Szykuje się XVIIwieczne Bellum Crucis :).
Wersja do druku
Szykuje się XVIIwieczne Bellum Crucis :).
Eliminator, skoro tutejsi znawcy historii i gracze pomagają w budowie tej modyfikacji, to jest to na 100% pewne, że będzie to XVII-wieczne Bellum Crucis.
http://www.youtube.com/watch?v=2KTS8PQ06QoCytat:
PPS: Ma ktoś z Was nagrany wystrzał XVII wiecznego muszkietu?
Niesamowite jak intesywnie i wytrwale panowie pracujecie nad tym modem pomimo upałów na dodatek :mrgreen: podczas gdy twórcy OiM 2 przystopowali na długo. Jeśli wydacie moda blisko premiery EB II to będzie ciekawa i zdrowa konkurencja mam nadzieję, chociaż to dwie inne epoki. :P
Doskonała robota! Coraz bardziej oczekuje finalnej wersji :)
Wiem,że się czepiam,ale przypadkiem nie uśmierciliście Jana Kazimierza? :D
krzysiu1505
Dziękuję za ten filmik. Teraz mam podstawę do zmiany animacji procedury przeładowania muszkietu lontowego :)
Jan Kazimierz żyje i ma się dobrze;), taki znaleźliśmy portret.
ordenus22
Uff, to dobrze. Już bałem się,że ktoś się bawi w historię alternatywną i na starcie mamy Karola Ferda ;)
Wszystkie drzewka rodów które robiłem są w znacznej większości historyczne, zdarzało się że z przyczyn technicznych nie mogłem pewnych rzeczy odwzorować w 100% np Zygmunt III Waza miał Władysława z Anna Habsburg a reszta dzieci z Konstancją Habsburg, a było ich więcej niż umieściłem w grze, gdyż z tego co sprawdziłem to określona postać może mieć tylko 4 dzieci.
Np u Anglików rozbudowałem rodzinę Stewartów od Jana Stewarta 3 hr Lennox dziadka Henryka Stewart męża Marii I Stuart królowej Szkocji, matki Jakuba I. Boczna Linia Stewartów posłużyła mi żeby pododawać poprzez córki tej linii arystokratów ówczesnej Anglii tj. Howardów książąt Norfolk, szkockich Campbellów, Gordonów i Douglasów, którzy wżeniali się w szkocki ród Stewartów(stąd tak rozbudowane drzewo). Imiona żon tych dawno zmarłych przedstawicieli rodów co prawda nie są autentyczne, ale już te bardziej współczesne już tak, więc tu mogą być małe nieścisłości historyczne.