawnie neonazistowska partia ma coraz większy wpływ i regularnie urządzają sobie polowania na emigrantów?
http://www.guardian.co.uk/world/2013/ju ... -eu-crisis
kryzys niestety jest na rękę skrajnym ruchom, a do tego dodać zagrożenie ''obcym'' to lepszych warunków nie mieli od lat '20-'30 :) przypomnij sobie tylko w jaki sposób do władzy doszli faszyści we Włoszech i naziści w Niemczech- właśnie grając na emocjach zagrożenia ''azjatyckimi hordami'' bolszewików, socjalistów i niezdolnych do asymilacji Żydów (których w Niemczech było pewnie tylu co obecnie muzułmanów w Polsce...)
Przypominam, że faszyzm i nazizm to są ruchy lewicowe, z którymi prawica niewiele ma wspólnego. W dzisiejszym ujęciu taki Churchill to byłby skrajny faszysta.
Cytat:
biorąc pod uwagę rozpadanie się Unii, dobrobytu, kryzys?
W większości krajów Unii powoduję właśnie kryzys coraz większą akceptację dla socjalistycznego podejścia do gospodarki, a jednak ludzie głosują raczej portfelem... więc socjalne partie nie zagrożą tym, że skrajna prawica przejmie władzę. Ja pisałem o całej Europie.... u nas problem islamski jak na razie to prawie nie istnieje...
Cytat:
Przypominam, że faszyzm i nazizm to są ruchy lewicowe, z którymi prawica niewiele ma wspólnego.
Mają tyle samego wspólnego z lewicą, jak i prawicą.... za to obie te ideologie to przeciwieństwo liberalizmu, czy to społecznego, czy gospodarczego.
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
...za to obie te ideologie to przeciwieństwo liberalizmu...
Anarchizm jest przeciwieństwem liberalizmu? Nie sądzę.
Cytat:
Mają tyle samego wspólnego z lewicą, jak i prawicą.
No nie. Prawica nie ma nic wspólnego ani z komunizmem ani z faszyzmem. W ogóle co to jest skrajna prawica?
Ty jako prawica nie przyznasz się do faszyzmu ale i lewica się nie przyzna... I tu i tu racja, oraz w obu przypadkach błąd. Ja bym w ogóle zarzucił taki podział... prawda jest taka, że jak i faszyzm, tak i nazizm ewoluowały i czerpały z różnych ideologii. Taki miszmasz...