Re: pytania początkujących
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
podświetli się zakładka uzupełnij
Wszystko ok, tylko szukam już tej zakładki z 5 min grzebiąc wszędzie gdzie jest coś związane z jednostką i nie mogę tego znaleźć.
EDIT:
Oj, przepraszam. Nie wiedziałem, że chodzi o zakładkę "doszkól". Dzięki za pomoc, problem rozwiązany.
Witam was,
mam ogromną prośbę. Powiedzcie mi czy mozna łączyć oddziały w M2TW kingdoms? Zeby mieć np 300 ludzi w oddziale a nie 60. widziałem na jakimś screenie ze tak było ale nie wiem jak to się robi. Proszę o pomoc jestem świeżym graczem.
Nie możesz łączyć ale możesz zmienić skalę jednostek na olbrzymią w ustawieniach grafiki.
Jestem świeżutki jeśli chodzi o Medievala 2 i mam pytanie gdzie do cholerki są wszystkie frakcje?? Czy one odblokowują się w czasie gry czy co? Pytam ponieważ nie chce mi się grać taką jakąś Anglią czy szwabami a mam ochotkę wypróbować co innego.
Cytat:
Zamieszczone przez kowcioo
Jestem świeżutki jeśli chodzi o Medievala 2 i mam pytanie gdzie do cholerki są wszystkie frakcje?? Czy one odblokowują się w czasie gry czy co? Pytam ponieważ nie chce mi się grać taką jakąś Anglią czy szwabami a mam ochotkę wypróbować co innego.
Musisz zniszczyć frakcję, która chcesz odblokować. np. chcesz Polskę, to weź Niemcy i zniszcz Słowian ;)
Cytat:
Panie kowcio, wystarczy poszukać na forum..... tak nawiasem ( ja po kupnie gry w dniu premiery od razu, chciałem mieć wszystkie frakcje, z miejsca odblokowałem bez niczyjej pomocy, to naprawdę nie jest problem).
Pytania do doświadczonych
Witam wszystkich ;)
Jestem nowy na tym forum więc wybaczcie jakbym coś źle zrobił zakładając ten temat :)
Zacznę od tego, że mam wersje medka 1.3, gram na najwyższym poziomie trudności, a wielkie kampanie kończę zanim pojawiają się Mongołowie... I stąd może wynikać mój problem :D
W ciągu całej mojej kariery grania sobie w medka, pozostało mi kilka nierozwiązanych pytań, z którymi zwracam się do Was :)
Po pierwsze:
co to jest uszeregowanie produkcyjne, jak jest liczone i dlaczego raz na jakieś 15 tur zdaża mi się, że wykres załamuje się, spadam w rankingu na łeb, na szyję, a w następnej turze odzyskuję prowadzenie, a na wykresie nie zostaje po tym krachu śladu.
Po drugie:
w stanie finansów frakcji jest pozycja: "Korupcja i inne". Wiem oczywiście co to korupcja :P ale nie w medku. Na czym to polega i jak zmniejszyć wydatki związane z tą korupcją? Bo na wpływy nie narzekam :D A i co to są te "inne" ?
Po trzecie:
czy to prawda, że da się odkryć Amerykę i ją podbijać? Nigdy mi się coś takiego nie zdażyło (ale idąc tropem historii może to być jak wspomniałem związane ze zbyt wczesnym okresem w grze).
Po czwarte:
Jakie jest uszeregowanie reputacji frakcji? I jaki ma ono konkretnie wpływ na rozgrywkę? Bo na ogół mam "Bardzo niegodny zaufania" ale ostatnio skoczyło mi do " Podstępny". To chyba źle :mrgreen:
Dzięki wszystkim, którzy odpowiedzą ;)
PS Dodaję lekko obrobiony screen, który wiąże się głównie z pierwszym i drugim pytaniem.
PS 2 nie wiem czy mi się uda go wrzucić :roll: :P
Re: Pytania do doświadczonych
Przenoszę Twój temat do pytań początkujących. Poza tym na przyszłość proszę zmniejszać screeny, bo rozciągają forum.
Co do pierwszego to chodzi chyba o produkcję żywności w farmach a spada bo są może słabe plony(powodzie chyba na to wpływają), widzę jednak że masz ustabilizowaną sytuacje finansową to nie powinieneś mieć problemów
Do drugiego korupcja wynika z cech niektórych namiestników miast (np. cechy, które dają kare do dochodu z podatków)
Do trzeciego to musisz poczekać na event związany z odkryciem ameryki
Do czwartego to jak sam grałem to nie zauważyłem by to na coś działało, ale jeśli chcesz "nieskazitelny" to nie plądruj wiosek, zawieraj pokoje itp., ale nie ma co, w darth modzie jest to dobrze zrobione
Dzięki za odpowiedź :) ale myślę, że uszeregowanie produkcyjne mówi o czymś innym, gdyż w przeglądzie zdarzeń na początku tury pojawia się wiadomość o najlepiej rozwiniętej frakcji - co jest związane w jakiś sposób z uszeregowaniem produkcyjnym. Jest tam mowa o jakimś poziomie wiedzy, naukowcach, ale nie pamiętam dokładnie. Mogę wrzucić screena jak by coś.
PS Akurat w tej turze miałem wspomnianie przeze mnie załamanie - dodam, że aktualnie gram tak żeby podbić wszyskie osady, bo mam 60 osadek i przychód taki, że Jerozolimę mógłbym kupić od Mongołów w każdej chwili (gram Anglią). Nie pamiętam która tura ale jestem w trakcie wielkiej zarazy - obniżyłem wszędzie podatki do minimum żeby zmniejszyć regres populacji. I nadal nie mam pojęcia co z tym uszeregowaniem produkcyjnym :P