Ten patch jak wyjdzie to coś zrobi z grą niż te drobne. Lepiej poczekać tydzień i mieć zajefajny patch niż tydzień mniej i mieć g****Cytat:
Zamieszczone przez CzłowiekRzodkiewka
Wersja do druku
Ten patch jak wyjdzie to coś zrobi z grą niż te drobne. Lepiej poczekać tydzień i mieć zajefajny patch niż tydzień mniej i mieć g****Cytat:
Co to za mod, ten 1648 ?Cytat:
Dzięki Waszmości !Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
EDIT:
Ach! To jest ten mod o wojnie 30-letniej. Widziałem kiedyś jakie screeny i były imponujące. Chłopaki zrobili np fortyfikacje bastionowe.
Kłopot w tym, że chyba nigdy go nie dokończono?
Chyba wersja 2.0 ma wyjść, lub już wyszła, popatrzę też bo tak naprawdę mnie też ciekawi ten mod :)
Czytajcie poprzednie posty.
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Co do modu 1648. Grałem, ale odinstalowałem na rzecz OiM2. Mod był super, ale...ZAMULAŁ. Tj nie to że mój skromny laptop czy cos, tylko naprawdę zamulał. Z plusów to świetne jednostki (wizualnie) i te fajerwerki przy pomocy altylerii. Jak sie ładne połączyło mortary, armaty i ograny , to hohoho, Matka Boska była z nami ;)
Mury - w tym modzie stawiałem na mury lekka artylerie i organy, bardzo fajna sprawa, bo zawsze ci na murze mieli prze....e :oops: jak się cisnie z armat. A tak jest remis :) Niestyt mur miał jeden bug, otóż cos niedpracowali z grafika i w pewnym miejscu koło bramy, jak sie walił pod ostrzałem, wyskakiwało ctd. Poza tym mod ograniczał sie do Niemiec , Skandywaii i czesci tylko RP. Natomiast - tury szły po miesiąć (czy dwa?), a oddziały przesuwały się bardzo adekwatnie do faktycznych mozliwości XVII wiecznych.
A co do OiM2 - nosz ludzie, ci Kozacy - czemu nie ma tych łysych łbów z rensansu sie pytam!!! Tylko jakieś miski w futrze.
Jeśli w tym modzie jest takie zagęszczenie prowincji jak mi się wydaje to koszty jednostek powinny być też wielkie. Przecież w medku komp potrafi oblegać miasto jedną armią, 20 oddziałów to powinno być coś co bardzo dużo kosztuje i trudno to utrzymać, a czuję, że w tym modzie na froncie będzie spokojnie po kilka pełnych flag (ze strony gracza, bo komp z bonusami zawsze tak ma). Jak twórcy nie powiększą znacząco kosztów jednostek i ich utrzymania to nie będzie do tego moda AI, które to ogarnie. No... może bajki opowiadam, bo nie grałem, ale ze screenów takie odnoszę wrażenie :)
Mam problemy z wyprowadzeniem szarży, chyba bardzo zaostrzono warunki do niej, poza tym statystyki :roll: , wczesna husaria rozbija się i ginie o mur... uciekającej czerni z włóczniami, chyba coś nie halo?
Natomiast pospolite ruszenie jest niezłe do dręczenia czworoboków pikinierów- pod wpływem ognia, te ostatnie zaczynają panikować i pospolitaki je kończą :)
Wiem, że posp. r. na wschodnich terenach RONu miało większą wartość bojową, ale bez przesady
Zmień satystyki;) Ja tak z husaria zrobiłem i w końcu działa jak w XVII wieku.