Właśnie ci kusznicy nieźle przerzedzają wroga, a co do jazdy to jak się będzie miało dostęp do obrony potocznej i feudalnych, będzie można spokojnie szarżować od frontu :D
Wersja do druku
Właśnie ci kusznicy nieźle przerzedzają wroga, a co do jazdy to jak się będzie miało dostęp do obrony potocznej i feudalnych, będzie można spokojnie szarżować od frontu :D
Dawno w medka nie grałem :D zapomniałem o obronie potocznej, nie dość, że przyzwoita szarża to jeszcze dobra mobilność w zajmowaniu pozycji podczas starcia. Oddziały kolonialne też niczego sobie, nie pamiętam nazwy tej jednostki co posiadała te młoty wojskowe, również bardzo dobra ale jak dla mnie nie zbyt wytrzymała.
Po prostu "piechota wenecka" :D
W porównaniu do spieszonych rycerzy są troszkę mniej wytrzymali, ale w porównaniu do wielu innych jednostek i tak mają dużą obronę, pancerz, tarcza oraz umiejętności, więc nie jest źle :DCytat:
również bardzo dobra ale jak dla mnie nie zbyt wytrzymała
O właśnie :D a Ja sobie wymyślam jakieś nazwy
ale, Ja jednak nie dawałem im znaczących zadań w większych starciach . Jak już państwa włoskie, warto przypomnieć Sycylię i rycerzy normandzkich :D, dale samego klimatu warto zagrać
Jednak zdolność przebijania pancerzy jest przydatna, rekompensuje w pewnym stopniu brak finezji w stosunku do rycerstwa :D
A co do Sycylii to racja, ich rycerze miażdżą, wcześnie dostępni i znakomicie wyszkoleni, ten kraj ma najlepszą jazdę z włoskich, później jeszcze rycerscy kawalerowie też są świetni.
Właśnie to jest urok tych frakcji :D małe a jednocześnie z zapleczem pozwalającym stworzyć imperium.
ile może trwać krucjata ? Bo HRE i Francuzi robią już 3 podejście do zdobycia mojego Rzymu :) po ilu próbach krucjata zakończy się fiaskiem ?
Krucjata trwa do jej zakończenia-podbicia celu lub jego zakupieniu czasem może to zrobić to frakcja nie biorąca wniej udziału.
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyżak2
niemożliwe bo czasami pisze że krucjata została zakończona niepowodzeniem jak nie uda się zdobyć danej osady , niemożliwe żeby przez 100 tur mi się dobijali do jednego miasta
możliwe, możliwe :)
Niepowodzenie:Cytat:
Zamieszczone przez devil162
1.nikt nie przystępuje do krucjaty,
2.osada została zajęta(podbita lub wykupiona) przez inna frakcje, nie biorącą udziału w wyprawie,
3.posiadacz atakowanego miasta zostaje przywrócony do łask( w przypadku państw związanych z papiestwem)
4. lub siły oblegające zostały całkowicie zniszczone
a po za tym, póki siły krzyżowców są obecne a nie zajęły celu, to wyprawa trwa dalej