Jak sprawdzisz i będzie działać to daj linki ;) Ja i tak raczej nie będe używał Money Scriptu ale reszte sprawdze ^^
Wersja do druku
Jak sprawdzisz i będzie działać to daj linki ;) Ja i tak raczej nie będe używał Money Scriptu ale reszte sprawdze ^^
Z tym heroicznym zwycięstwem to chodzi o to żeby odnieść zwycięstwo z kilka krotnie liczniejszym przeciwnikiem przy minimalnych stratach własnych? Jeżeli tak to wyśle samego gienka na kilka oddziałów łuczników i chłopów może się uda.
Tak najlepiej wyślij tego generała na buntowników i auto_win attacker (absolutnie wyjątkowo, by sparwdzić, czy adpocja zadziała wtedy). :mrgreen:
Jak to robicie, że sojusznicy wam przychodzą z pomocą w czasie wojny? Ja za Chiny ludowe nie mogę Węgrów nakłonić do uderzenia na Kijów a mam z nimi relacje 10/10, gram na tym zmodyfikowanym AI od Soulsona.
Przy auto_win jak posyłam samego gienka na silnych wrogów to mam tylko pełne zwycięstwo, a tu potrzebne jest heroiczne zwycięstwo. W przypadku auto_win moje straty są zerowe a w heroicznym zwyc. zapewne chodzi o to żeby wygrać ale muszą być też własne straty, a w tej chwili nie mogę znaleźć w pobliżu niewielkiej armii (same pełne armie, albo prawie pełne) którą bym pokonał samodzielnie przy wykorzystaniu swoich niewielkich sił, więc muszę poczekać aż się jakaś niewielka armijka napatoczy.
EDIT: W zasadzie sprawa jest już nie aktualna, gdyż pełnoletność osiągnęła jedna z córek króla i o dziwo okazało się, że może wyjść za mojego aragońskiego gienka (wtedy automatycznie stanie się członkiem rodziny i będzie mógł mieć potomstwo) tylko muszę ową księżniczkę szybko przetransportować do gienka, bo facet ma już 40 lat więc gość będzie musiał się zwijać, może powybijam trochę innych członków rodziny żeby była większa szansa na następce. Wychodzi na to, że te księżniczki z werbunku mają pewne ograniczenia, bo sprawdzałem wcześniej i one nie mogły wyjść za mojego generała.
Zagraj na AI Pitera tam większa szansa, że Ai Ci będzie pomagać. Na oryginalnym też pomagają, ale nie zawsze to oznacza, że Twój sojusznik zaatakuje Twego roga, zwłaszcza jak on jest silny.Cytat:
Zamieszczone przez chaladziatko
A tak z innej beczki - jak obwołać antypapieża w swojej frakcji ;)?
Musisz być katolikiem, potem dostać ekskomunikę i po kilku turach powinna być opcja oderwania się od Papiestwa i ogłoszenia schizmy, a w przypadku Norwegii powrotu do pogaństwa.Cytat:
Zamieszczone przez chaladziatko
Tak też zrobiłem, ale nie wiem czy dobrze się to skończy...
W razie problemów z Uroczystą koronacją waszego Króla w stolicy, sprawdźcie czy ma tytuł namiestnika innego miasta, jak ma to mu go zabierzcie na czas koronacji. Miałem tak w Jerozolimie - dopiero jak zabrałem nowemu królowi tytuł Namiestnika Adany, koronacja się odbyła.
Edit: Nowy unit jest zajebisty, widać róznicę - jak mamy elitarna armię i dobrego wodza to wymiata... (Znaczy unit jaki testuje z submoda do BC 6.3 od Włochów).