Zawsze pozostaje opcja że wraz z premierą następnej dużej część dodadzą po 1-2 jednostkach dla ras z podstawki, tak przynajmniej jest w wersji karcianej, i dlatego mogą trzymać ich nie pełne rostery.
Wersja do druku
Zawsze pozostaje opcja że wraz z premierą następnej dużej część dodadzą po 1-2 jednostkach dla ras z podstawki, tak przynajmniej jest w wersji karcianej, i dlatego mogą trzymać ich nie pełne rostery.
no właśnie będą dodawali jako FLC jednostki które powinny być w podstawie rosterów i jeszcze będą się tym szczycić. Z drugiej strony może spowodować to, że w serii powstaną najbardziej kompletne rostery i chwała im za to- jeśli tak się stanie.
Szanse na to są praktycznie zerowe. Lista FLC dla tego tytułu jest pełna i raczej bym nie liczył że coś do niej jeszcze dojdzie. FLC dla kolejnych części gry będą najprawdopodobniej dotyczyć tamtych części. Innych DLC niż te wymienione w blog poście też raczej nie będzie. Jedyne nowe jednostki na jakie można liczyć to te które dochodzą razem z LL Packami. Ten nadchodzący najprawdopodobniej doda coś do Imperium.
PS Royal wymień mi jakie to wspaniałe unikalne jednostki "powinny być w podstawie rosterów" bo chciałbym się pośmiać :]
Choćby Rycerze Gorejącego Kręgu. Jeśli nie masz z kogo się pośmiać to zacznij od siebie.
Cytat:
Rycerze Gorejącego Kręgu
Pierwsze słyszę o takiej jednostce. Jedyne, jakie mi się kojarzą to Rycerze Gorejącego Słońca i Rycerze Wewnętrznego Kręgu.
Prawda jest taka, że z FLC będzie tak, że dla kolejnych "części" będą osobne listy z FLC'kami i coś czuję, że będzie ich stosunkowo mniej niż do pierwszej części. Zakony Rycerskie dla Imperium to owszem, materiał na FLC, ale twórcy najwidoczniej mają na ten temat inne zdanie...
A przy okazji prośba do Jsatrzaba i royala - dajcie sobie na wstrzymanie wszelkie kłótnie, to już nie pierwszy raz, odkąd tu jestem. Dalsze tego typu dyskusje będą karane ostrzeżeniem/upomnieniem.
Ja jestem raczej mało śmieszny, ale zawsze mogę na ciebie liczyć. Z tych wszystkich okradzionych biednych rosterów wymieniłeś aż jedną i to nie istniejącą jednostkę, która byłaby innym wariantem kolorowym istniejącej już konnicy. Jedziesz dalej.
Jako że najbardziej znam się na imperium to wymienię jego braki i "pojadę dalej" :
- arcylektor
- arcymag
- wielki mistrz zakonu
- inżynier
- brakujące kolegia magii(imperium zna wszystkie 8 domen)
- milicja
- łucznicy
- wojenny ołtarz
- celestial hurricanum
- biczownicy
Jeżeli to dla kogoś nie jest poważne okrojenie rostera to ja nie mam więcej pytań.
PS: Braków może być nawet więcej,to są te które wymieniłem na szybko z pamięci.
Dodam więcej:
-Zakony Rycerskie, zarówno te z dodatków do 8 edycji, jak i z poprzednich oraz z różnych dodatków typu Uniforms & Heraldry of the Empire itd.
-Różnego rodzaju wynalazki Gildii z Nuln
-Wolne kompanie (zarówno piechota jak i łucznicy)
-Unikatowe jednostki każdej części Imperium, werbowane w osobnych unikatowych miastach i prowincjach np. Carroburgskie Wielkie Miecze, Kapłani Ulryka
-Reszta Legendarnych Lordów: Huntmarschall, Huss, Volkmar, Wielki Kapłan Kościoła Ulryka, Kurta Helborga i Ludwiga Schwarzhelma.
Mi w sumie brakuje tych wolnych kampanii (myśli głownie o księstwach granicznych), a o resztę dbam trochę mniej. Ale to głownie dlatego że nie za bardzo lubię imperium.
A swoją drogą ociągają się z ogłoszeniem tego Lord-paka. Jak tak dalej pójdzie to przeciągnie się to do końca miesiąca. Bo ja sobie jakoś obstawiłem dwa lord paki (w sierpniu i październiku) i na koniec w grudniu Bretka z leśnymi.
@Il Duce
Specjalnie pisałem do Royala, bo co drugi post o to płacze, a płacze tylko i wyłącznie dlatego bo ktoś gdzieś kiedyś napisał, że okrojone. Sam nie ma pojęcia jak wygląda gra bo "kupi dopiero jak będą rozdawać za darmo", a o brakujących jednostkach nic nie wie bo jest zbyt leniwy żeby poszukać w google roster z tabletopa .
Co do wymienionych przez ciebie braków, połowa to bohaterowie a bohaterowie są i będą dalej dodawani. Dlatego prosiłem jedynie o jednostki w sensie oddziały.
Spora część jednostek, które nie pojawiły się w grze sąjest odpowiednikiem czegoś co już jest (Zakony Rycerskie). Milicja raczej się nie pojawi bo Swordsmeni i Spearmani są praktycznie jako taka traktowani. Łuczników rzeczywiście trochę brakuje choć obecni w grze Kusznicy właściwie mają więcej wspólnego z Łucznikami niż Kusznikami. Oczywiście większa różnorodność by się przydała, ale tak na prawdę i tak większości tych "brakujących" jednostek nikt by nawet raz nie użył w normalnej bitwie. Przynajmniej jeśli mieli by je dodawać do tego "balansu" jednostek który obecnie mamy.
Kilka nowych jednostek na pewno jeszcze zobaczymy bo w każdym LL packu ma być jedna, a LL packów zapowiada się co najmniej kilka.