Jeśli masz kilka map.rwm usuń każdy, gra je sobie odtworzy xD A w poradniku nie pisało, bo tyczy się on robienia nowego moda, gdzie owe pliki map.rwm jeszcze nie występują.
Wersja do druku
Jeśli masz kilka map.rwm usuń każdy, gra je sobie odtworzy xD A w poradniku nie pisało, bo tyczy się on robienia nowego moda, gdzie owe pliki map.rwm jeszcze nie występują.
Usunąłem wszystkie.
Gra nadal nie wykrywa żadnej zmiany..
Wtf no nie?
Halo.
Pomocy?
Żeby zmiany weszły "w życie" trzeba jeszcze bodajże zrobić plik batch, ale jeśli zamierzasz pozmieniać coś więcej, niż statystyki jednej jednostki, to polecam ściągnąć cudeńko zwane Bare Geomod. Jest to gotowy mod-folder, który niczego z podstawki nie zmienia, poza naprawą kilku błędów i można tam sobie spokojnie wszystko edytować. Znajdziesz toto na TWCenter ;)
Zerknij do tego działu - http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...l-II-Total-War
Da się (w miarę łatwym sposobem) usunąć drzewa z bitew (tak żeby nie było ich widać)? Chodzi tylko o efekty wizualne, jednostki z bonusem do walki w lesie nadal mogę taki bonus otrzymywać. Po prostu nie lubię gdy drzewa zasłaniają mi pole bitwy.
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę ustalić od której tury będzie możliwe ogłoszenie krucjaty.
Po edycji pliku ,,descr_campaign_db'' zakładka ,,crusaders'' wiersz ,,crusade_called_turn_start'' kolumna ,,float'' nie uzyskuję żadnego efektu np.
Zmieniając wartość z 12 na 50 krucjaty i tak mogą być ogłaszane od 12 tury.
Czy potrzebna jest edycja jeszcze innego pliku?
Proszę o pomoc.
Witam. Może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć dodawanie prowincji do tego Medievala? :evil:
Oraz co mam zrobić jeśli nie posiadam pliku imperial_names and coś tam blabla. Po rozpakowaniu unpackerem też go nie ma.
Pomoże ktoś? :(
Nie masz tego pliku w ogóle czy masz go może tylko w formacie .bin? Dodawać prowincje najłatwiej narzędziem Geomod, znajdziesz je na TWCenter w dziale z tutorialami do M2. Dołączony jest do niego również programik konwertujący pliki .bin na tekstowe. A w ogóle najlepiej to ściągnąć sobie dodatkowo Bare Geomoda, jest to czysty modfolder przygotowany do pracy z geomodem. Frakcje i mapa są takie same jak w podstawce, możesz tam sobie mieszać do woli, bez obaw, że popsujesz grę ;)