Z racji tego, że 28 września premiera nowego cyklu książek z wydawnictwa Napoleon V pt. "Armia Rosyjska" dwie co najmniej fotografie (pomijając tą poniższą z okładką):
Spoiler:
Wersja do druku
Z racji tego, że 28 września premiera nowego cyklu książek z wydawnictwa Napoleon V pt. "Armia Rosyjska" dwie co najmniej fotografie (pomijając tą poniższą z okładką):
Spoiler:
Amerykańskie ochotnicze milicje z czasów wojny secesyjnej, 1861-65 (rys. Richard Hook):
Spoiler:
Wojny Grecko-Perskie (armie):
Spoiler:
Nie znam jednego... Wiesz może skąd pochodzi ten obrazek?
Spoiler:
Widzę, że to Peter Connolly. Jestem jego wielkim fanem. To był najlepszy rekonstruktor, autor i zarazem rysownik czasów greckich i rzymskich.
Cieszę się, że jest jeszcze jakaś pozycja, której nie znam.
:D
Najlepsze jest to, że nie wiem. Znalazłem to na tej stronie - http://lakodaemon.co.uk/introduction...eoples-part-1/
A teraz Wojny Dackie - armia Rzymu i Daków
Spoiler:
Spoiler:
Paskudny Pludraku, 2 pierwsze obrazki Marka Szyszki idealnie wpasowałyby się na okładki Bellony HB - format akurat na zgięcie w pół. Przedstawiałyby jak najwięcej różnych żołnierzy z okresu danej bitwy w stylu kozackich, dawnych okładek HB Pawła Głodka. Marek Szyszko od niedawna też tam działa, więc okładki po krótkim przestoju byle jakich wróciły do łask.
Drugi obrazek to też coś w okolicy potopu szwedzkiego, najpóźniej takie początkowe lata 60s XVII wieku.
Trzeci obrazek to datowałbym na środek XVII wieku, analizując elementy ubioru dokładnie.
Pozostałe zamieszczane już wcześniej w galerii m.in. Funcken czy Angel Garcia Pinto. Jednak przy tak dużej ilości stron tematu ciężko już pilnować, żeby nie było dubli. :)
Spoiler:
To prawda pasowałaby na okładki serii HB, ale do tych konkretnie ilustracji prawa mają twórcy systemu "Ogniem i mieczem" których konsultanci historyczni mieli też spory wpływ na ich ostateczny wygląd.
Tak drugi obrazek to też ok 'Potopu' trzeci to tak mniej więcej końcówka 'Wojny 30 letniej'
Spoiler:
Więcej odnośnie kolonialnych formacji zbrojnych Zjednoczonego Królestwa:
http://www.nam.ac.uk/online-collecti...list&themeID=8
Trochę świata hellenistycznego.
Macedonian Warrior (rys. Christa Hook)
Spoiler:
Miks trackich peltastów:
Spoiler: