Co się dzieje ze stroną realmadrid.pl? Wie ktoś coś na ten temat?
Wersja do druku
Co się dzieje ze stroną realmadrid.pl? Wie ktoś coś na ten temat?
Witam Temperatury odpadają karta graficzna tez ponieważ kupiłem Radeona hd6970 i dzisiaj przy wiedzminie znowu zrobil mi sie czarny ekran z pasami potem niebieski ekran wyskakuje tam cache dumping leci co 100 i restart. Ramy sprawdzałem i jest ok . Procka obciążyłem na maksa chodzillo 1h i temperatura 58 stopni chlodzenie mam Arctic Cooling Freezer 13 Pro ... Probowałem sciagac najnowsze sterowniki robic formata nie aktualizowac windowsa i dalej to samo ... Powiem ze to sie robi roznie czasem gram 5h i nic czasem pol dnia . a czasem w ciagu dnia 3 restarty . w Obudowie tez mam dwa wentylatory tez firmy arctic cooling. Zasilacz jest wystarczajacy na takiego kompa dobrej firmy itd. Hym chyba mi pozostanie wmiana kazdej czesci pokoleji ;/ chodz to troche bez sensu....
ZDJĘCIE BLUE SCREENA !! To z bardzo dużym prawdopodobienstwem powiem Ci co jest nie tak.
A co do wymieniania po kolei :D Nie ma sensu, oddać do sklepy niech Oni pożąglują sprzętem i sprawdzą co się "gryzie".
Postaram sie dzisiaj zrobic zdjecia bluescreena jesli mi wyskoczy ... Pol roki miałem kompa i wszystko chodzilo git jedynce co to dołozyłem kosc pamieci ram i wymieniłem wentylatory i tyle co w nim zmieniałem i przed wczoraj grafe takze nie chce mi sie wierzyc ze cos zaczelo sie grysc po pol roku ... a kompa odddawałem do serwisu to nie maja pojecia twierdza ze u nich sie nic nie robi . dodam ze probowałem wymieniac kable od monitora nawet monitor kabel zasilajacy do zasilacza listwe wymieniłem na inna .
A jaki zasilacz?
Coolermaster RealPower M620 (RS-620-ASAA-A1).
http://imageshack.us/photo/my-images/3/zdjcie0006o.jpg/
zdjecie błędu przed tym nie bieskim ekranem robi sie czarny z pasami .
Zobacz, czy wyskakuje Ci to bez tamtej dołożonej kości pamięci.Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Masz bios Awarda, Amibios, czy jakiś inny wynalazek? Przydałoby się go zaktualizować.
Własnie odłączyłem kość ram na tej co dokupiłem jest 1,65V a na tamtych 1,7V - 1,9V ... przy okazji jeszce raz nalozylem paste na procka przy zmianie pasty zauwazylem ze byly troche te wloski z pasty takze ostroznie wsyztsko wyczyscilem także zobaczymy co z tego bedzie .
Jesli chodzi o BIOS to wczesniej miałem jakąś starszą wersje a jak zaczął mi komp własnie wariować to na płytce od płyty głównej miałem program do aktualizacji biosu i tym programem zaktualizowałem bios teraz mam wersje: GBT - 42302e31 Award Modular BIOS v6.00PG. Na stronie Gigabyta widziałem jakas nowszą wersje ale beta takze nic nie zmieniałem w biosie .
To jest problem z RAMem, możliwe że kości niezbyt się lubią albo BIOS źle dobrał parametry ich pracy.
Jak wyżej napisał Meilkirr sprawdź co się dzieje bez tej nowej kości(albo bez starej).
Narazie chwile pograłem i git ale to jest roznie z tym powiem co wiecej po 2 dniach jak pogram troche ... wrazie czego bede musiał kupic kość identyczną mam nadzieje ze to bedzie ten problem bo już mam dość problemów . Dzieki wszystkim za pomoc Pozdro